Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Deutz oczywiście pod maską 

No a gdzie 

IMG_20231206_155255_900.jpg

Opublikowano (edytowane)

A to 828 więc normalka w nich podobno. 

Dziura w tłoku często spotykana

Zajrzyj na kanał agro-polo na YT. Robił silnik w Białymstoku chyba 50tys, ale nie pamiętam co dokładnie jeszcze tam było...

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
malaczarna napisał:

19 minut temu, Bananek napisał:

no dobra, trochę się przechwalam. nie robię tego tak naprawdę. masz mnie.

Żonę na korepetycje do mnie

albo Ciebie do mnie. 😉 tylko muszę dobrać dzień, że moja będzie w pracy.

6465 napisał:

54 minuty temu, Bananek napisał:

no podnoszę stopy żeby lepiej ciągnęło.......... w odkurzaczu.

ćwiartkę benzyny.....

Ja diesel 🤭

ja ja naturlisch

Opublikowano

kurna snieg zaczal padac..i to ostro..

2 godziny temu, Bananek napisał:

moja pomoc w sprzątaniu sprowadza się do podniesienia stóp kiedy żona odkurza. 😉

u mnie corka odkurza..ja codzienne sprzatam -z nudow..

mialem i-robota -ale na psa,kota i moje dywany nie dal rady . oddalem go do schroniska-znaczy do miasta..

2 godziny temu, Łolek napisał:

No są tylko kto je  zrobił jaki instytut się pod tym podpisał, a no sraki bo czegoś takiego nie ma 

W obecnej benzynie każdej jest 5% bio etanolu w tej będzie do 10, różnicy 5% jeśli wogóle tyle będzie, zabije silnik, a pusty zbiornik w zimę i skraplajaca się woda idą mu na zdrowie, ta domieszka nie będzie zdrowa dla żadnego silnika  a lobby eko próbuje z każdej strony zmusić ludzi do kupna hybryd lub elektryków 

Jacuś daj spokój i ty i nie panikuj 

Ale to żonie te stopy unosisz 🤔, a to ciekawe nowa poza na podlasiaka 😉

moj samochod gazu nie lyknie- glowice ma aluminiowe, ale na 10 moze jezdzic..corka robi prawko wiec pewnie samochod odziedziczy,  a ja sobie kupie inny.

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Spać to ja mogę.

No ale jak jest powód, to wstaje rano...nawet jak późno pójdę spać....

jesli nie wiadomo ,o co chodzi, to chodzi o seks lub pieniadze 🤣

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ło hujeli w maku kawa 12.99🙆

Już lepiej wziąść ćwiartkę na Orlenie.

byles kiedys w kawiarni ???

29 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ale dziury nie ma.

tyle dobrze , ja w 60 mam late..

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

A to 828 więc normalka w nich podobno. 

Dziura w tłoku często spotykana

Zajrzyj na kanał agro-polo na YT. Robił silnik w Białymstoku chyba 50tys, ale nie pamiętam co dokładnie jeszcze tam było...

Kto Ja?A po cholerę.Nie pierwszy i nie ostatni taki w moim życiu.

Opublikowano
45 minut temu, marcin19071980 napisał:

A mówią że one się nie psują i naprawdę duże biegi robią.Postanowilem sprawdzić co było przyczyną tak atrakcyjnej ceny i powodu dla którego przez rok nie znalazł się chętny na ten cud techniki.

IMG_20231206_155149_560.jpg

Ojojoj co to się narobilo.Fendt się popsiul.A on taki dobry Chińsko Niemiecki 

IMG_20231206_154939_392.jpg

Gdyby mieli takie super ciągniki, to by w rankingu DSI nie grzebali...

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

Aa. Myślałem, że pierwszy. To ile remont wyniesie?

Na razie tylko miskę zdiolem bo kapustę szykuję.Zobaczymy.Wal 4,5tys korba 280 uszczelka 200 tuleja 300 tłok 280 a dalej się zobaczy.

