Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał:

Co tam Przemysław🤔...sąsiad Cię sponiewierał wczoraj🤔...

Cholera wie. Moja też tej dźwigienki nie miała. Czy ktoś wymieniał wcześniej plecak nie wiem. Silnik na pewno od 40, ale z napisem ursus. Wujo ma z tą dźwigienką, a na silniku napis Zetor...i to na pewno oryginał. A i moja i jego 69 rok. Możliwe, że kładli co mieli. W każdym razie, jak nie zawyje i nie przydławi silnika przy użyciu dźwigni kipra, to olej fru i rwanie pompy od dołu. Pewnie napęd pompy. A jeśli zawyje i przydławi to musisz rwać plecak i patrzeć od góry. Może rozdzielacz, a może siłownik...

Szczerze? To mi się nie chce tam pchać rąk bo to przecież "nie moje". Ale robić to czymś trzeba. Jestem zły że mi nie powiedzieli wcześniej,a tak wszystko na już trzeba robić by było.

Opublikowano

Deszcz padał. Nawet dachu nie zmoczył, ale padał. 

Somsiad podjechał wczoraj na fajrant, 20ha czeka do obsiania, ani ziarka nie zasiał. Czekał na dzisiejszy deszcz. Miał bardzo ładny poplon z gryki, ale zaorać była katorga, Fendt 311 w 4x16cali wypluł uszczelkę pod głowicą. 

Bozia dała natchnienie żeby wcześniej posiać i jak na razie to był strzał w dziesiątkę. Już się krzewi. Ale za to będzie łąka...

Opublikowano
10 godzin temu, szymon09875 napisał:

By się zahartował 🤭🤭

No niby racja...

3 godziny temu, Karol6130 napisał:

I dobry bo nowy nabytek dotarł 

Pokaż pokaż pokaż 

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Do darkowych polotu nie mają 

Ale lepsze niż były 

20230930_070232.jpg

Dlaczego, eleganckie. Tylko ten kolor taki jakby za nimi wóz strażacki stał 😉

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Ten na początku Romet chart, super motorower, wyróżnia się na tle ogarów stylistyką. U rodziców jest 210,korba bokiem wyszła tak brat go zamęczył

A no Chart, z 20 lat temu każdy posiadacz ogara 200/205 o takim marzył. 

Jak macie i to jeździć już nie będzie, to sprzedajecie to, sprzęt mega poszukiwany 

• Thanks 1
Opublikowano

ogar 205 to byl zlom, nawet od chinczykow dzisiejszych gorszy..2,5 tys km zrobilem ,a ile sie napchalem..

12 godzin temu, adamowicz84 napisał:

Się orze

IMG_20230929_192243_9.jpg

za mokro jest i muszisz ziemie przesuszyc  ??

12 godzin temu, Qwazi napisał:

A takie normalne...

U szwagra znajdują się...a szwagier śrutownika o szumnej nazwie Bąk poszukuje. U mnie taki śrutownik w pokrzywach stoi, to se pomyślałem, że dam ten śrutownik za owe motorynki, a potem z Mieciem za żuka wymienię. Piniędzy nie mam, ale się ukręci jakiś... handelek😉🤭...

byl taki program w ktorych pokazywali jak sie dorobic na wymianie- ludzie potrafili do fajnych rzeczy dojsc wymiana.

15 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Ił to biała glina a to o czym piszemy ja i @jahooo jest struktury kredy

co wy wiecie o ile ?? kurna wislany to jest dopiero fajna sprawa...

14 godzin temu, mf362 napisał:

@Aktywnyrolnik7245moja była wyszła za mąż i jakoś tak dziwnie mi na duchu .  Ostatnio zauważyłem że zmieniła nazwisko . Nie utrzymujemy kontaktu od rozstania.  A jak u ciebie mają się sprawy ? 

pies ogrodnika-sam nie zje a drugiemu nie da ?? nie macie dzieci ?? moze i dobrze -one na rozwodzie najwiecej traca.. 

16 godzin temu, Leszy napisał:

Próbowaliście inaczej to uprawiać niż orką? Bo to nie wygląda optymistycznie, po takim odwróceniu.   

eee skad-dziadek orla,ojciec oral wiec i ja bede-choc by nie wiem co sie dzialo.. caly rok deszczu nie bedzie ale mi wody i paliwa nie bedzie szkoda.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

ogar 205 to byl zlom, nawet od chinczykow

A taki?

Dzisiejsza fotka

IMG_20230930_084509.jpg

Opublikowano
22 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A taki?

Dzisiejsza fotka

IMG_20230930_084509.jpg

kask ormowca i porzadek w garazu ..to chyba nie twoje 🤣

na pedaly zapalany ,drewniane raczki biegi na kierownicy. to cos ala komar-nie znam sie na tym.

cos siapi.trzeba ziemniaki wybierac..

Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał:

kask ormowca i porzadek w garazu ..to chyba nie twoje 🤣

na pedaly zapalany ,drewniane raczki biegi na kierownicy. to cos ala komar-nie znam sie na tym.

cos siapi.trzeba ziemniaki wybierac..

Znajomego...

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Co tam Przemysław🤔...sąsiad Cię sponiewierał wczoraj🤔...

Cholera wie. Moja też tej dźwigienki nie miała. Czy ktoś wymieniał wcześniej plecak nie wiem. Silnik na pewno od 40, ale z napisem ursus. Wujo ma z tą dźwigienką, a na silniku napis Zetor...i to na pewno oryginał. A i moja i jego 69 rok. Możliwe, że kładli co mieli. W każdym razie, jak nie zawyje i nie przydławi silnika przy użyciu dźwigni kipra, to olej fru i rwanie pompy od dołu. Pewnie napęd pompy. A jeśli zawyje i przydławi to musisz rwać plecak i patrzeć od góry. Może rozdzielacz, a może siłownik...

Jak nie przydlawi to jeszcze może być że rurka pękła 

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

To Twój?

Pewno świeżo...zajumany...tablicy nie zdążył jeszcze dobrze wyrzucić...😉🤭

35 minut temu, jacus napisał:

nie znam sie na tym.

O k...aaaaaa ... święto ... nie robię ...

12 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak nie przydlawi to jeszcze może być że rurka pękła 

Też, ale wtedy pompa raczej będzie chodzić głośniej niż normalnie

Opublikowano
37 minut temu, marulekk napisał:

Jutro będzie ciężko a dziś błogo😜

received_2237436293118591.jpeg

Leś jeszcze do stonki. Kasztelen po 1,58zł🤣

Opublikowano

Gdzie ten zapowiadany deszcz bo czekam i czekam...

Dobrze że herbicydy zrobiłem bo jeszcze trochę wilgoci było

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v