Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, radekz200 napisał:

uwazaj na hydrant 

To głębinowa 

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

tyle że niektórzy mieszkają w okolicach gdzie jest płasko jak na stole...

U nas tak jest, a kiedyś widziałem taką sytuacje. 

IMG_20220519_163721.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Eh, nie ty jeden po górach jeździsz. Także rozmawiajmy normalnie, bo takie pisanie nie ma sensu.

A Ty to kto jak nie domorosły kierowca ? Na uniwersytecie studiowałeś jazdę siuntka z górki ??

gory pod krzeszowicami ?? to gorki sa🤣

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

poważnie to fabryczny wywrot??? który to rocznik tej przyczepy???

Marek, u nas jest płasko, w małopolsce czy gdzie indziej w górach, to bałbyś się zjechać osobówką tam gdzie oni ciągnikami zjeżdżają

ja sie nawet samochodem miejscami boje jechac , w zimie to ludzie samochody zostawiaja na dole i na piechote ida do domow.......

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

ja sie nawet samochodem miejscami boje jechac , w zimie to ludzie samochody zostawiaja na dole i na piechote ida do domow.......

Jacuś, odstaw alkohol bo pier**lić zaczynasz 🤣

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

ja sie nawet samochodem miejscami boje jechac ,

A łumisz?

Opublikowano
25 minut temu, jacus napisał:

zeszłym rokiem w lato byliśmy w górach, o pod niektóre górki bałem się samochodem zjechać, i to w lato

po prostu człowiek od nas nie jest zwyczajny waszych dróg

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, jacus napisał:

Np droga z Bochni do Limanowej, czy w Rybnej

Opublikowano (edytowane)

Ja owies bene kosił, choć na umielenie ale jak miernik pokarze ze dobry to więcej, przypomina mi się taki rok ze jak nie padało,każdy ze jeszcze wcześnie a potem jak zaczęło padać co dwa dni to ten owies ciemniał od tych deszczów, i w tym roku pewnie będzie tak samo.

Niby chmury ale 26c i wiatr a dawno już nie padało

Gdzie nie gdzie są jeszcze zielonkowate ziarnka ale jak się wymiesza i jak będzie miał koło 11% to będzie dobrze, te suche wyciągną wilgoć z tych zielonych.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano

Niech czarnieje i tak gówno z plonu. A tak choć kartofle podratowało, po górach dostały 26mm i skiby złączyły w końcu 😁 jeździłem specjalnie po odżywki i trzeba dać kopa, może co będzie 

Opublikowano

U mnie już dawno deszczu nie było jedynie taki 1mm co tydzień.

Krtofle to ludzie deszczowniami podlewają, kukurydza nawet już liście skręca a wiecha idzie i jak wody nie dostanie to kolb nie będzie.

Opublikowano
Stodoła napisał:

38 minut temu, Luki99 napisał:

Nie lepiej kupić Ursusa 4512🤔

No nie wszystko to samo a ursusa nie kupisz w tych pieniądzach do remontu 

gość ma maszyny spoko w sobotę był mój sąsiad u niego po jakiś sprzęt do chlewni. jak by była prosta sprawa to gość ma garaze i mechaników i by go sam ogarnął i sprzedał w innej cenie

Opublikowano
37 minut temu, Strongman napisał:

U mnie już dawno deszczu nie było jedynie taki 1mm co tydzień.

Krtofle to ludzie deszczowniami podlewają, kukurydza nawet już liście skręca a wiecha idzie i jak wody nie dostanie to kolb nie będzie.

Gdzie u was deszczownie 🤔🤣😁

Opublikowano

sean  w glowie ma zawsze zar wiec i 20 stopni w srodku lata mu nie preszkadza. 

rekord nad morzem 1 lipca 12 stopni w poludnie .

1 godzinę temu, Popier96 napisał:

Jacuś, odstaw alkohol bo pier**lić zaczynasz 🤣

widziales gory -chyba w marzeniach.. nawet nie musszisz do zakopanego jechac ,wystaczy sucha beskidzka czy wadowce i okolice 😂

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

A łumisz?

e skad, puszczam na luz i zamykam oczy..

45 minut temu, bratrolnika napisał:

zeszłym rokiem w lato byliśmy w górach, o pod niektóre górki bałem się samochodem zjechać, i to w lato

po prostu człowiek od nas nie jest zwyczajny waszych dróg

czasami to prawdziwy hardkor jest..

34 minuty temu, witejus napisał:

Np droga z Bochni do Limanowej, czy w Rybnej

rybna -mam szwagra ale on na dole mieszka..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v