Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Podbieracz, rolka na krzywkach spadła, zablokowała, bieżnia i dwie belki do wymiany prawdopodobnie. Po sezonie się zdecyduje czy ja reanimować, ale wydaje mi się że trzeba szukać coś innego.

Znajdziemy lepszą 😉

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

lely welger

Jest🤗...Marcinowi już pokazywałem, ale on konia do tego ni mo🤷...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Czego nie wisz, no czego nie wisz, z Francji to nie będzie nikt dzwonił żeby motoru posłuchać bo z Niemiec to by mógł 

Rysiek za te pieniądze to cudów nie oczekuj w tym segmencie, bo półkę niżej to i sensowne auto można w tej kasie trafić 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Walcowa ? Czy pasówka?

Pasówka i jedziesz z nami kupować, ja będę wódkę pił ty będziesz kupował a Mariusz będzie 🤔 no coś wymyślimy 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Chciałem dzwonic pytać czy i do mnie przyjedziesz usługę prasowania zrobić, ale kuzyn prasę wypożyczył, zostało jakieś 8 ha żyta do zebrania i warfamka powiedziała dość tego 😲 ja nie chcę do domu ja chcę się je**c 🤣

@kizak do Stradun od ciebie daleko ? Bo nie pamiętam dokładnie 🤔 jutro tam będę w okolicach rzepak siać.

Coś 40 km. Oooooooo ,tam będą też górki , dołki ,krzaki ,jeziora i osy ,o tak duuuużo os  . Oooooooooooo to będzie koło Miluk ,znanych z ,,Spotkanie z balladą'' ,co szef strażaków odgrywał chłopa z Miluk😉 .  Możesz wparować do mnie na pogaduchy ,  zjedziesz z ziem wyzyskanych przez niemców ,na wyzyskane przez ruskich do pierwszej wojny 😉

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Łolek napisał:

Pasówka i jedziesz z nami kupować, ja będę wódkę pił ty będziesz kupował a Mariusz będzie 🤔 no coś wymyślimy 

Nie narazie nic, bo u mnie teraz czasu brak, bliżej zimy coś trzeba będzie szukać. 

A wiesz jak u mnie zakupy wyglądają, chce kupić to kupie a nie będę d*py zawracać.

1 minutę temu, kizak napisał:

Coś 40 km. Oooooooo ,tam będą też górki , dołki ,krzaki ,jeziora i osy ,o tak duuuużo os  . Oooooooooooo to będzie koło Miluk ,znanych z ,,Spotkanie z balladą'' ,co szef strażaków odgrywał chłopa z Miluk😉 .  Możesz wparować do mnie na pogaduchy ,  zjedziesz z ziem wyzyskanych przez niemców ,na wyzyskane przez ruskich do pierwszej wojny 😉

Jesli grafik nie będzie bardzo napięty to postaram się odwiedzić ;)

Miejscowość Chojniak dokładnie 

Spotkanie z ballada to chyba każdy z nas tu oglądał, a to czasy mojego dzieciństwa. Nadal lubię to obejrzeć 😉

Edytowane przez szymon09875
  • Like 3
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Nie narazie nic, bo u mnie teraz czasu brak, bliżej zimy coś trzeba będzie szukać. 

A wiesz jak u mnie zakupy wyglądają, chce kupić to kupie a nie będę d*py zawracać.

Jesli grafik nie będzie bardzo napięty to postaram się odwiedzić ;)

Miejscowość Chojniak dokładnie 

Spotkanie z ballada to chyba każdy z nas tu oglądał, a to czasy mojego dzieciństwa. Nadal lubię to obejrzeć 😉

Dzwoń ,tylko bez jazdy skrótami ,bo tam można zginąć . W zeszłym roku tam skracałem ,a nie miałem nawigacji ani mapy , o jaśnista .

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Trochę za gorący dzień ale nawet udany - pohandlowane a i deszczyk jakiś zaczyna padać... 

A u mnie nie bardzo udany...kosiarka się mnie rozdupcyła i do koszenia nie doszło 🤦...a w niedzielę ż leżał wentylem do góry...jak Rysiek...i o🤷...

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Trochę za gorący dzień ale nawet udany - pohandlowane a i deszczyk jakiś zaczyna padać... 

Już chyba końcówka tych upałów... 

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

pohandlowane

A dodam. Też ja, tylko kasa nie wew te stronę 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Qwazi napisał:

A u mnie nie bardzo udany...kosiarka się mnie rozdupcyła i do koszenia nie doszło 🤦...a w niedzielę ż leżał wentylem do góry...jak Rysiek...i o🤷...

Myślałem ostatnio, że spalinowa kosa mi się skończyła, nawet mimo tego byłem nieco zadowolony bo mocniejsza by się przydała ale okazało się, że wystarczyło podregulować linkę gazu...

8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Już chyba końcówka tych upałów... 

Mieliśmy jechać do Seniora dziś gnój wozić popołudniu... Ale raz, że u znajomego w siuntce jakiś problem z przekaźnikiem wom i musiałbym jechać do niego trzydziestką to jeszcze w swojej trzydziestce złapał kapcia i cyklopem nie pojedzie... 

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A dodam. Też ja, tylko kasa nie wew te stronę 

Jaj nieco sprzedane, parę pomidorów i ziemniaków a nawet niespodziewany miód... Jeszcze z @Bananek muszę skontaktować w tej sprawie...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

A jak to u uja orać ,tocz byle kamyczek nie popuści ,trza go lemieszem przeciąć ,no w sumie nie wiem jak u Ciebie .

4 minuty temu, jahooo napisał:

Czekam na ochłodzenie, orać na rzepak trzeba, a pali jak ogniem

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

że wystarczyło podregulować linkę gazu...

No u mnie regulacja nie wystarczyła...trza było pociąć, powiercić, pospawać i jeszcze poprzykręcać🤦...a tak mnie się nie chciało🙆...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v