Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Łolek napisał:

Przed chwilą, Baks00 napisał:

Pomógł bym Ci,ale z siłowni wolę dźwignąć żonę do sypialni,w celu gimnastyki😉 

Całkowicie cię rozumiem 

Tzn, że też wolisz dźwigać jego żonę do sypialni? 🤔

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, gregor1284 napisał:

Byłem u znajomego. Ciągnik wziął do zrobienia którego właściciel wcześniej chciał przez dłuższy okres czasu żebym ja mu to robił. Odwodziłem go od pomysłu wzięcia tego ale chłopak ambitny, odważny no to wziął. Teleporad udzielałem już od dłuższego czasu ale dziś byłem sprawdzić jak mu to idzie. Toc to lepsze od kabaretu, co ja się naśmiałem 

Niech zgadnę, bez uszkodzeń jest sworzeń zaczepu oraz koło kierownicze? Reszta wymaga naprawy lub wymiany? 

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Zwiastowanie Pańskie obchodzone jest 25 marca, a więc 9 miesięcy przed uroczystością Bożego Narodzenia. Wybór tej daty wydaje się oczywisty, jednak najnowsze badania pokazują, że przełom marca i kwietnia miał po prostu wielkie znaczenie dla dawnych chrześcijan.

Zwiastowanie Pańskie wypadało według kalendarza stosowanego przez Rzymian w dzień równonocy. W naszym kalendarzu to 20marca, przesunięcie wynika z historycznego błędu który ma kalendarz stosowany dziś ;) Ot cała tajemnica. 

Opublikowano

U mnie też już dwóch chrześcijan, najgorliwszych w diecezji, z rozrzutnikami lata, z czego jeden o dwie gminy zahacza. Dwóch kolejnych uprawia i jeden nawozy rozsiewa. Tak że, jak ja zacznę sobie siać, to grzech będzie na sześciu🤷. Chyba, że się jeszcze który objawi w polu, to się na więcej podzieli😉

Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

Tzn, że też wolisz dźwigać jego żonę do sypialni? 🤔

Na ciebie zawsze można liczyć 😁

20 minut temu, Baks00 napisał:

Tylko żebym nie mówił ,,trza było Łolkowi pomóc przy tych jalowkach ''😅

Mnie żona przekonała żeby jeszcze zostały tydzień, bo małe mają wyjść na wybieg to będzie im zimno bo w nocy mrozy mają być 

A może o co inne jej chodzi 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Na ciebie zawsze można liczyć 😁

Mnie żona przekonała żeby jeszcze zostały tydzień, bo małe mają wyjść na wybieg to będzie im zimno bo w nocy mrozy mają być 

A może o co inne jej chodzi 🤔

Wiesz jak to z kobietami,mysli jedno,mowi drugie,robi trzecie.

• Like 1
Opublikowano

Można pracować a do kościoła pójść na msze wieczorną i święto uczcić. Ze mnie niezbyt gorliwy katolik i nie wybieram się dziś do kościoła. A z racji "wolnej soboty" będę jeb... jak beduin koze. Trzeba pracować zwłaszcza że początek wiosny to i dużo zajęć na już. 

Opublikowano
Łolek napisał:

Cześć wszystkim

W nocy coś popadało teraz 6* i pochmurno 

Dzisiaj tylko 17 jalowek połapać i po przeprowadzać na stanowiska, może jest ktoś chętny  przy sobocie na gimnastykę z siłownią 

tylko 17 🤭 💪 a nie dzisiaj świeto.... 🤪

Bananek napisał:

Witam i o zdrowie pytam. 😉 Święto dziś czy nie? Bo nie wiem czy mogę legalnie z paszowozem przez wioskę przejechać.

jedź nie legalnie 🤭

Łolek napisał:

Przed chwilą, Baks00 napisał:

Pomógł bym Ci,ale z siłowni wolę dźwignąć żonę do sypialni,w celu gimnastyki😉 

Całkowicie cię rozumiem 

nosisz swoją 🤔

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertb napisał:

Można pracować a do kościoła pójść na msze wieczorną i święto uczcić. Ze mnie niezbyt gorliwy katolik i nie wybieram się dziś do kościoła. A z racji "wolnej soboty" będę jeb... jak beduin koze. Trzeba pracować zwłaszcza że początek wiosny to i dużo zajęć na już. 

Ja to Ci powiem, wolę dzień świętować jak dwa dni pracować

Nie było nigdy że nie zdążyłem zasiać czy zebrać.Wyka+groch+ owies czekają cierpliwie

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
Qwazi napisał:

U mnie też już dwóch chrześcijan, najgorliwszych w diecezji, z rozrzutnikami lata, z czego jeden o dwie gminy zahacza. Dwóch kolejnych uprawia i jeden nawozy rozsiewa. Tak że, jak ja zacznę sobie siać, to grzech będzie na sześciu🤷. Chyba, że się jeszcze który objawi w polu, to się na więcej podzieli😉

co masz zrobić dzisiaj zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego 🤭 gdzieś taki napis widziałem...🤔

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

A mi wyjdzie podobna stawka jak wcześniej. Szkoda tylko że za uprawę uproszczona się nie złapie, no ale do tego trzeba by słomę ciąć... 

Na wypas może bym złożył, bo teraz opasy też się łapią 🤔

Ja będe miał mniejsze 😐

Opublikowano
25 minut temu, hubertb napisał:

Niech zgadnę, bez uszkodzeń jest sworzeń zaczepu oraz koło kierownicze? Reszta wymaga naprawy lub wymiany? 

Zwiastowanie Pańskie wypadało według kalendarza stosowanego przez Rzymian w dzień równonocy. W naszym kalendarzu to 20marca, przesunięcie wynika z historycznego błędu który ma kalendarz stosowany dziś ;) Ot cała tajemnica. 

Pomiędzy przednim a tylnym zaczepem trzeba przeglądać i naprawiać/wymieniać wszystko. Do odważnych świąt należy ale wie teraz że mnie trzeba słuchać 😁

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

co masz zrobić dzisiaj zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego 🤭 gdzieś taki napis widziałem...🤔

To jest podobno naczelna zasada wielu pracowników etatowych 🤔

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Pomiędzy przednim a tylnym zaczepem trzeba przeglądać i naprawiać/wymieniać wszystko. Do odważnych świąt należy ale wie teraz że mnie trzeba słuchać 😁

Typowy przykład remontu np. siuntki. Powiedz właścicielowi że gruby złom jest po 1,2 za kg. Tak uszkodzonych ciągników nie opłaca się naprawiać. To jest około 2 miesiące pracy po 8h co daje jakieś 20 tys złotych za samą robotę. A gdzie tu części? 

Opublikowano

N1 by dokończyć na 1,5 ha wreszcie obeschło . @Agrest jak by tak już jesienią troche mocznika sypnąć żeby nie głodowała 🤔

Opublikowano

https://allegro.pl/oferta/uchwyt-kratke-nawiewu-joyroom-6941237136268-czarny-13431450529https://pancernik.eu/uchwyt-na-telefon/baseus-easy-control-clamp-czarny?cd=17593697947&ad=&kd=&gclid=Cj0KCQjwt_qgBhDFARIsABcDjOfmYUSMlOXGKG4rWcSDi5l9g0Dj8r3CY2lOILPDIDKn-OCsTAzWbkIaAg6AEALw_wcB poleci ktoś jakiś uchwyt do telefonu w kratkę ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v