Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Aaaaa...to pod plandeką jeszcze kołdra była🤔...

18 minut temu, HF86 napisał:

ja się dziwię skąd oni te fyndy jeszcze wykopują. 

każdy uslugodawiec na fendach i szanujący się mleczarz minimum 2 tera 🙉

Eeee tam...znam takiego, co po 5tys mleka na odbiór,a powiedz mu o Fendtcie to nie będzie chciał wogóle gadać 🤷...

Opublikowano
33 minuty temu, bratrolnika napisał:

Uchowaj Panie Boże od takiej elity 

Nie, nikt nie zażyczył

A i w sumie nie ma co pokazywać 

I na smsa nie przysłałeś o nie ładnie ty ☝️

Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

Nie, czteroletnią, po wielu rozmyślaniach i dywagacjach posłuchałem @Agresta, i zamiast nowej bidy kupiłem paroletni full wypas, a za to co zostało zrobiłem kostkę i komunię młodemu. 

Fiat teren znaczył,a kostka nowa to poszedł do szwagra. Szwagier kostki nie ma😉

• Haha 3
Opublikowano
Qwazi napisał:

32 minuty temu, kizak napisał:

Mialem taką ,do przewracania super  ,bardzo super,do zgrabiania ,ok ,ale częśc jakoś poza wal wyrzuca, tam oprócz tych dwóch otworów zgrabianie ,przewracanie ,przydałybysię jeszcze dwa ,pomiędzy ,by np .podsuszony material nie rzucało w walki ,i do walkow jakoś żeby inaczej 

Kaziu, do grabienia, jak chce się czysto trzeba opuścić na kołach o dopasować obroty do prędkości jazdy. Jest taki moment, że nie wyrzuca. Ja nią wogóle nie przetrząsam. Grabie na wałek, a potem znowu ten wałek. Jak mało materiału, to z dwóch wałków robię jeden

5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz jaka jest wydajność tą pierdółką ?

45 min hektar. Taki powiedzmy średnio kłopotliwy. Jeśli ładny prostokąt trochę szybciej. Jeśli esy floresy wolniej. Oryginalna siuntką trzeba parę minut do średniej dodać 

Siódemką hektar prostokątny 20 minut

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Krajowy, od pierwszego właściciela, jeszcze rok gwarancji fabrycznej jest na nią

1.5TSI 150KM, biednie...

Za auto, przerejestrowanie, OC+AC, i serwis w ASO na cztery lata wyszła ok. 80tys.zł

Darek ty zawsze chwaliłeś diesla za moment obrotowy a kupiłeś benzynę 🙆. Co cię skłoniło?

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Ja bym  wolał gwiazdowką siódemką grabić niż tym. Toć to zajoba przy prasowaniu dostanie 😁 ze 3m szerokości jest? Jeszcze ropy przy grabieniu napali w hvj. Czemu tak proszem Pana?

Ja tam wolę tym. Dobrze się dosusza i nie ma "dziur" w belkach, bo wałki nie zwinięte w warkocz. Poza tym cienki wałek mi pasuje dlatego, że bela się robi na dłuższym dystansie i lepiej się miesza towar w beli. Jakbym zgrabił na grube wałki to mam bele na dołku, gdzie gorsza trawa i bele na górce, gdzie lepsza. Potem bela z górki zjedzona ładnie, a tą z dołku bydło rogami do sufitu podrzuca. A tak mam to bardziej wymieszane. Nie zawsze chodzi o czas czy paliwo. Zresztą nie jest to jakaś ogromną ilość paliwa tej różnicy 

I to w siontce piątką na małym gazie pyrka, a tu deptać trzeba wom..

Jeździłem tak. Dziękuję. Tutaj chodzi na trójce 1400 obr i wystarcza. Mój to 4011 więc prędkość pomiędzy 3 a 4 w oryginalnej c360

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Coś ostatnio ludzie skryci się robią....😕

Jakbym wrzucił to by gadali że się chwali a nie ma czym

47 minut temu, Łolek napisał:

I na smsa nie przysłałeś o nie ładnie ty ☝️

No jak nie, nie dostałeś???

43 minuty temu, 6465 napisał:

Fiat teren znaczył,a kostka nowa to poszedł do szwagra. Szwagier kostki nie ma😉

Szwagier dostał ode mnie 45m2 kostki, tej co u mnie była, także diagnoza nie trafiona 

33 minuty temu, 6465 napisał:

Darek ty zawsze chwaliłeś diesla za moment obrotowy a kupiłeś benzynę 🙆. Co cię skłoniło?

