Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

kura kilkunastotygodniowa 40 zł

18 tygodniowe we wrześniu po 32zł ale jako staremu klientowi po 30 sprzedali. No to widać, że już są ładne, powinny niedługo zaczynać. Brojlery po 10zł są, takie 0,7-0,8kg (3 tygodniówki). Kaczki w kwietniu po 14, perliki po 20, gąski po 30. Indyki po 60 ale to już takie ze 2kg miały.

Opublikowano
20 minut temu, daron64 napisał:

Cały rok masz na obrzucanie się z innymi gównem w temacie o polityce. Ale nie.... w dzień wyborów jeszcze trzeba nie wytrzymać i przyjść pier**lić o pojebach i tęczy. Zamiast manifestować tak tu swoją biedę intelektualną - idź i zagłosuj zgodnie ze swoimi poglądami i przekonaniami, bo kierowania się rozumem Ci proponować nie będę.

No jak ci pasuje 4 lata ru🍌nia w dvpe to tak pisz

Dziś najważniejszy dzień z 4 lat

I oby @Wicherek nie śpiewał olana wieś czeka na wybory

• Haha 1
Opublikowano

A mi się grzyby leśne przejadły już 2 lata temu. Uwielbiałem grzybową z podgrzybków,  teraz tylko pieczarkowa. Do schaboszczaka też wolę pieczarkę

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

A co mam robić jak 4 sztuki zostało. Żeby było śmieszniej to u mnie kura kilkunastotygodniowa 40 zł i na jajo trzeba z dobry miesiąc czekać.

U mnie 2 l z mżawki. Dobre i to.

Może lepiej od sąsiadów jajka kupić🙃

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Dajta spokuj. Jak ja nie lubię jak te sraje po podwórku łażą. A nie mam gdzie tego odgrodzić za ścianą bo w koło sąsiedzi. U mnie że 20lat już drobiu nie ma.

U nas kilka lat już zamknięte na stałe. 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

A mi się grzyby leśne przejadły już 2 lata temu. Uwielbiałem grzybową z podgrzybków,  teraz tylko pieczarkowa. Do schaboszczaka też wolę pieczarkę

Ja jem pieczarki i rydze tylko a grzyby uwielbiam tylko zbierac

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła gdzie tyle narosło

Umnie nie ma

Przypnij pineske w to miejsce

Dopiero się pokazały. Szukaj mnie. 

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No jak ci pasuje 4 lata ru🍌nia w dvpe to tak pisz

Dziś najważniejszy dzień z 4 lat

I oby @Wicherek nie śpiewał olana wieś czeka na wybory

Kto to jest ten wicherek ,i gdzie można obejrzeć jak śpiewa ?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Agrest napisał:

co mam robić jak 4 sztuki zostało

Toc ja nie krytykuje, tylko pisze, że u nas się nie spotkałem z kupowaniem niosek na zimę. Nawet nigdy się nie interesowałem kiedy są dostępne u nas. Matuli bydło sprzedalem, jedno pomieszczenie się przystosuje i na wiosnę parę sztuk jej kupię, akurat budynek z boku działki, to będzie gdzie je odgrodzić żeby nie srały po całej działce 😅

10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

jak ci pasuje 4 lata ru🍌nia w dvpe

Tecza, ruchanie w dupe - kryptogej? 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Do schabowego to kapusta zasmażana 🤤

Opublikowano
24 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No pytam tylko

Słomczyn to i ja dobrze znam

był grudzień 91 rok
początki to kompletny szok
garaż, mieszkanie u wujka, ten skaryszewski blok
skręcałem, rozkręcałem, potem goniliśmy na giełdę w Słomczynie
pamiętam pierwszy raz
ja pijany kompletnie, wujek pojedzie po klinie

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, daron64 napisał:

Tecza, ruchanie w dupe - kryptogej? 

Oj, starym Volvo się już ciężko do Dąbrowy G. jeździło to kupił nowsze żeby jeździć na spotkania xD A że płacą mu co łaska to tylko na takie starczyło ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

Dajta spokuj. Jak ja nie lubię jak te sraje po podwórku łażą. A nie mam gdzie tego odgrodzić za ścianą bo w koło sąsiedzi. U mnie że 20lat już drobiu nie ma.

ale rosołek to by się jadło 

Opublikowano
28 minut temu, Tomasz0611 napisał:

W Płońsku kiedyś zawsze był w niedzielę targ, sporo ptactwa też tam handlowali, ale czy nadal jest to nie wiem.

Z tego co słyszałem to jest nadal, wszystkie gołębiarze okoliczne tam jeżdżą 

16 minut temu, 6465 napisał:

Z tyłu, za stodołą taki ładny kawałek placu, tylko ogrodzić 

5 minut temu, malaczarna napisał:

Dopiero się pokazały. Szukaj mnie. 

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Do schabowego to kapusta zasmażana 🤤

Oj nie, nie przepadam. Bigos solo tak. Zasmażana jako dodatek nie

Opublikowano
34 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

W Płońsku kiedyś zawsze był w niedzielę targ, sporo ptactwa też tam handlowali, ale czy nadal jest to nie wiem.

Już nawet nie wspominam o legendarnej niedzielnej giełdzie w Słomczynie, gdzie można było dostać wszystko, a jak nie mieli to za pół godziny załatwili xD  Słomczyn od czasów Allegro/OLX to już nie to ...

Tam nie jeden nowy ciągnik kupił. Co prawda w częściach ale jednak 😂

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Z tego co słyszałem to jest nadal, wszystkie gołębiarze okoliczne tam jeżdżą 

Z tyłu, za stodołą taki ładny kawałek placu, tylko ogrodzić 

Nie nie. Drób to nie dla mnie. Już bym wolał że 2 🐷 i przemienić na kiełbaskę.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v