Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Ot znalazłeś wzorzec 

Dzierżawa to praktycznie jedyny możliwy sposób na późniejszy wykup w moich stronach, www nie czyń wypocin że jestem głupi bo w ten sposób powiększyłem tyle razy powierzchnię swojego gospodarstwa że ty możesz o tym pomarzyć 🤭

podlewasz grzesiowi i masz dzierżawę 😛

• Confused 1
Opublikowano

Kończę robić wniosek na dopłaty. Doszła mi jedna nowa działka, na mapce zaznaczona na szaro, zrobiłem geometrię granice zaznaczyły się na niebiesko, obrysowałem uprawę zgodnie z granicami i mam komunikat, że uprawa wykracza poza MKO, skorygować automatycznie się nie da bo błąd, ręcznie to samo. Jedyna opcja to zgłoszenie rozbieżności, jeśli wpisze w LPIS "uprawa wyrysowana zgodnie z granicami działki" to będzie ok w tej rozbieżności czy jakoś jeszcze inaczej dodaje się taką nową działkę?

Opublikowano
radekz200 napisał:

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Za co dokładnie 

z410 z kołkiem kopiujacym 

choć jesteś menda to powiem kupuj jak najwiekszą się da.... ja dwukaruzelową mam w planie...

Opublikowano

No jak to znad Ostrołęki nie przyjdzie to będzie bieda. Już jarki po górach pojaśniały, na oparach ciągną, pszenżyto się kłosi. 

Kuźwa 170kg mieszanki pół na pół z jęczmieniem i szczota. Co roku rzadziej sieję i co roku za gęsto. Co za uj 🤦 w trawę wsiałem 100kg to tak w miarę rzadko jest 

Opublikowano
radekz200 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

choć jesteś menda to powiem kupuj jak najwiekszą się da.... ja dwukaruzelową mam w planie...

sławek nie bądź stalkerem 😛 nówkę? 

a ty zazdrośnikiem ... jaka by nie była jak najwieksza....

6465 napisał:

5 minut temu, radekz200 napisał:

podlewasz grzesiowi i masz dzierżawę 😛

A skąd ty masz takie wiadomosci?

on to taki chytry że nic nie dzierżawi ani nie kupuje bo szkoda mu podlać 😉

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ile taka konstrukcja 30x6? Jaka tam folia szeroka musi być 

Piątkę. Folie nie powiem Ci jak szerokie bo razem z foliami greckimi to pewnie te folie teraz kosztują to co tu komplet.

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Kończę robić wniosek na dopłaty. Doszła mi jedna nowa działka, na mapce zaznaczona na szaro, zrobiłem geometrię granice zaznaczyły się na niebiesko, obrysowałem uprawę zgodnie z granicami i mam komunikat, że uprawa wykracza poza MKO, skorygować automatycznie się nie da bo błąd, ręcznie to samo. Jedyna opcja to zgłoszenie rozbieżności, jeśli wpisze w LPIS "uprawa wyrysowana zgodnie z granicami działki" to będzie ok w tej rozbieżności czy jakoś jeszcze inaczej dodaje się taką nową działkę?

usuwasz uprawe i dzialke, dodaj nowa dzialke, skopiuj geomterie- skoryguj do granic mko ,chyba trzy opcje sa wiec zaznac zwszystkie, jelsi dzialka byla kiedys podawan do doplat to powinno przejsc, jelsi nie to chyba wyskoczy blad i wpisujesz rozbieznosc-dzialka zrekultywowana , ja pisze

Opublikowano
29 minut temu, slawek74 napisał:

a ty zazdrośnikiem ... jaka by nie była jak najwieksza....

on to taki chytry że nic nie dzierżawi ani nie kupuje bo szkoda mu podlać 😉

a czego ja komu zazdroszczę? sławciu a nie uważasz ze to używane to trupy? za 50-60 to może by cos i kupił 

Opublikowano
46 minut temu, pedro2 napisał:

No jak to znad Ostrołęki nie przyjdzie to będzie bieda. Już jarki po górach pojaśniały, na oparach ciągną, pszenżyto się kłosi. 

