Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, PAN88 napisał:

@Qwazi i czym w końcu pyry pryskałeś rim25? Czy coś innego polecili

To dawałem👇

IMG_20230622_103646_065.jpg

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

jakie w kolejkę, ja na już potrzebuję, pies mi drzwi poobgryzał, jak to wygląda🙆‍♂️

Ojjj...niedobry pies🙆, albo go...licho karmisz🤔😉...

Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Przy takich temperaturach mogą się dziać różne cuda. U mnie dzisiaj ruja u krowy, która w kwietniu miała potwierdzoną cielność. Albo zrzuciła, albo ruja pomimo ciąży. Wieczorem zrobimy USG i się okaże 

To powiem tej mojej żeby na rękę sprawdziła 

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

jakie w kolejkę, ja na już potrzebuję, pies mi drzwi poobgryzał, jak to wygląda🙆‍♂️

Strzelam! Labrador albo mieszaniec z ww.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

żyjesz ? cośxostanio malo sie Rysiu udzielasz zdpracowany czy co 🤔

i? narzekasz chwalisz czy jak 🤔

chwalę 😇

Wczoraj w drugiej pile w tym roku ,w świecy ,ta elektroda w środku ,,wylata'' ,i pali kiedy chce . żem zapomniał wiosenny przypadek i com się naj.... . ,a i o ,sprężyna ze startera ,,wyskoczyla '' , o żesz kurna ,ale złapalem ,,wprawę'' ,i już w 3 minuty ogarniam ,ale lepiej żeby te jaśniste nie powschodziły ,co je tam zasialem ,nie byłoby gdzie nogi postawić 😐 .Parno popryskalem przy drodze ,a że namierzył mnie właściciel to .🤗

Opublikowano (edytowane)

I ja pamiętam, jak babki sypały stonkę azotoksem przez pończochę i kijkiem

Jedyny środek, który działał w 100%, niektórzy mieli zapasy po kilkanaście worków tego w domu, a zapach tego proszku będę pamiętał do końca życia

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

🙆, albo go...licho karmisz🤔😉...

coś w tym może być, zdechł w zeszłym miesiącu...

1 godzinę temu, limonka napisał:

Strzelam! Labrador albo mieszaniec z ww.

bingo, labrador

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, kizak napisał:

kurna ,kiedy to było ,tocz prawie 5 0 lat 

Widzisz nie tylko ty jesteś tu w podeszłym wieku. Ja tym sypałem bez tego dmuchanego opryskiwacza. Wiesz jak? Tak jak ja jahoo napisał 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Widzisz nie tylko ty jesteś tu w podeszłym wieku. Ja tym sypałem bez tego dmuchanego opryskiwacza. Wiesz jak?

Ale to k**estwo śmierdziało  ,pończocha lub skarpeta 

Opublikowano

No pończocha. Kiedyś byłem z ojcem w GS. Po mieszankę dla świni  i chcieli się tego pozbyć bo było wycofane. Dawali darmo to ojciec wziął 10 worków. Takie papierowe z wkładem z folii. Nie pamiętam ile koło 10 czy 20 w worku.

Opublikowano
14 minut temu, jahooo napisał:

I ja pamiętam, jak babki sypały stonkę azotoksem przez pończochę i kijkiem

Jedyny środek, który działał w 100%, niektórzy mieli zapasy po kilkanaście worków tego w domu, a zapach tego proszku będę pamiętał do końca życia

Tylko i wyłącznie pończochy, maszynki dość drogie chyba były... Potem jak weszły środki do opryskiwania to zaczął się we wsi szał na opryskiwacze plecakowe "bańki", na jedno ramię, z Kwazara. Wszyscy to kupowali, ojciec z dziadkiem też wtedy go kupili.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tylko i wyłącznie pończochy, maszynki dość drogie chyba były... Potem jak weszły środki do opryskiwania to zaczął się we wsi szał na opryskiwacze plecakowe "bańki", na jedno ramię, z Kwazara. Wszyscy to kupowali, ojciec z dziadkiem też wtedy go kupili.

wcześniej były plecakowe z pilmeta, ja mam w kwazarze lancę z pilmeta, zalęta jest to, że pasują dysze wirowe i szczelinowe ze zwykłego opryskiwacza

image;s=2448x3264

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

wcześniej były plecakowe z pilmeta, ja mam w kwazarze lancę z pilmeta, zalęta jest to, że pasują dysze wirowe i szczelinowe ze zwykłego opryskiwacza

Ale chyba dużo droższe były.. Nie mam kwitu z tego co na strychu wisi. Kupiłem drugiego Kwazara ze 3 lata temu, jak stary Pilmet, na oba ramiona, dokupiłem lancę i jest 5 dysz wirówek - dwie rządki ziemniaków na raz zabiera.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v