Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

@Chłoporobotnik wyjaśnij znaczenie słowa "ani". Czytam z tymi odległościami i wnioskuję ze chodzi o cos takiego jak "od",ale Ty lepiej wytłumaczysz. U nas jak sie mówi "ani" to tak jakby nie było czegoś. Dlatego jest to dobry powód na wypicie w imieniny "Ani"

Te ani to "nawet nie", "mniej niż" u nas też tak się tego używa 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Jakbyś się do mnie przypierdalal że ci o 3 palce za daleko trawę skosilem albo na miedze kołem wjechałem to bym letnie kolonie organizował 🤭

Z takim sąsiadem to jedynie wszystko ogrodzić aby bok płotu wylatywał na granicę.

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

i polem minowym, żeby sąsiad z kosiarką nie wjechał i nie podkosił

i jeszcze strachy na baby, żeby jakaś się nie napatoczyła i nie zechciała molestować

Bagno Shreka 🤔

• Haha 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Lepiej się poużerać z kimś niż patrzeć i słuchać kwiku cudzych dzieci, choć na szczęście mało ich wokół. 

Jakbyś się do mnie przypierdalal że ci o 3 palce za daleko trawę skosilem albo na miedze kołem wjechałem to bym letnie kolonie organizował 🤭

panie tam miedze szerokie na ,,sązeń,, 😁🤪

Opublikowano

miedze szerokie, tyle że na pół dzielone i maja swoja granicę...

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

ale jakos i szkoła się zamknęła i sklep.... nie rokuje to dobrze...

Trzeba czekać, jak pojawią się nowi i dzieci życie wróci. Dobrym interesem na takich miejscowościach są przedszkola i żłobki. 

4 minuty temu, szymon09875 napisał:

A ja nękał by wszystkimi możliwymi kontrolami. w myśl zasady jak Kuba Bogu tak i Bóg Kubie. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Pioter co wtedy jak by ktoś swoją część miedzy zaorał?

Przed chwilą, hubertb napisał:

jak pojawią się nowi i dzieci życie wróci.

no są. tyle że wywożą do sąsiednich szkół. 😄

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Trzeba czekać, jak pojawią się nowi i dzieci życie wróci. Dobrym interesem na takich miejscowościach są przedszkola i żłobki. 

A ja nękał by wszystkimi możliwymi kontrolami. w myśl zasady jak Kuba Bogu tak i Bóg Kubie. 

Ale wydaje mi się że tak to właśnie funkcjonuje z tego co on pisze 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Z takim sąsiadem to jedynie wszystko ogrodzić aby bok płotu wylatywał na granicę.

Najpierw ten sąsiad musiał by się na takie ogrodzenie zgodzić. Możesz stawiać płot w granicy za zgodą sąsiada a jak nie to musisz zachować odległość. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Najpierw ten sąsiad musiał by się na takie ogrodzenie zgodzić. Możesz stawiać płot w granicy za zgodą sąsiada a jak nie to musisz zachować odległość. 

Jeśli postawisz na swoim to chyba żadnej odległości nie musisz zachowywać? Zresztą nie wiem. Z jednym sąsiadem tak mam, płot w całości na swoim.

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

"Ani" czyli mniej. "Mniej niż 15km" - "ani 15km". Tak jak wasze wplątywanie "musi".

Jak to mówią w moich rodzinnych stronach "musi to na rusi". Tutaj tak mówią ale mnie to drażni bo ja jestem z innych terenów. No jak to brzmi? "musi to chyba bedzie padać". Uszy krwawią jak takie coś słyszę.

Opublikowano

Ale wydaje mi się że tak to właśnie funkcjonuje z tego co on pisze 

Wśród starych mieszkańców są zasady - kłócić się można, nawet w skrajnych przypadkach rękoczyny ale kapować nie wolno. W życiu nikt kogoś nie podkablował na policję czy do innych instytucji.

• Like 1
Opublikowano
lukasz20 napisał:

Ale bym je orał 🤣

Tak w kolano że jak spadnie z miedzy to zawiśnie na silniku🤭

trzydziestką to na dolnym zaczepie kiedyś wisiałem 🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v