Kuźwa 170kg mieszanki pół na pół z jęczmieniem i szczota. Co roku rzadziej sieję i co roku za gęsto. Co za uj 🤦 w trawę wsiałem 100kg to tak w miarę rzadko jest 

Nie przyjdzie. Szło to do nas ale poszło bokiem 

Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

Siano zmokoło

Odwołali deszcz. Że nad ranem może popadać...

Ale i wyschnąć nie wyschło. Słaba pogoda.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Ot znalazłeś wzorzec 

Dzierżawa to praktycznie jedyny możliwy sposób na późniejszy wykup w moich stronach, www nie czyń wypocin że jestem głupi bo w ten sposób powiększyłem tyle razy powierzchnię swojego gospodarstwa że ty możesz o tym pomarzyć 🤭

Ja... jak gowno miałeś to wiadomo🤭 ....synku nadal daleko ci do tego co ja miałem i mam własnego 🤷‍♂️

druga sprawa to ty masz ale piochu nie ziemi 🤭

Ja bym tego nawet  nie kupował 😜

i nie kupowałem piochu 🤷‍♂️

To dobry sposób aby przyzwyczaić jelenia do ziemi ...najpierw wydoić go dzierżawa ,doprowadzi taki pole do porządku i potem kupi przepłacając aby nikt mu nie wlazł bo już zainwestował w pole ...Tu masz rację że to dobry sposób na frajera 🤭

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Nooo. I nie cholery siano nie schnie. Ale burze już odwołali.

Dajcie te chmury do mnie ja klne bo słońce i wiatr za bardzo suszy 

Opublikowano
19 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Odwołali deszcz. Że nad ranem może popadać...

Ale i wyschnąć nie wyschło. Słaba pogoda.

Nadawali na jutro 1,5mm, zwiększyli na 2. Czyli pewnie coś pokropi. Dziś kukurydzę na ziele pryskają.

Opublikowano

Pograbione jutro z rana sieczka 

Różnica pomiędzy grabieniem ursusem a fendem tylko taka że w uszach dzwoni i wszystek kurz z  łąk w kabinie uj***ny człowiek jak 🐗

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

cicho cicho chyba pada 😛

Opublikowano
14 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Ja... jak gowno miałeś to wiadomo🤭 ....synku nadal daleko ci do tego co ja miałem i mam własnego 🤷‍♂️

druga sprawa to ty masz ale piochu nie ziemi 🤭

Ja bym tego nawet  nie kupował 😜

i nie kupowałem piochu 🤷‍♂️

To dobry sposób aby przyzwyczaić jelenia do ziemi ...najpierw wydoić go dzierżawa ,doprowadzi taki pole do porządku i potem kupi przepłacając aby nikt mu nie wlazł bo już zainwestował w pole ...Tu masz rację że to dobry sposób na frajera 🤭

Jeśli ziemia u Przemka to piachy, to weź Ty jak będzie obchód poproś o konsultacje bo Ci się pogarsza 🤭

Opublikowano (edytowane)

z tych zdiec co tu wstawiał to piochu widziałem i tyle 🤷‍♂️

Druga sprawa moje gospodarstwo to dwie działki rolne ...koło komina 35 ha w jednym kawałku i 20 ha  w drugim trochi dalej  ....A nie w kilkunastu działkach uj wie gdzie 🤭

syn to samo 35 ha za stodolo jedna działka ...🤷‍♂️

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jeśli ziemia u Przemka to piachy, to weź Ty jak będzie obchód poproś o konsultacje bo Ci się pogarsza 🤭

Zgadza się jak się nie wie to nie ma co mówić głupot. 

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

z tych zdiec co tu wstawiał to piochu widziałem i tyle 🤷‍♂️

No widzisz a Ty nie wstawiałes nic więc wychodzi na to że nic nie masz idąc Twoim tokiem rozumowania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v