Opublikowano
57 minut temu, marcin19071980 napisał:

A mówią że one się nie psują i naprawdę duże biegi robią.Postanowilem sprawdzić co było przyczyną tak atrakcyjnej ceny i powodu dla którego przez rok nie znalazł się chętny na ten cud techniki.

IMG_20231206_155149_560.jpg

Ojojoj co to się narobilo.Fendt się popsiul.A on taki dobry Chińsko Niemiecki 

IMG_20231206_154939_392.jpg

Nie mondra o tym pisać/wspominać. 

Opublikowano
34 minuty temu, jacus napisał:

kurna snieg zaczal padac..i to ostro..

u mnie corka odkurza..ja codzienne sprzatam -z nudow..

mialem i-robota -ale na psa,kota i moje dywany nie dal rady . oddalem go do schroniska-znaczy do miasta..

moj samochod gazu nie lyknie- glowice ma aluminiowe, ale na 10 moze jezdzic..corka robi prawko wiec pewnie samochod odziedziczy,  a ja sobie kupie inny.

jesli nie wiadomo ,o co chodzi, to chodzi o seks lub pieniadze 🤣

byles kiedys w kawiarni ???

tyle dobrze , ja w 60 mam late..

A co to jest?😳 Nigdy nie byłem. Weź opisz.

Opublikowano

Witam!

Wymieniam ekspres w biurze po 3 letniej przygodzie z ekspresem automatycznym - niestety jest już zajechany i smak kawy pozostawia wiele do życzenia. Jaki ekspres moglibyście polecić do biura? Podejrzewam, ze dziennie robionych byłoby 10-12 kaw. Czy ekspres kolbowy w tym przypadku zda egzamin?

Opublikowano

@bratrolnika Darek też tak pomysłowo pakowaliście paczki?  Przy okazji trochę śmieci się pozbyli 😁

IMG_20231215_132425.jpg

2 minuty temu, katter napisał:

Witam!

Wymieniam ekspres w biurze po 3 letniej przygodzie z ekspresem automatycznym - niestety jest już zajechany i smak kawy pozostawia wiele do życzenia. Jaki ekspres moglibyście polecić do biura? Podejrzewam, ze dziennie robionych byłoby 10-12 kaw. Czy ekspres kolbowy w tym przypadku zda egzamin?

Takie pytanie to na forum baristów zadaj. Tu to o widły pytaj. Mówią że najlepsze złote 🤔

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

@bratrolnika Darek też tak pomysłowo pakowaliście paczki?  Przy okazji trochę śmieci się pozbyli 😁

IMG_20231215_132425.jpg

Znaczy zamówiłeś gąbkę do fotela a dorzucili trochę złomu?🤔😁

5 minut temu, katter napisał:

Witam!

Zamiat zająć się papierologią to biegacie po tych biurach bez celu za kawą. 🤦‍♂️

Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

IMG_20231215_132425.jpg

Takie pytanie to na forum baristów zadaj. Tu to o widły pytaj. Mówią że najlepsze złote 🤔

nie, w tamtych czasach inaczej to było, raczkujący rynek firm kurierskich, które się biły o klienta, inna kultura wśród kurierów...

choć nie powiem, kiedyś wysłaliśmy maskę od Seicento, a wróciła złożona na pół😂

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...i się pchają te pieniądze...

IMG_20231215_130923.jpg

Konto pomieści bo jakby co to daj znać. 😁🤣😂🤭

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

W nocy zarabia w dzień zarabia. Co ty będziesz z tym robił? Może byś dał trochu?

Wydawał będę 🤷‍♂️

9 minut temu, PRIMO napisał:

Konto pomieści bo jakby co to daj znać. 😁🤣😂🤭

Pomyślę, bo to potężne pieniądze som...

Opublikowano
34 minuty temu, katter napisał:

Witam!

Co to za biuro że kolbowy? Takie trochę zaniżanie poziomu...

25 minut temu, 6465 napisał:

A rolnik stoi w kolejce i czeka zamiast krowy doglądać. A biurasy piją kawę zamiast pracować.

Przecież to jeden z obowiązków 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v