Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Że co, że ja 🤔😉

Te te. ☝️

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

to powiedz to sąsiadowi ...

Mówiłem, ale sie napalil jak szczerbaty na suchary bo my kupiliśmy jemu się spodobało i bodaj o 10 w nocy by pojechał byle kupić bo słoma na polu a teraz kwiatki wychodzą 

Opublikowano
16 minut temu, PRIMO napisał:

Podstawa to dobry stan techniczny. 

Jak myślisz w dobrym stanie technicznym itp jest sens dawać za 1601 aż 45 tys? 
siatka rotor miękki rdzeń itp 

32 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Vicona ma 2 sznurki i całkiem sprawnie to idzie co nie zmienia faktu że przy takiej ilości nawet bym na sznurek nie patrzył 

No ja też nie patrzę ale lepiej mieć to i to bo w razie awari siatki mogę dokończyć sznurkiem i nie mam przestoju 

• Like 1
Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/audi-a8-audi-a8-CID5-IDXe9kJ.html tu sprzęt fla kawalerów by rwali laski 😛

jakie marnowanie 🙆‍♂️ to sama przyjemność 😛

Miałem to przez chwilę w głowie 🙄 albo A6 z 3 litrowym dieslem. Kolega mnie odwiódł od pomysłu 🤭 

Teraz kawaler ma ciężej. Za dużo internetu i bananów (nie Michał, nie chodzi o Ciebie ) 

Już jak ja prawko miałem to było ciężej, ale wystarczyła Vectra b czy golf 2 i już było czym na imprezy jeździć 🤭 i dziewczyny potrafiły docenić transport 🙄🙄

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Przecież nikogo nie bije. 😱

Nie twierdzę, że bijesz, ale możliwe, że Anię chowasz...przed Karolem...a to trza dokładnie 🤭...

1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

No będę musiał się do niego wybrać w któryś dzień. Chce kościelny ślub żeby później gdy pojawią się dzieci (mam nadzieję) i przyjdzie czas na chrzest, komunię itd nie miało problemów, że rodzice bez sakramentu żyją...

Jakby co, to się odezwij...zobaczymy, co się da zrobić...

• Thanks 1
Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Chłopaki jest tu któryś kto niedawno brał ślub kościelny? jak to jest z tymi naukami? koleżanka narzeczonej mówiła jej, że to szereg spotkań grupowych i później jeszcze indywidualne, kurde nie mam czasu za bardzo latać jak do szkoły na religię. Faktycznie to tak wygląda? czy może jak "co łaska" większa to da się ominąć? 🙄

większą co łaska załatwi sprawe😆😆😆 a tak na poważnie w szkole tego nie robiliście?

Opublikowano
2 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Chłopaki jest tu któryś kto niedawno brał ślub kościelny? jak to jest z tymi naukami? koleżanka narzeczonej mówiła jej, że to szereg spotkań grupowych i później jeszcze indywidualne, kurde nie mam czasu za bardzo latać jak do szkoły na religię. Faktycznie to tak wygląda? czy może jak "co łaska" większa to da się ominąć? 🙄

Jak zapłacisz to załatwisz jak wszystko w tej instytucji. Na cholere Ci ten kościelny?

1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Do rwania lasek to bmw, audi czy mercedes to dla starego kawalera

Nie obrażaj pan porządnych ludzi 

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bym musiał mieć całkiem nierówno pod deklem żeby płacić tyle za auto do którego nawet 30 kurcząt nie wrzucę i do garażu się nie zmieszczę.

Wrzucisz i więcej kuraków 

Taką furą kuraki wozić 😯

Czemu nie?

Opublikowano
1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

A nie lepiej siedzieć na kocią łapę, ewentualny rozwód to też koszt

Najczęstszą przyczyną rozwodów są śluby 

No będę musiał się do niego wybrać w któryś dzień. Chce kościelny ślub żeby później gdy pojawią się dzieci (mam nadzieję) i przyjdzie czas na chrzest, komunię itd nie miało problemów, że rodzice bez sakramentu żyją...

Zawsze możecie się tłumaczyć niepokalanym poczęciem. Kto jak kto ale oni powinni uwierzyć 

No i pohandlowalem Gruzinę, niedziela udana

Opublikowano
17 godzin temu, gregor1284 napisał:

Znajomych dwóch miało żony nauczycielki a trzeci jeszcze ma. Tych co miało to ostrzega przed zadawaniem się z ciałem pedagogicznym a ten trzeci nic nie ma do powiedzenia 

to tak jak moj szwagier.. ale ziec cos jeszcze mowi..siostra i corka sa nauczycielkami.

