Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

28 

Ja nie wyobrażam sobie życia w dużym mieście, korki ciągle przedzieranie się zgiełk. Marnowanie czasu na dojazd do pracy . 

Na dużym gospodarstwie przynajmniej robił bym to co lubię . 

Przecież kobieta może mieszkać na wsi i pracować w mieście. Zresztą od dawna mamy równo uprawnienie i raczej żadna współczesna kobieta nie marzy o zależności od męża i jego gospodarstwa. 

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Wystawiasz 3p na sprzedaż? Opryskiwacz poszedł w ciągu 48gidxin aż mnie korci c360 ogłosić 🤔

Na internecie jest fajny MF 398 ale bez doku i 4x2 jak w obejściu czy pola z dala od drogi to w sam raz. Coś koło 40 k.

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

Na internecie jest fajny MF 398 ale bez doku i 4x2 jak w obejściu czy pola z dala od drogi to w sam raz. Coś koło 40 k.

Muszą być kwity mam działki 7km od domu droga powiatowa. 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

5211

już ciężko znaleźć w fajnym stanie. może w młodszą serię celuj?

Opublikowano
7 minut temu, mf362 napisał:

Mój tata pochodzi z miejscowości co same bambry są. Tylko jego ojciec nie miał głowy do rozwijania i wujki przeturmanily pola... Wysprzedali. 

A tata poszedł na wygnanie do teścia 

Kiedyś największe gospo w okolicy. W 76 roku nowy ciągnik, dwie przyczepy i kupa sprzętu kupione od 82 roku jakoś to pomagała żona ciągnąć, po jej śmierci wszystko obrócone w nic.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Szkoda tyle dokładać kasy. Jak ciapek będzie opryskiwacz ciągał to dla niego nie mam roboty.

Opublikowano
14 minut temu, mf362 napisał:

Jakoś tak wyszło. Nie mam ostatnio szczęścia do kobiet a takie miastowe to tylko by chciały leżeć pachnieć i pazury takie co ugotować nic do ręki nie weźmie. 

Nie koniecznie.

Miałem na studiach koleżankę z Wilanowa. Otwarcie mówiła że jej marzeniem jest mieć gospodarstwo i pracować na ziemi.

Siostr mojej pierwszej nażeczonej z miasta i też marzyła by pójść na wieś. I pracowita była

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Jeśli budżet nieograniczony to jestem w stanie w ciągu dwóch dni znaleźć perłę z pierwszych łap w Polsce kupowany. Ale z tego interesu z 15tysiecy dla mnie 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja tam twierdzę że w tym bagnie trzeba się urodzić by w nim wytrzymać.Teraz wielu starszych kawalerów to chciało by elegancka laske najlepiej jedynaczkę z hektarami.Tak łatwo to nie ma.A jak biorą sobie żony z drugiego końca świata to co mają powiedzieć.To w końcu zenisz się z kobietą czy z hektarami

6 minut temu, Agrest napisał:

Nie koniecznie.

Miałem na studiach koleżankę z Wilanowa. Otwarcie mówiła że jej marzeniem jest mieć gospodarstwo i pracować na ziemi.

Siostr mojej pierwszej nażeczonej z miasta i też marzyła by pójść na wieś. I pracowita była

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ale z tego interesu z 15tysiecy dla mnie 

miewasz świetne pomysły... 😄

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Szkoda tyle dokładać kasy. Jak ciapek będzie opryskiwacz ciągał to dla niego nie mam roboty.

Teraz za 35 40 k ciężko znałeśc 5211 , dużo pozajezdzanych . Niby z wyglądu ok a już podzespoły remontów wymagają 

Jeśli budżet nieograniczony to jestem w stanie w ciągu dwóch dni znaleźć perłę z pierwszych łap w Polsce kupowany. Ale z tego interesu z 15tysiecy dla mnie 

To może 80 tys nie starczyć na taki dil 

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

Wystawiasz 3p na sprzedaż? Opryskiwacz poszedł w ciągu 48gidxin aż mnie korci c360 ogłosić 🤔

Wystaw , zobaczymy 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ale da się znaleźć. Jeśli ktoś chce marzenie swoje spełnić to ja zawsze pomogę 😁

Pieniądze to nie wszystko

A wszystko bez pieniędzy jest niczym 

• Like 1
Opublikowano

Ale da się znaleźć. Jeśli ktoś chce marzenie swoje spełnić to ja zawsze pomogę 😁

no zapewne. marzenia bywają bezcenne 👍

Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał:

O może pomaga. Głównie przy dojeniu. Poza tym ma małe dziecko i schorowaną matkę, a to też wymaga czasu o wysiłku 

Z teściem doczynienia miałeś czy zawsze go nie było? Tak jak powszechnie ludzie narzekają na teściowe, to na gospodarstwach zazwyczaj na teściów. 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

no zapewne. marzenia bywają bezcenne 👍

Spójrz na ceny wsk czy innych złomów z PRL. Jechać tym gdzieś dalej to już sam odgłos pojazdu mówi "będę nie będę będę nie będę" a ludzie kupują I płacą więcej niż Ty za te swoje zabawki. Trzeba ludziom pomagać spełnić marzenia jeśli chcą je spełnić za wszelką cenę 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Prawdziwe bogactwo mamy wtedy gdy posiadamy coś czego nie kupimy za pieniądze 

Mowy motywacyjne zaczynasz pisać??

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Czyli w sumie zdrowie, tylko bez pieniędzy też bywa ciężko...

Zdrowie to akurat kosztuje i to sporo. 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Z teściem doczynienia miałeś czy zawsze go nie było? Tak jak powszechnie ludzie narzekają na teściowe, to na gospodarstwach zazwyczaj na teściów. 

Jak to się powiada jak nie masz pojęcia to mieszkasz u teścia ha ha ha .

Opublikowano

Spójrz na ceny wsk czy innych złomów z PRL. Jechać tym gdzieś dalej to już sam odgłos pojazdu mówi "będę nie będę będę nie będę" a ludzie kupują I płacą więcej niż Ty za te swoje zabawki. Trzeba ludziom pomagać spełnić marzenia jeśli chcą je spełnić za wszelką cenę 

Simson S51 w Niemczech 5-10tys€ kosztuje i schodzą jak ciepłe bułeczki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v