Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Popier96 napisał:

Ala armageddon na weekend się szykuje :(. Kto zboża nie wymłócił, to może już nie wymłócić. 

z gargamedonu, czyli 80 litrów w tydzień, prognoza się właśnie zmieniła w 3 dni wkurwiacza i łącznie 15 litrów 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

I jeszcze do piwnicy można się wje...bo drzwi przy samym schodach.

A tam teściowa z kijem od szczotki🤦🤭, bo za tymi drzwiami...też kuchnia🤷...

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

A tam teściową z kijem od szczotki🤦🤭, bo za tymi drzwiami...też kuchnia🤷...

Kur.....pole minowe

Opublikowano

a potem przesłuchania przy chińskich halogenach od 40 stki wisząc na turze 🤣

Opublikowano
3 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Ziemniaki ekologiczne od zwykłych różnią się tym że nawóz pod nie sieje się w nocy.

byc moze u ciebie-ja bez nawozu uprawiam w ogrodzie, co drugi rok obornik,wapna nie daje bo ph wysokie, ogolnie II a klasa  wiec samo rosnie ,

z opryskow to tylko zaraza I raz i stonka.

wlasnie przestalo padac. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacus napisał:

byc moze u ciebie-ja bez nawozu uprawiam w ogrodzie, co drugi rok obornik,wapna nie daje bo ph wysokie, ogolnie II a klasa  wiec samo rosnie ,

wlasnie przestalo padac. 

Pszenżyta czy tam żyta też ci samo urosło na 3 klasie, 4t/ha xD to na mazowieckich piaskach IVb przy suszy 30% wg IUNG sypie 7t/ha i więcej.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

No i pada

Kosili pszenicę ja jeszcze cierpliwie czekam,na skupie wilgotność 16-18%🤦

Pozwozil trochę słomy

Pożegnałem 2 niedorostki (byczki),marna cena

Czas teraz na śniadanie 

Opublikowano

jeszcze dużo nie zebrane, a już materiały siewne się workuje. 

psienice tak fajnie skosił że nawet mlynkowac grzech 

Opublikowano
Qwazi napisał:

1 godzinę temu, HF86 napisał:

a potem przesłuchania przy chińskich halogenach od 40 stki wisząc na turze 🤣

A skund wziąć 40 stkę🤷...

nie masz tam jakiej w domu 🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

nie masz tam jakiej w domu 🤔🤭

Przeczasiała się już troszeczkę...tak z...5 lata...aleeeee😉🤷🤭...

7 minut temu, HF86 napisał:

cydziestka miała być 

A to to jest takie😉...ale nie wiem, czy teściowa umi obsługiwać 🤔🤭...

Opublikowano
32 minuty temu, Karol6130 napisał:

A żaba by tylko czekał kiedy przywieziesz bo nie ma co mielić 

650 brutto

Z Ukrainy jak pszenicy nie ściągnie 

Dawaj adres za godzinę będę 🤭

Dobrze będzie 🤔

16910733730592965260136740943900.jpg

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Popier96 napisał:

Kosiłeś już tego foxa? Warte toto cokolwieo?

W Wieprzu podobno ma być kwalifikat. Skusiłbym się na to ale nie sieję w tym roku jesienią pszenicy, tak to bym kupił. Ciekawe jak Mewa wypadnie ale jak na razie Metronoma nic nie wyprzedziło na tych moich ogródkach.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
21 minut temu, Popier96 napisał:

Kosiłeś już tego foxa? Warte toto cokolwieo?

koło 8 się zakręcił, toto dla mnie siok, jak na ten rok 🙉

Opublikowano

@Agrest koło Wyszogrodu spalił się tir pełny wiśni, nie dojechał do przetwórni 

Ja już w domu, po wakacjach, tegoroczny wyjazd chyba jeden z lepszych, o ile nie najlepszy,dużo zobaczone, dużo zwiedzone, wydane rozsądnie, żarcie dobre, pogoda może być, szczęśliwie do domu wróciliśmy 

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wlasnie przestalo padac. 

U mnie nie ma ekologi.Ekologia jest niebezpieczna dla ekonomi.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PAN88 napisał:

@marcin19071980 i byłeś na zjazdowej?

Hu.....a z bryndzą.Zaj.....towarem pod korek.20-22-26.Bialy 25.Kupca bardzo mało, dobrze że tylko busem byłem bo normalnie dwie doby mało 

Edytowane przez marcin19071980
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v