Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A zamienników też nie ma?

Te dwa lekarstwa są sprzedawane pod tą samą nazwą przez wielu producentów. Tyle że teraz fala zachorowań. Dla przykładu u mojego kolegi na kombinacie brakuje połowy załogi. 

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

Przyjdzie i na was czas. Choć wam tego nie życzę.

Jak by było trzeba to po lekarstwa dla dziecka to i do Katowic bym pojechał.

Jak będzie coś mocno dokuczało to znak że należy się zbierać z tego łez padołu. Ja śmierci się nie boję tylko kalectwa 

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Dobrze wiedzieć 👍 Może na wekendzie coś praktycznie by uderzyl

Wraźie czego to zapraszam na a może i cosik mocniejszego. 😁

Opublikowano

Moja mama przed śmiercią powiedziała mi tak."już się nażyłam ale chciała bym wam chociaż dzieci przypilnować." I bardzo by się przydała.

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Hubert mam dwie recepty na dwa antybiotyki o tym samym składzie tylko różnych firm i obydwuch nie ma. Jeden to zinnat drugi ceclor. Obydwa zawiesina dla dziecka

Zinnat ciezko dostać u nas tez,a o tym.drugim.nie slyszalem. A takie pytanie,dzieci bez problemu przyjmują te antybiotyki?

Ale się urobilem a jeszcze sporo do zrobienia na dzisiaj. Ale juz czuje ze za duzo tego wszystkiego na raz. Cos dusi w klatce piersiowej,glowa boli,ale d47 cala wierzby nacięta😀

Przed chwilą, 6465 napisał:

Moja mama przed śmiercią powiedziała mi tak."już się nażyłam ale chciała bym wam chociaż dzieci przypilnować." I bardzo by się przydała.

A moja mama bardzo chcialaby pilnowac jak narazie jedynych wnuków,jest jeszcze młoda to inaczej patrzy na swiat?najgorsze.te.kilometry),niz moja tesciowa ktora juz zmaga sie z chorobami i do.pilnowania zbytnio sie nie nadaje bo dzwigac nie moze,czesto choruje. Nie wspomne o tesciu który nawet nienwiemjak.zajmowac sie.malymi dziecmi

Opublikowano
6465 napisał:

Szukam antybiotyku dla dziecka, kuźwa w Warszawie nie ma, w Łodzi nie ma. Znajoma aptekara namierzyła w jakiejś wiosce koło Łodzi że mają jedno opakowanie i zarezerwowała. k**wa gorzej jak za PRL-u 😠

a co młodym ? jak coś to próbujcie Avena w Płocku mają sieć aptek

Opublikowano
hubertb napisał:

3 minuty temu, 6465 napisał:

Nie wiem czy to jest prawda, skoro małżonka była w aptece na Zduńskiej i nie było a tu pokazuje że jest? Mi sprawdzała dziewczyna w aptece w systemie i najbliżej znalazła w Lipcach rejmontowskich?

Byłem w Piasecznie i kobita sprawdzała w aptece i powiedziała że w obrębie 50km nie jest dostępny.

Nie wiem jak aktualizowany jest ten system, jeśli ręcznie to może nie być bo ktoś kupił. Jednak jeśli jest automatyczny to klikasz rezerwuj i ma być. Żona bardzo często korzysta z aptek internetowych, dla leków bez recepty czy innych maści ceny są czasem dużo niższe. 

no moja też właśnie bo jest dużo taniej i na recepce też zamawia przez neta z odbiorem w jakiejś sieciowej aptece

Opublikowano
26 minut temu, Baks00 napisał:

No niby owies a 50 kg 🤭 

A i rodzynek🤦 ale mnie wkur... coś czuję że szybko się pożegnam z nim🤬 

IMG20230307145223.jpg

IMG20230307150122.jpg

toc to lm to cudów się można nie spodziewać. 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, radekz200 napisał:

Ale to jutro 😛

No i takie trzeba kupić żeby jutro były lux 

21 minut temu, pawel885 napisał:

To jutro  ...

Uschniętego patyka dasz???

Mój patyk jeszcze nie uschnięty 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Baks00 napisał:

A i rodzynek🤦 ale mnie wkur... coś czuję że szybko się pożegnam z nim🤬 

A co dziś u mnie jeden pokazał przy załadunku to włos się jeży na głowie. Płoty mało niższe ode mnie jak koń na zawodach brał. Nawet skubany nie tknął. Paralizator-poganiacz miał gdzieś, nie robił na nim żadnego wrażenia, na koniec linką go wciągalim na auto. Stał z 5m od byków, które były już na aucie, ale nie widział ich, w takim był amoku. Kierowca to myślałem, że go zabije na miejscu, tak się wkurwił. 😉 Jak mu jebnął widłami oburącz po łbie to aż go przyćmiło. Tam nos na stówę połamany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v