9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Też takie moje zdanie było od początku. 

Awaria kończyny dolnej u mojej konkubiny... Kogut jej się w kolano od boku dziobem wbił, ledwo do domu doszła noga cała spuchnięta, lepiej było jechać...  kazał opatrunki ze spirytusem robic. A spuchła tak mocno bo trafił w jakiś tam nerw. Dlatego każdy ruch tak bolał. 

gdy sasiadke zaatakowal kogut to z pol roku o kulach chodzila. po lekarzach dosc sie najezdzila.

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Tomek kanapy w nowej furze  wygodne 

Tyle co u Mariusza wsiadłem. Teraz to 2 foteliki zainstalowane.🤷

20 minut temu, wojtal24 napisał:

myślisz że już sprawdził 😆😆😆😆

O tym co myślisz to już tera nie ma potrzeby a nawet by się nie chciało takich akrobacji. Plecy słabe 🤣🤣🤣

Opublikowano
24 minuty temu, wojtal24 napisał:

myślisz że już sprawdził 😆😆😆😆

On bystry facet jest, a ma z kim to wiesz jak jest 😉

24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Najczęstszą przyczyną rozwodów są śluby 

A utonięć woda 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał:

ma z kim i ma gdzie nie musi w aucie

Żeby życie miało smak 

10 minut temu, 6465 napisał:

Tyle co u Mariusza wsiadłem. Teraz to 2 foteliki zainstalowane.🤷

O tym co myślisz to już tera nie ma potrzeby a nawet by się nie chciało takich akrobacji. Plecy słabe 🤣🤣🤣

Jak zwykle skromny 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Z ciekawostek powiem wam że od przyszłego roku w Niemczech będzie obowiązkowa rejestracja traktorkow ogrodowych(kosiarek samojezdnych) i będzie od nich opłata klimatyczna bo posiadają silniki  zatruwające środowisko.Nowe bendą rejestrowane w momencie sprzedaży a używane trzeba iść i zgłosić.Benda miały tablice rejestracyjne.Tam jest jeszcze ciekawiej niż u nas.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, malaczarna napisał:

Toć wilki pod ochroną 

Ale gajowy nie , niech go pierwszego zjedzą 

8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Z ciekawostek powiem wam że od przyszłego roku w Niemczech będzie obowiązkowa rejestracja traktorkow ogrodowych(kosiarek samojezdnych) i będzie od nich opłata klimatyczna bo posiadają silniki  zatruwające środowisko.Nowe bendą rejestrowane w momencie sprzedaży a używane trzeba iść i zgłosić.Benda miały tablice rejestracyjne.Tam jest jeszcze ciekawiej niż u nas.

No moda idze z zachodu, bo tam wszystko takie nowoczesne , lepsze i wogóle 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

normalny ksiądz na ślub nie patrzy przy sakramentach typu chrzest komunia itp . patrz np Emilka z "konkubentem"

ważne by ludzie byli ze sobą razem i w zgodzie 

u nas w parafii ksiądz ochrzcił dziecko znajomych pomimo że nie mieli ślubu a wesele było jak córka miała 5 lat 

2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Na szybciocha?

A któren to taki błyskawiczny 

do Ryśka ma najbliżej , on z piłą w las  , ona z wiadrem 

Chce to normalna rzecz ilu z was na kociął łapę żyje?

w robocie jak patrze to trochę ludzi się porozwodziło pomimo obu rodzajów ślubu i trochę na kocioł łape żyje , ze ślubem to tylko komplikacje jak coś pójdzie nie tak i ludzie sobą sie rozczarują po jakimś czasie 

A co wy go tak od kościoła próbujecie odwieść?

bo to instytucja, z dobrym nastawieniem do życia i otaczających ludzi równie dobrze można w Boga wierzyć i nie musieć o tym co niedzielę innym przypominać 

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Marek a co taki wścibski co Tomek z małżonką robią na kanapie w aucie?🤨🤭

do tego to by chyba szukał auta z pneumatycznym zawieszeniem 😃

Edytowane przez konteno
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v