Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Kosa tępa w germańcu a na nową szkoda pieniędzy... Bo za droga ... Kiedyś ciągle końcówki na kosie w Bizonie wymieniałem, ale odkąd nowa kosa i nowe bagnety to nie wiem co to końcówki na kosie, aby smaruję i do przodu ...

U mnie nowa kosa 2 sezon, ale dzisiaj juz jeden nożyk luzu dostal,przydaloby sie od nowa zanitowac,moze jutro jak bedzie deszcz,a jak bedzie pogoda to czasu nie bedzie i moze jakos dokosze na luźnym.

Opublikowano
55 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Oj jest i lepsze tam wymomki 

5 godz dziš wpadło

IMG_20230804_174855.jpg

Kurła to na 10 pił że złomu bedzie 🤭

Alem dziś podgonił robotę.

Skoszone 1,5ha porzeczki, przetalerzowane, poplon rozsiany, znowu przetalerzowane i na wieczór pojechałem stalerzować 8,3 ha. Dojazd 13km w jedną, tankowanie, ponowne zakupy , ale piwa na teraz w 4h50min.

Opublikowano
31 minut temu, Belaruss820 napisał:

A co tak wysoko? Na usłudze to aby szybciej i gorzej?🤔

Ja dzisiaj wymeczylem najgorsze pszenżyto,wymoczysko takie ze szok,nie bylo ziarna ale szkoda bylo zostawić zeby sie z uprawą tego meczyc,przez kombajn przeszlo i w bele pójdzie. Na koniec zostal owies tez zielskiem zarosniety to mi zabilo mlocarnie i scielo srube na sprzęgle w gardzieli. Pol godziny przestoju a później to juz za późno chociaz slychac do tej pory jeszcze kombajny ale oni to czyste koszą. Po 10 sie skończy jak pogoda bedzie,tylko 60 ar zostalo

Tak chciał by ziela nie ciąć

Opublikowano

jeden emeryt dzisiaj kosil owies i miotle zbozowa  -chyba wsial w nia jakies zboze ale trudno stiwerdzic jakie.

3 godziny temu, DANDYS napisał:

pysk tam pajacu

widac ze kuracja nie poskutkowala 🤣

to nie ty opisywales jak cie dziuna z pgr-u na kase dziabnela ??

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Jeszcze wam tam w Andrychowie telefonów z dostępem do internetu nie zabrali ?? Bo po tym co piszesz, to można dojść do wniosku że siedzisz tam w pokoju bez klamek ....

slabo zadanie domowe odrobiles.. to nie ten przybytek. ta jazda na motorze ci chyba zaszkodzila-walnales glowa w asfalt ??

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Ci mówię że tam na niego kobieta musi dobry hajs dostawać inaczej po co by z nim siedziała?

a z toba po co ?? ani kasy ani seksu...

40 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Być może ale wróciłem do chałupy to jeden siedział na dachu ze 2 domy dalej a drugi na słupie od prądu. Coś im się musiało pomylić. 

zebys sobie nie wykrakal.

umarlemu sie nie przytrafi-jak to u nas mowia, znam jednego co prawie 60 mial jak sie pierwszy raz ozenil i ma male dziecko, ona ma cos ponad 40

Opublikowano
43 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Kosa tępa w germańcu a na nową szkoda pieniędzy... Bo za droga ... Kiedyś ciągle końcówki na kosie w Bizonie wymieniałem, ale odkąd nowa kosa i nowe bagnety to nie wiem co to końcówki na kosie, aby smaruję i do przodu ...

Kosa jest bardzo dobra górnosierpowa tylko to owies zdechłak w zielu. 

Jutro Ci fotkę zrobię kosy

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

slabo zadanie domowe odrobiles.. to nie ten przybytek. ta jazda na motorze ci chyba zaszkodzila-walnales glowa w asfalt ??

Jakbym walnął głową w asfalt to prędzej byś mi kwiatki na grób mógł przynieść, niż pisać ze mną na forum ...

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Kosa jest bardzo dobra górnosierpowa tylko to owies zdechłak w zielu. 

Jak kosa jest dobra, to i ziele bez problemu utnie ...

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

zebys sobie nie wykrakal.

umarlemu sie nie przytrafi-jak to u nas mowia, znam jednego co prawie 60 mial jak sie pierwszy raz ozenil i ma male dziecko, ona ma cos ponad 40

U mnie się nie przytrafi na 100% na wieki wieków.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ototo. Mądrze mówisz. U mnie kiedyś też ojciec coraz to kosa urwana to główka. Nowe bagnety i kosa ze stalkami górno-nacinanymi i zapomniał co to urwana kosa czy ostrzenie codziennie. Od kilku lat zakładam stalki szumachera i jest miodzio. 

Dlatego też przed owsem w tym roku wszystkie niezbyt ładne wymieniłem bo zielenica 

3 godziny temu, Qwazi napisał:

Nie tylko u Ciebie...dziwny rok...jakaś zielenina na dole się pojawiła😣.

U mnie ziela nie widać mocno, ale navigator po górkach mi tak się odmłodził, że normalnie zielone rżysko 🙆 ale dzięki temu trochę plonu nadgonił 😁

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Sie robi się 

16911755609695041087935622717537.jpg

O paczta, a Twój kolega ostatnio coś pocił, że tylko Łomżyniaki po nocy turlają słomę...

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

Nie sprzedawaj bo będzie drożeć

byl juz jeden taki minister co tak mowil........

29 minut temu, DANDYS napisał:

większe grono ma Cię tu za debila a Ty dalej chcesz się madrzyć ?

ile tych alimentow placisz ?? jak plakales o pieniadze to nie byles taki madry..

kurna dobrze pamietam jak opisywal ze go na dziecko wziela ??? dziewczyna z blokow pgr-owskich  ??

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

@malaczarna, wykosiłaś?

Obiecałem pogodę w miarę, ale na jutro chyba rady nie dam już.....

Daj chłopu spokój...

U schyłku życia ma pragnienie opisać osiągnięcia... A że to nie jego, bo...no nie wyszło mu... To opisuje osiągnięcia regionu jego....

A osobiście to se chłopak pojeździł za granicę z reklamowkami, za to co Jarek mu dał na dużą rodzinę....

Owies poszedł 12% pszenżyto czeka za Lubin czekam na przelew z koła łowieckiego. Szybko nawet przyjechali na oględziny. Przybyło mi kilka siwych włosów w tym tygodniu

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Oj jest i lepsze tam wymomki 

5 godz dziš wpadło

IMG_20230804_174855.jpg

Co tu nie wyszło?

Opublikowano

We wsi coś się stało 

Policja o 18 z groszem na bombach jechała 

Teraz jeździ po okolicy, nad jednym domostwem pełno radiowozów 

Może znowu się jeden albo drugo wychuśtał

Janusz, wyślij swoich z wizytówką, i niech się dowiedzą czy opłaca się żeby podpis podrobić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v