Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

co to tysiac na pana ??

Jaki tysiąc?🤨

Jedna blach mniej kosztuje jak dwie. 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

nie przejmuj się na zapas tylko rób jakby z pół roku niska się utrzymywała no to można się martwić ,a teraz to wszystko się pierdoli o będzie nie stabilny rynek

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No faktycznie, czyta się to nieciekawie z naszego punktu widzenia. W mojej okolicy, z tego co wiem 2 stada bardzo się powiekszyły a 2 zlikwidowały, co w sumie daje spadek produkcji, bo zwiększenia są po 20 krów na każde z tych stad, a zlikwidowały się stada po 60. Ale te krowy gdzieś poszły i będą tam produkować. A te, które przyszły to import. Jeśli będzie zwiększanie produkcji to cena będzie spadać. Dopóki hodowcy tego nie zrozumieją, będą mieli dołki, z których ciężko się będzie wychodzić. A to wychodzenie będzie zależne od produkcji w innych krajach, czyli od możliwości eksportowych. Tak to widzę 

53 minuty temu, Karol6130 napisał:

Trochę nowoczesności w tym zacofaniu

IMG_20230214_092224.jpg

Karol, tym wozem to była wcześniej zaprawa murarska mieszana🤔🤭

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

no to ja w tym roku będę miał, podwójne

dwa domy ode mnie są bliźniaczki, też w listopadzie 18 będą miały, może by wspólną imprezę zrobił😏

@Łolek chyba możem czuć się zaproszeni🤔😉...i jeszcze Tomek, Krzysiek, Łukasz, Wojtek...żeby Darkowi to płazem nie uszło🤭...wymienił tylko tych co są najbliżej, ale transport zorganizujemy💪

32 minuty temu, bratrolnika napisał:
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Meldunek motorowi załatwiam....

tablica indywidualna

L1 PFNC

Zbyniu podaruj sobie odrobinę luksusu...popieram👍

• Like 3
Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał:

Wóz to po dziadku został, nawet cztery 

Bogol

@Qwazi dobrze że chociaż byki max po 14 brutto 

Krowina ładna też do 10 zł jak narazie ,

info z dziś

Opublikowano

Łe tam.

By te tablice pozostawały przy sprzedaży. A tak to....

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bogol

@Qwazi dobrze że chociaż byki max po 14 brutto 

Krowina ładna też do 10 zł jak narazie ,

info z dziś

Byków nie mam. Dwie krowy do wybrakowania jeszcze się tuczą. Zobaczymy za trochę, jak idą się je sprzedać. Żywiec to trochę inna rzecz, ale dobre ceny żywca mi bardzo pasują, bo wtedy też cielak dobrze zapłaci 😉

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Łe tam.

By te tablice pozostawały przy sprzedaży. A tak to....

A nie ma możliwosci, żeby tak było przy indywidualnych? Nie wiem, ale na logikę wydaje mi się, że powinno tak być 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Trochę nowoczesności w tym zacofaniu

IMG_20230214_092224.jpg

Co to za nowoczesność znowu? Sieczkę ze słomy i siana plus może jakieś dodatki, to już nasi pradziadkowie kręcili. ;) 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tera z pół dnia aż potnie 

Już pociął

2 minuty temu, Qwazi napisał:

No przecie wim 🤭

Tak myślałem że podpuszczasz 

3 minuty temu, Leszy napisał:

Co to za nowoczesność znowu? Sieczkę ze słomy i siana plus może jakieś dodatki, to już nasi pradziadkowie kręcili. ;) 

I to wszystko ręcznie 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

A nie ma możliwosci, żeby tak było przy indywidualnych? Nie wiem, ale na logikę wydaje mi się, że powinno tak być 

Niestety polskie prawo to bubel.

momencie sprzedaży samochodu, gdy dotychczasowy właściciel chce zatrzymać indywidualne numery czy to na pamiątkę, czy też z myślą o kolejnym pojeździe. Niestety - przepisy są w tej kwestii jasne. Polskie prawo nie przewiduje takiej możliwości!

Opublikowano
54 minuty temu, Karol6130 napisał:

Z beli luzem wrzuciłem 

Podpowiem Ci (przynajmniej u mnie), że jak szła sianokiszonka z beli po prasie bez noży to najpierw wrzucaliśmy słomę i sianokiszonkę pocięło to trochę i dopiero szła kukurydza. Jak daliśmy na raz to trawa nie chciała się dobrze dociąć. Ale dojdziesz do wprawy👍

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Już pociął

Tak myślałem że podpuszczasz 

I to wszystko ręcznie 

Niepociete bele to tylko się pochlastać 

3 minuty temu, lukasz20 napisał:

Podpowiem Ci (przynajmniej u mnie), że jak szła sianokiszonka z beli po prasie bez noży to najpierw wrzucaliśmy słomę i sianokiszonkę pocięło to trochę i dopiero szła kukurydza. Jak daliśmy na raz to trawa nie chciała się dobrze dociąć. Ale dojdziesz do wprawy👍

Najpierw suche długie potem mokre długie potem drobne. Księga ulicy mówi jasno 

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, lukasz20 napisał:

Długie przed krórkim, suche przed mokrym 

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Wszystkie drewniane?

Z tego co wiem to było dwa żelaznych kołach i napewno dwa na gumowych kołach 

Więcej nie pamiętam, i nie wiem. 

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, Qwazi napisał:

@Łolek chyba możem czuć się zaproszeni🤔😉...i jeszcze Tomek, Krzysiek, Łukasz, Wojtek...żeby Darkowi to płazem nie uszło🤭...wymienił tylko tych co są najbliżej, ale transport zorganizujemy💪

ależ owszem, czemu nie

16 minut temu, jarecki napisał:

kiedys widziałem tablice   L4 CHORA ,  tą to bym sobie zostawił 😁   

a co powiesz na taką tablicę

20200916182847.jpeg

• Haha 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v