Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, 6465 napisał:

A jak się przyklei i jak będę chciał przerobić to jak ja zdejmę? Może posypać z 5 cm piasku na betonie?

Jak Ci sie przyklei no co Ty, mieszaj piach z cementem

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Jakby co to za tydzień sezon bobowy rusza, a są ludzie potrzebni 😁

Jak by co to mogę deutzem pojeżdżać 😁

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Przy czym tam będziesz pracował?  Szczęście że Pafnucy do klęczenia w truskawce nie woła.

A co tylko chcesz,porządki w garażu po remontach albo rcw albo ten pierdolnik na działce przede mną 

U mnie demokracja robisz co chcesz 🤷‍♂️

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jacus napisał:

Nie twierdzę że tak nie było, ale źródła informacji mocno wiarygodne germansko pejsowy fakt z onetem 

Ty chyba ich  bardzo lubisz 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
47 minut temu, 6465 napisał:

A jak się przyklei i jak będę chciał przerobić to jak ja zdejmę? Może posypać z 5 cm piasku na betonie?

Na beton na tzw.planta podsypka z piasku z cementem dostanie wody ladnie sie utwardzi. przy ewentualnych przeróbkach łatwo schodzi. 

Mam  część na takiej podsypce jest ok część na piasku to nie do konca mi  sie to podoba. Następne bedzie robione na piasku z cementem.

• Thanks 1
Opublikowano
31 minut temu, Łolek napisał:

A co tylko chcesz,porządki w garażu po remontach albo rcw albo ten pierdolnik na działce przede mną 

U mnie demokracja robisz co chcesz 🤷‍♂️

Toć wczoraj sprzątałeś 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Zdaj się na majstrów, oni lepiej od ciebie wiedzą jak zrobić żeby było dobrze.

Nic tak nie wk***ia jak iść do kogoś na robotę, bo ktoś cię zatrudnił bo sam zrobić nie umie, ale jak co do czego to cię chce uczyć jak robić 

Masz rację,ale są szczegóły z doświadczenia które mogą wiele zmienić.Czasy i technika się zmienia

Tak jak Radkowe oporowanie kostki🤦

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

Zrobiłem szacowanie szkód po przymrozku. W sumie to brak... na szczęście...

No jeden krzak kartofli widać że sparzony. Ale za to coś mi je podgryzuje...nornice chyba.

Nie wie który jak się tego pozbyć? Tych nornic.

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

Zrobiłem szacowanie szkód po przymrozku. W sumie to brak... na szczęście...

No jeden krzak kartofli widać że sparzony. Ale za to coś mi je podgryzuje...nornice chyba.

Nie wie który jak się tego pozbyć? Tych nornic.

Kiedyyyś to się karbidem truło, bryłka do dziury, polać wodą i kamieniem zakryć, tylko nie podpalać bo wykopki od razu by byli🤭

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, PAN88 napisał:

@Janusz dziadek opowiadał że w 1982 bodajże 7 czerwca mu ziemniaki kwitnące przymrozek złapał.

Witajcie za maj 31mm zboża po piaskach już żółte się robią

Było tak, też mi już w czerwcu zmarzły, w którym roku nie pamiętam dokładnie, ale w latach 80-tych na pewno. I taki niby anomalie z zimnym rokiem też już bywały i to nie jeden raz, chociaż nie często, teraz byle wiatr większy, to zaraz cyklon, burza to zaraz Tornado, ciepło 30 st. to zaraz skwar, zimno -18 to bestia ze wschodu, pogody nie potrafią przewidzieć więcej jak dwa trzy dni, także ich opowiastki o ociepleniu klimatu też trzeba brać pół na pół. 

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Nie twierdzę że tak nie było, ale źródła informacji mocno wiarygodne germansko pejsowy fakt z onetem 

Ty chyba ich  bardzo lubisz 

Z makulskim z Lichenia to prawda, nawet z pomnika z papieżem go usunęli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v