Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

traktory ciagaly a on sie urobil 🤣...kiedys tez tak sie bawilem..

wiem sila spokoju to komus za***ac z lewego sierpowego, niejednemu by pasowalo..

Placek znowu nie łyknąłeś tabletek... 🙄 Wracaj tam do ogarka do stolika 😉

Opublikowano

oj żarcik... sam nie wiem dobrze co tu było...

kto by potrafił tak pięknie streścić jak Ty .

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

To zależy czy kupujesz czy sprzedajesz 

Niby sprzedaję, ale dla ciotki to wiesz jaka to sprzedaż.. nie no muszę wiedzieć mniej więcej, będzie czy nie?

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

oj żarcik... sam nie wiem dobrze co tu było...

kto by potrafił tak pięknie streścić jak Ty .

Zarumieniam się teraz☺️...ja też dzisiaj nie na bieżąco, bo dzień intensywny. Ktoś tu coś wspominał o niesłownych majstrach, a moje dzisiaj się zameldowali zgodnie z umową...pięć okien wymienili, reszta po niedzieli. Później, późnym popołudniem pojechałem trochę zacząć koszenie, potem obrządek i znowu koszenie...i tak się sobota kończy po 22🤷

Opublikowano

oj ja też tak troche prędzej się ruszałem.... na koniec se szybę zbiłem i pięknie zakończony dzień i tydzień...

Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

Niby sprzedaję, ale dla ciotki to wiesz jaka to sprzedaż.. nie no muszę wiedzieć mniej więcej, będzie czy nie?

wez tabletki i policz -nie umiesz w  matematyke ? taki mondry....

• Haha 1
Opublikowano

w zetorze... ostatnią belę ustawiłem w stodole i tak sie zapatrzyłem jakie one pieknę przy cofaniu, ze się zatrzymałem na podporze belki... niestety szyba pierwsza się poczuła opór z tyłu...

5 minut temu, Qwazi napisał:

W MF ie?

Opublikowano

Można się zirytować...ale takie rzeczy się zdarzają. Nie zdarzy się coś takiego temu, kto nic nie robi. Ja lamp to natłukłem o te podpory. Kierunkowskazy mi w ciapku wystają poza obrys ciagnika. Praktycznie przy każdym układaniu bel któregoś stracę. Przypomnę sobie o nim, jak usłyszę trzask, kiedy się łamie 🤦

6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

w zetorze... ostatnią belę ustawiłem w stodole i tak sie zapatrzyłem jakie one pieknę przy cofaniu, ze się zatrzymałem na podporze belki... niestety szyba pierwsza się poczuła opór z tyłu...

• Like 1
Opublikowano

a daj spokój,,,, do obiadu szło dobrze... 🤷‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

muszę jakoś wyżej mocowania przenieść

inaczej może łącznik zakładaj na grzebieniu, albo dłuższy łącznik...?

Opublikowano
9 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Mi w zetorze rozsiewacz skasował obydwie tylne lampy i halogeny, muszę jakoś wyżej mocowania przenieść

Amazon tak w siuntce. Podnosisz siuntką to po błotnikach a w zetorze legancko 

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

muszę jakoś wyżej mocowania przenieść

inaczej może łącznik zakładaj na grzebieniu, albo dłuższy łącznik...?

Zakładałem różnie, zwykle podnosiłem tylko pod lampy i było ok, ale raz żem się zapomniał 🥴. Osiemdziesiątka ma zdecydowanie za krótkie belki

Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

Widzisz Mieciu, byznesu nie będzie. Wiedziałem, bo Marcin pisał, że za granicę. Ja bardziej chce iść w dobre pochodzenie. Marzy mi się wyhodować konia, który ukończył zakład treningowy. Ale to pozostanie raczej w sferze marzeń 🤷

@szymon09875, gdzie żeś jest🤔😉. Wróciłem na łąki...będziem kosić dalej😎

A ja to coś chyba pomieszalem i sąsiadom wykosilem 🤔 

W każdym razie skonczone i możesz jechać przewracać w poniedziałek ;)

Powtórka z rozrywki chyba będzie rano... +2 tylko już 

Opublikowano

Siemanko. 9°, szronu nie widziałem jak wczoraj, obym w parkach i kukurydzy nie zobaczył tego co wczoraj

7 godzin temu, szymon09875 napisał:

A ja to coś chyba pomieszalem i sąsiadom wykosilem 🤔 

W każdym razie skonczone i możesz jechać przewracać w poniedziałek ;)

Powtórka z rozrywki chyba będzie rano... +2 tylko już 

Jak żeś sąsiadom pokosił, to one już dzisiaj będą tam szaleć i przewracać. Ja se we wtorek pozbieram tylko😎

Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał:

☺️Ktoś tu coś wspominał o niesłownych majstrach, a moje dzisiaj się zameldowali zgodnie z umową...pięć okien wymienili🤷

Nie chwal ich tak, tylko na początku zobacz czy klamki masz od środka, bo może na zewnątrz są 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v