Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Strongman napisał:

Ten dekielek z rurką to wyciszac.

Debekiler?

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Ładna pogoda by trawę położyć. 😉

IMG_20230516_172511_414.jpg

Kurła, wczoraj byłem w okolicach @Grabos1981 to tam od cholery łąk już zebranych. Za Wizną ganiał jd z ogromną beczką rekordia i rozlewał gnojówkę na te łąki. Tomek pewnie wie, o kogo chodzi. On ma tutaj przed srebrowem gospodarstwo po lewej.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wszystko wyjete nic w środku nie ma tylko ostatni element i do niego przynitowany dekielek

Screenshot_20230516_184418_com.android.gallery3d.jpg

Oj się wezmą za tych hałasujących motocyklistów.

Jak tak można przepisy łamać?

Rysiek, a tak z ciekawości. Ile jechałeś i ile kilometrów że jawka tak się zapultała?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
18 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Dobra. Ale tak już poważnie....

Mam nadzieję że to nie Ty pod tą kroplówką?

Po co bym miał czyjeś zdjęcie pod kroplówka dodawać. Masz zdjęcie tego diabelstwa do kroplówek na tle rzepaku 

16842564218918375360700829886238.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Po co bym miał czyjeś zdjęcie pod kroplówka dodawać. Masz zdjęcie tego diabelstwa do kroplówek na tle rzepaku 

co się stało? toż Ty okaz zdtowia, nie pijesz, nie palisz .., nie używasz... co się stało? co za wypadek i zrządzenie złego losu? napisz, może lżej Tobie bedzie?>/

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Oj się wezmą za tych hałasujących motocyklistów.

Jak tak można przepisy łamać?

Rysiek, a tak z ciekawości. Ile jechałeś i ile kilometrów że jawka tak się zapultała?

35 km

No zgodnie z przepisami 

Ale 120 nie jest jej problemem

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Przyznaj się ,pewnie poszłeś w cug i na odtrucie cię dali

Opublikowano

pada i pada mac..

32 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ano co. Leży. 

16842546121389166138746879412709.jpg

szkdoa pare zlotych na tv ??

25 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Bzdury 

Toż to nigdy szczelne nie było, to jedynie od wstrząsów wypaść mogło.

Jawa ts350 jedynie wygląd fajny miała. Ale to był straszny bubel....a nawet gorzej. 

mialem do wyboru w 88 r ogara albo jawe -kase mialem ale wybralem motorower .  dopiero ogar 205 to byl bubel.. komar przy nim to bylo cos.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Ale 120 nie jest jej problemem

to żeś zaszalał...

ale wiesz że licznik w każdej jawie zawyżał? 120 to max 105

Opublikowano
51 minut temu, jacus napisał:

ja do biura pisalem . 

zalozenie dysz ezektorowych ktorych firma mmat nie produkuje od lat to mistrzostwo. musialem wycinac wieksze otwory w nakretkach zeby wlozyc inne.

Ja tam się nie znam, ale może jak Twój opryskiwacz składali, to jeszcze...produkowała🤔

52 minuty temu, jacus napisał:

nawet wiecej niz po bizonie-dutz tak przynajmniej ma, roczny a bizon 30 lat

Jeśli chodzi o straty, to dużo większa w tym zasługa operatora niż kombajnu, chociaż kombajn, jeśli nie do końca taki jak być powinien to też się przyczyni 

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

ogar 205

ij wtedy to wszystko było.... fajne... jednak mztki potrafili niemcy całkiem dobrze robić.

a Jawa to moim zdaniem ta starsza, o ile porównać 350 była dużo precyzyjniej zrobiona.

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

co się stało? toż Ty okaz zdtowia, nie pijesz, nie palisz .., nie używasz... co się stało? co za wypadek i zrządzenie złego losu? napisz, może lżej Tobie bedzie?>/

Jak nie pale jak pale. No przecież pisałem że mam kamienice na zbycie, nawet żeśmy się dogadali. Na nerce 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Raczej dobrze bo prędkość w parze z obrotomierzem wzrasta

nie Rysiu. żle chodziły... na kilka żeśmy się tłukli. z mztkami mierzone... no chyba że te zaniżały...

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

pada i pada mac..

szkdoa pare zlotych na tv ??

mialem do wyboru w 88 r ogara albo jawe -kase mialem ale wybralem motorower .  dopiero ogar 205 to byl bubel.. komar przy nim to bylo cos.

Co by mnie miało w tym tv zainteresować? Tu prawie wszystko to TVP, w domu nie mam telewizora i nie oglądam a tu miałbym oglądać? 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

No przecież pisałem że mam kamienice na zbycie,

już rozumiem...

wybacz. nie dośc że nie załapałem, to i zgłowy wypadło... no jak kamień w wodę...

dużo zdrówka życzę!

Opublikowano
50 minut temu, soltys48 napisał:

Co zrobiła 🤔

Jakby co to adres znam a Merlin sama🤭

Gdzie tam sama. Dzwonił sąsiad przed chwilą że wóz ukrecony i mamuty nakarmione. Jutro mają pryszczyc qq a ukrainczycy też wiedzą co mają robić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v