Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@marcin19071980 ten nasz cały nierząd odleciał w sprawie upowców. Ja jestem ciekaw czy w rocznicę rzezi wołyńskiej coś wspomną czy przemilczany temat będzie.

Pochmurno i chłodno . Czerwiec kończę z opadami deszczu na 40mm. Witajcie

• Like 2
Opublikowano

W nocy 2,5 mm ,kurna krowy łażą po kawale i wyją świeżej trawy . W oborze się nawpieprzają i wyją żeby wyjść . A tu kurna same śrubokręty na pastwisku .   No żeby tak choć 22 mm ,no 12 mm ,a to może trochę qq złapie po liściach  . Tak se myślę że zakażą siać qq  gdyż dyskryminuje i gnębi inne zielsko ,a w dobie lgbt i równości Bruksela na to nie może pozwolić😐 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

@marcin19071980 ten nasz cały nierząd odleciał w sprawie upowców. Ja jestem ciekaw czy w rocznicę rzezi wołyńskiej coś wspomną czy przemilczany temat będzie.

Pochmurno i chłodno . Czerwiec kończę z opadami deszczu na 40mm. Witajcie

Gdzie ci tam wspomną jak prezydent nie weźmie udziału w obchodach rocznicy.Ukraincow chce przepraszać.No Debil.Nie ma na kogo głosować ale na PiS z całą pewnością nie zagłosuje.

Opublikowano
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

Pochmurno ale ciepło.Podobno ma padać.Wieczorem oglądałem ten wywiad z Dudusiem.Ja pie.... gość odleciał kompletnie z tą Ukrainą.

To jego ojczyzna 

• Like 1
Opublikowano

I nade mną się zlitowało. Około 5 spadło 5mm

Ale Twoich opadów nie chcę.

Opublikowano
21 minut temu, kizak napisał:

A teraz po mojemu. Na spodzie dennica ,na bokach gnojówki ,pod denicą rozwora ,to miejsce co ten drążek wkłada się [kurna jak on się nazywa ,nie używa się tego x lat i zapomnialem ,może ktoś przypomni]        ,spinający przodek z tyłkiem.

A po mojemu to wóz się składa z kierownika, śnic, podymy, rozwory, półwozia, spodnicy, desek i tyłków i jarzma...

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

A po mojemu to wóz się składa z kierownika, śnic, podymy, rozwory, półwozia, spodnicy, desek i tyłków i jarzma...

A dyszel, kłonice  osie i koła to co 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Co poradzisz.....

Jeden z tych mniejszych opadów miesiąc temu zrobił by robotę a tak mam uwalowane żyto 

Żeby to się rozłożyło od dnia matki to był byś bogaty

@Łolek

Marek, jak palec

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Łolek napisał:

A dyszel, kłonice  osie i koła to co 🤔

Bez olobli? Tudzież holobli...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

dzień dobry. 

czerwiec około 50 litrów ukapal. 

w nocy ze dwa i turlania od rana nie będzie 😖

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

A co to🤔...u nas taka nazwa nie funkcjonuje. Na dyszlu jest okucie...

Nie mogę coś wstawić obrazka.

U nas pojedynczy koń w wozie chodził w dwóch drążkach. Coś jak u Bogdana z Podlasiaków, tyle że bez tej dudy górą.

Przy oloblach jeszcze odosy, takie odciągi boczne .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v