Marne moce w dieslach w autach które brałem pod uwagę

Trochę też marne przebiegi które robię 

Prawdę moja żona powiedziała cztery lata temu, ciężko będzie kupić kolejne auto za Fiata, brakuje mi tego momentu, choć może to przez to że ja ta benzyną jeżdżę tak jak dieslem, 3tys.obr i następny bieg, kilkanaście lat dieslami, ciężko się oduczyć, choć powoli się przestawiam 

IMG_20230516_111002_577.jpg

I specjalnie dla Radka, zgodnie z życzeniem, na nowej kostce 

Screenshot_20230616-143007.png

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 6
Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

Ło Panie moje dziewczyny domowe by Cię wyściskały za ten kolor...lubieją😉

Lux👍, niech się kręcą kilometry. Kostka też się dla mnie podoba👍

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, bratrolnika napisał:

Szwagier dostał ode mnie 45m2 kostki, tej co u mnie była, także diagnoza nie trafiona 

Prawdę moja żona powiedziała cztery lata temu, ciężko będzie kupić kolejne auto za Fiata, brakuje mi tego momentu, choć może to przez to że ja ta benzyną jeżdżę tak jak dieslem, 3tys.obr i następny bieg, kilkanaście lat dieslami, ciężko się oduczyć, choć powoli się przestawiam 

Samochód ładny, tam ładny, zaebisty👍 ale felgi to paskudne 

Tylko Radek teraz już starym jeździ 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

I to w siontce piątką na małym gazie pyrka, a tu deptać trzeba wom..

Tylko że w niej jak wałek to wygląda jak rządzik szparaga,w kancik ,i każda trawka oddzielnie . Ma to swoje plusy i minusy . tam trawka podsycha w locie bo to puszyste ,ale wystarczy wiaterek ,a rządek  ,,przewraca'' . Po siódemce  jak prasa załapie warkocza ,to rwie z pod przednich kół traktora ,i prasę można zabić ,ale wiaterek tego nie ruszy .    Wrzuć wałek zależny ,4 bieg i 1100 obr .  Zieloną też na zależnym pomykałem,no chyba że 3,4 pokos a trawa zielona ,spora i bez przetrząsania ,to już trójką

Edytowane przez kizak
  • Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, bratrolnika napisał:

Tablice zmieniałeś czy z naszego rejonu auto? 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Karol6130 napisał:

Samochód ładny, tam ładny, zaebisty👍 ale felgi to paskudne 

Tylko Radek teraz już starym jeździ 

Jak się siedzi za kierownicą to nie widać...felg😉

10 minut temu, kizak napisał:

Tylko że w niej jak wałek to wygląda jak rządzik szparaga,w kancik ,i każda trawka oddzielnie . Ma to swoje plusy i minusy . tam trawka podsycha w locie bo to puszyste ,ale wystarczy wiaterek ,a rządek  ,,przewraca'' . Po siódemce  jak prasa załapie warkocza ,to rwie z pod przednich kół traktora ,i prasę można zabić ,ale wiaterek tego nie ruszy .    Wrzuć wałek zależny ,4 bieg i 1100 obr .  Zieloną też na zależnym pomykałem,no chyba że 3,4 pokos a trawa zielona ,spora i bez przetrząsania ,to już trójką

W mojej ta trójka ma taką prędkość, że tak nie ma potrzeby. Twoja Kaziu to oryginał. I w oryginalnej też pewnie bym tak robił, bo na tej trójce trochę za wolno

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mi 7m grabienia mało chciałbym 9m a tu takim smykiem. Nie chciało by mi się 

Wszystko zależy od łąk Mieciu. Gdybym grabił karuzelową i odkładał wałek z 6 czy 7 m, to belki z dołków mogę wyrzucić 

Dlatego karuzelowej używam pod przyczepę albo na 3 pokosie, kiedy maleńko towaru

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
16 godzin temu, konteno napisał:

ja po miejscowych jeżdze ale większość to chinole , dobrych pił ludzie nie wyrzucają a jak już coś czasem sie trafi to skarbonki 

na elastrator troche za późno 

jakiego boscha wiertarkę mężowi kupiłaś ?jaki model?

IMG_20220625_205023.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, kizak napisał:

No każdy ma swoje. Mi tam nie rwie warkoczy bo i trawę kosze w maju, nie pół czerwca... to półtora metrowa nie rośnie 😜 a wystarczy dwie strony dograbiać do siebie, nie uwijać to i dobrze ciągnie. Karuzele bym kupił, ale ojciec nie ogarnie, już bym wszystko musiał sam robić 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Moje dwa byczki wczoraj też 

Ale pewnie w cenie twojej jałówki 

Jak po po jedynce z trzema zerami sprzedałeś to tak

No każdy ma swoje. Mi tam nie rwie warkoczy bo i trawę kosze w maju, nie pół czerwca... to półtora metrowa nie rośnie 😜 a wystarczy dwie strony dograbiać do siebie, nie uwijać to i dobrze ciągnie. Karuzele bym kupił, ale ojciec nie ogarnie, już bym wszystko musiał sam robić 

Pedro u mnie w maju to nie było po co kosiarki czepiać. A wolę mieć słabsze siano niż go nie mieć wogóle. Poza tym w tym roku w maju na tych torfach co teraz koszę to można było łódką pływać. Tak do 5-7 maja na pewno. I trawa wcale nie wysoka. Do kolana 

• Like 2
Opublikowano

mijałem lawetę upainska. 

new bmw i Astona Martina .

pewnie na czołgi to będą przezbrajać, czy coś 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

E no leganckie, tego...

Kajtnąć sie dasz?🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v