Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
27 minut temu, Desperado napisał:

U nas to jest poltrament, kiedyś dzień przed weselem, dzisiaj różnie, zazwyczaj tydzień przed żeby był spokój przed weselem, rozbija się butelkę, składa życzenia, upominki i się pije, niektóre to takie polteramenty że u nie jednego wesele może się schować  :P W dniu wesela nikt niezaproszony nie kręci się po sali, a kiedyś o 24 tej przychodzili "maski" czyli zamaskowani przebierańcy na chwilę, ale to praktycznie już zanikło.

Na salę nie wchodzimy wystarczy że ktoś z gości powie że grabarzem przyszli to młodzi już wiedzą co trzeba zrobić 

Za kawalera to pamiętam dwie takie grabarki na jednej nas na salę za stoły zawołali to my takie tańce z ciotkami wywijali że ło ale to z pół godziny i do wyjścia, na drogę każdy jeszcze po flaszce  dostał 

Na dgiej to nam tyle bimbru i mięsa różnego wynieśli przed sale że my w 6sciu nie daliśmy rady zjeść ani wypić, oj było wesoło 

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Musisz nagotować kartofli całych, mieć dzbanek maślonki i starą Ukrainkę na przodzie szczerbatą

Nie zjem maślanki. Teraz tylko troszeczkę żółtego sera na takie okazje jak dziś i tyle z produktów mlecznych.

Opublikowano
14 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ee no przepraszam bardzo, jak żem się wychowywał to internetów jeszcze nie było 😅

To dobrze 👍

Jak już wiesz co to grabarka to gdzie ta sala 🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano
45 minut temu, jacus napisał:

do malopolski lubelsczyzne przylacza jak za dawnych lat-ne wiem czy to dobry pomysl..

bajki dla dzieci.

jak to wladka mowila -moje ,twoje i nasze 🤣

ja na przyklad ..

ty nie ma w belchatowier jakis hinsusek,filipine albo innych mocno opalonych ?? 

jak nawet zadna ukrainka cie nie chciala to jakas azjatka dla obywatelstwa sie zlapie ??

myslisz ze tylko ciebie swirius dotknal ??

Przecież nie szukałem żadnych Ukrainek

Opublikowano
Łolek napisał:

14 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ee no przepraszam bardzo, jak żem się wychowywał to internetów jeszcze nie było 😅

To dobrze 👍

Jak już wiesz co to grabarka to gdzie ta sala 🤔🤭

Narazie to oglądanie kilku, ale nie moje województwo, u młodej w okolicy będzie 😜 .

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Na salę nie wchodzimy wystarczy że ktoś z gości powie że grabarzem przyszli to młodzi już wiedzą co trzeba zrobić 

Za kawalera to pamiętam dwie takie grabarki na jednej nas na salę za stoły zawołali to my takie tańce z ciotkami wywijali że ło ale to z pół godziny i do wyjścia, na drogę każdy jeszcze po flaszce  dostał 

Na dgiej to nam tyle bimbru i mięsa różnego wynieśli przed sale że my w 6sciu nie daliśmy rady zjeść ani wypić, oj było wesoło 

Nie no u nas jakby młodzi usłyszeli że grabarz już przyszedł, to by chyba zawału dostali.    xD

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie zjem maślanki. Teraz tylko troszeczkę żółtego sera na takie okazje jak dziś i tyle z produktów mlecznych.

I po co my z Karolem te krowy doimy🤔...że o Sławku, Marku, a nade wszystko o Radosławie, nie wspomnę😱...

3 minuty temu, pedro2 napisał:

Nie słuchaj przychlasta, farmazoni. Ciekawe czyje to multi.. 

Pamiętam, jak żeś pisał jak to było, tak że spoko 😉...

Ale faktycznie znam co najmniej 2 przypadki, kiedy ex panny młodej zjawił się na grabarce i biesiadował do rana🤷...

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Za bardzo to ty się do tego nie przyłożył

To ma być szybko, aby zapchać kałdun zamiast chleba.

4 minuty temu, Qwazi napisał:

I po co my z Karolem te krowy doimy🤔...że o Sławku, Marku, a nade wszystko o Radosławie, nie wspomnę😱...

Szczerze - nie wiem.

Opublikowano
22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi się nic nie śni, jedyne przyjemności w życiu - żarcie, picie i spanie.

Ale chyba znasz powiedzeni jakie najprzyjmniejsze są dwie chwile w życiu  🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v