Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
malaczarna napisał:

4 godziny temu, Bananek napisał:

Coś mi tu pachnie pieniędzmi. 😉

@malaczarna patrz, coś drgnęło w sprawie dopłat. 

Ja zawsze decyzję mam po przelewach. Poczekam jeszcze na swoje miliony. Zeszłoroczne jeszcze sobie leżakują na konci 

to tak się da 😄

Opublikowano
19 godzin temu, konteno napisał:

to dojarką nie można doić ,

a co do macania to całkiem przyjemne zajęcie o ile nie są to wymiona krowie 

Moi rodzice mieli dojarke na 10 krów. I tak trzeba było macać ich wymiona. 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Papryka w ekologi?

Cenę kg teraz za worek marne szanse będzie dostać raczej?

Kiedyś w jednym aucie zajeździłem w ciągu roku 4 co się okazało regulator walnięty i przeładowywal altek 

To cięzko teraz przewidzieć co będzie.

9 minut temu, bratrolnika napisał:

W auta to ja cokolwiek najtańszego dostępnego montowałem, i potem już zmieniać nie musiałem. Jakieś bergeny chyba najtańsze były, kupione, założone, po paru latach z tym akumulatorem sprzedane 

Ja w autach do tej pory bazowałem na ukraińskich Aku i średnio 6-7 lat wytrzymywał.

Busa kupiłem w 15 r we wrześniu to był włożona jeszcze u gebelsa nowa Varta silver 3 z maja 15 r to w zeszłym roku w sierpniu padła calkowicie

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

Papryka ma cenę , na wagę złota .

Teraz jest chyba zagraniczna. Strasznie chemizacje czuć w smaku i 30 zł kg

3 minuty temu, DANDYS napisał:

to tak się da 😄

To były moje pierwsze dopłaty 

20 minut temu, stempos1980 napisał:

7-8g tzn 1000 sztuk od 350 do 700 zł wszystko zależne od odmiany i jakiej firmy 

Teraz a zacznie się nasza to powiem po ile jest

Ja 50 krzaków sądzę. Wkurza mnie że nie dojrzewa szybko a w tym roku już mróz poszedł we wrześniu to na ogrodzie już było po niej

Opublikowano
20 minut temu, hubertb napisał:

W sumie nie o to chodzi żeby była droga tylko żeby produkcja była opłacalna. Tzn. przyniosła zysk. Jak papryka będzie bardzo droga to np. ja kupię jej mniej co za tym idzie dalej producenci zarobią mało. Jak będzie w dobrej cenie to kupię jak rok temu bardzo dużą ilość do marynowania, sałatek i do mrożenia. 

No wiadomo że jak będzie cena kosmiczną to zejście będzie niewielkie ale nie może być tak że będziemy musieli dołożyć do interesu.

W zeszłym roku najtańszy worek nawozu 25 kg kosztował 215 zł a teraz trzeba doliczyć 50-60 zł więcej  .

Niech st utrzymają ceny te co były w zeszłym roku to będzie jeszcze ok

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, malaczarna napisał:

Teraz jest chyba zagraniczna. Strasznie chemizacje czuć w smaku i 30 zł kg

To były moje pierwsze dopłaty 

Ja 50 krzaków sądzę. Wkurza mnie że nie dojrzewa szybko a w tym roku już mróz poszedł we wrześniu to na ogrodzie już było po niej

Nie możesz sobie postawić małego tunelu? 

No papryka taka jest że wolno rośnie i ciężko się przebarwia.

Bez nawożenia potasowego na liść to ciężko ma sama się wybarwiać

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, DANDYS napisał:

to tak się da 😄

Ano da sie jak widać , z resztą nie tylko @malaczarna tak potrafi,  czasem sobie można wymyśleć wydatki poprzez rozjechanie ciągnikiem nieodpiętego prostownika 🤦‍♂️ ot skleroza. Nowy dziś dotarł  

prostownik .jpg

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano

ładnie dziś przygrzalo . Trochę przerylem kultywatorem . Aż gorąco się zrobiło w kabinie jak człowiek grubo ubrany . 

Z siewem jeszcze sporo się wstrzymam bo wyka w owsie może przymarznąć 

Opublikowano
24 minuty temu, stempos1980 napisał:

Nie możesz sobie postawić małego tunelu? 

No papryka taka jest że wolno rośnie i ciężko się przebarwia.

Bez nawożenia potasowego na liść to ciężko ma sama się wybarwiać

Nie chce mi się babrac w tunelu jeszcze. Mam 4 ary warzywek pod chmurką. Chcę posadzić cebulę szalotkę ma ktoś jakieś fajne źródło?

Opublikowano
23 minuty temu, Pigmei napisał:

Ano da sie jak widać , z resztą nie tylko @malaczarna tak potrafi,  czasem sobie można wymyśleć wydatki poprzez rozjechanie ciągnikiem nieodpiętego prostownika 🤦‍♂️ ot skleroza. Nowy dziś dotarł  

prostownik .jpg

Ruski prostownik kiedyś bmw przejechałem to działał dalej 

Opublikowano
23 minuty temu, Pigmei napisał:

prostownik .jpg

Ja mam niewiele. Rozwalę w tym roku na raz wszystko 

Opublikowano
7 minut temu, malaczarna napisał:

Nie chce mi się babrac w tunelu jeszcze. Mam 4 ary warzywek pod chmurką. Chcę posadzić cebulę szalotkę ma ktoś jakieś fajne źródło?

Ale byś miała tylko na paprykę i na pomidory a reszta pod chmurą😁

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Tym jakie buty do danych spodni ubrać ;)

To współczuję

3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

A ile waży konwia?🤔

Teraz może niech Mariusz poda ciężar konwi , sprawdzimy gościa 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

@6465

Tomek, 205 netto za 64xx z 2007 to dużo czy mało? 

Jak chcesz kupić to ogromnie dużo. A jak sprzedać to taka rozsądną cena 🙄

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Tomek, 205 netto za 64xx z 2007 to dużo czy mało? 

Toć prawie jak darmo, brać i nie wybrzydzać. A tak na serio 250 tys za 15 letni traktor, który może być niezłą skarbonką?

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Nowy był 

33200

Kubota była 3000 zł tańsza, przepłaciłem

To gratuluje , i życzę milionów wysianych tanich nawozów 🙋. Nawet nie taki drogi jak na zachodni i skomplikowany 

Oczywiście Polskiego nie brałeś pod uwagę 👏 i racja 

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To współczuję

Teraz może niech Mariusz poda ciężar konwi , sprawdzimy gościa 🤭

Zapytalem Cb o wagę Twojej konwi😀 jak Ważysz wagą łazienkową to ile bedzie miala? 5 czy 6kg?🤔  

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

@Aktywnyrolnik7245

Marcin, dobry ten byk czy lepiej omijać? 

Ty w SM siedzisz 

https://www.mchirz.pl/oferta/buhaje/simentaler/pull-pp

Karol ja to już nie kryję w kierunku mleka , tylko mięso więc nie pomoge . Ale może Twój niedoszły teściunio @Qwazi pomoże 🤔

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Zapytalem Cb o wagę Twojej konwi😀 jak Ważysz wagą łazienkową to ile bedzie miala? 5 czy 6kg?🤔  

4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v