Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakos przesadnie cieplo nie ma, 7 stopni,slonca i waiatru brak..

10 godzin temu, Qwazi napisał:

Też teraz wróciliśmy...

@jacus nie wiem, jakie Ty recenzje czytałeś, ale film, w moim odbiorze całkiem niezły...przeplata się historia z czasów poprzedniego ustroju z obecnym światem...zmusza widza do myślenia...nie ma czego żałować

@wojtal24 w obsadzie, obok Boczarskiej takie nazwiska jak Więckiewicz, Gajos, czy Barciak...rolę zagrane z charyzmą właściwą dla tych aktorów...jeśli chodzi o fabułę, to tematy mi znane ze świata realnego, więc dość szybko się zorientowałem kto jest kim, ale do końca oglądałem, bez odrobiny znudzenia...

@Aktywnyrolnik7245 nie musisz się z niczego tłumaczyć...jeśli zechcesz pisać na priv, możesz to robić wtedy, kiedy uznasz to za stosowne...

na filmweb..pierwsz czesc z 2010 chyba r to widzialem wtv ,leci co chwile.

staram nie do kina ciagnie ale na chlopow-jakby jednego w domu nie miala..

9 godzin temu, Qwazi napisał:

ja mam 50 i sam wchodze. zdarzalo sie o kulach ale zawsze sam..

Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

Pirszy, co tam dzielić, jedna robota i plon z całego roku zebrany 🤣 

Trochę 3, trochę 4 i 5 z torfów i 2ha zostało całkiem nie koszone trzeci.

jak ci te bele nie potrzebne to mogę kupić po 100 😛

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

Chłopi to bardziej historia jagny bardziej niż chłopi Reymonta. Mimo to jednak warto.

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

Czyli wiesz, co to ta różyczka?

Tu nie chodziło pewnie o to, że 50 latek nie może wdrapać się do siuntki, tylko o to, że szuka zastępstwa. Jak synuś przyjedzie, też tak robię, chociaż jeszcze 50 lat nie mam🤷...

57 minut temu, gregor1284 napisał:

Marcin jeszcze postrasz Mańka separacją 

Ło Panie...ja to bym chciał, ale żona to się będzie...wahać😉🤭...

Opublikowano
28 minut temu, radekz200 napisał:

jak ci te bele nie potrzebne to mogę kupić po 100 😛

👍 za***ista cena 🤣 

Póki nie zacząłem grabić to po 180 przyjeżdżaj i se rób 😁 ze 40 będzie 

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

... albo i nie...

Sławek Ty  chyba kochasz krowy 😛

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

ja sprzedałem po 200-220 ale widzę że zapotrzebowanie jest duże także może pobawiłby się w handelek 😂

Jest, jest. 200 szt sprzedałem i jeszcze z 200 z zeszłego roku jest. 

Gość co mi kartofle wozi cały czas jeździ po siano aż za Nidzice

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

10 minut temu, slawek74 napisał:

... albo i nie...

Sławek Ty  chyba kochasz krowy 😛

z tego żyję a to co udaje mi się osiągną przynosi satysfakcję... kochaniem bym tego nie nazwą bardziej lubię...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Witam witam, co tam co tam 

Ano pogoda się ładna robi. 😁

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Co do skody, to gdyby ktoś potrzebował, jest Roomster z 2006 roku 1,4 TDI, częściowo w skórze...

Kolizja z łosiem i jeszcze skóry nie usunęli?😁😁😁😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v