Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

Dziń dybry🙋

w LRA -9°C 🥶

Pafnucy zakładaj czapke na uszy

Jeszcze i kalesony może?

Nic z tego. Będę udawał że już wiosna...

-8,2 mroza

Edytowane przez Gość
Opublikowano
17 minut temu, stempos1980 napisał:

Przestań 😁 

Pany a prowadnice Oregon i łancuch baribala to coś warte?

Ja jak kupowałem prowadnice to orginalne i pisali Husqvarna. Łańcuch to samo 90 zł sztuka zamiast 50 parę zł . 

Opublikowano

Ja mam sprawdzone np. citroeny i pod względem komfortu dłuższych tras taki c4 picasso nie ma sobie równych, no ale to już nienowe auto. Z dostępnych na rynku równie wygodny sUV to c5 aircross, ale jeśli znajdzie się w dieslu.

Opublikowano
10 godzin temu, gregor1284 napisał:

Tej. Ty coś więcej marchwi chyba uprawiasz. Czym to siejesz?

Czy 20arów to dużo 🤔

Siewnik ręczny mam później zdjęcia wyśle. U mnie -8

@bratrolnika bo teraz może jak kupiłeś przez gminę to masz tą ilość co zamawiałeś🤔🤣 U mnie ciotka jak jej przywieźli z gminy to powiedziała komu jeszcze wieziecie i jak podzielicie

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Witajcie, -6,5°C. Piekna pogoda zeby pojechac dzisiaj do lasu sie szykuje a tu trzeba do pracy. Ale taki zmeczony jestem ze glowa mała. To ma być juz odwilż czy jak?

Cześć  Tomek,reszta pewnie poszla doić krowy😀

Żeby doić trzeba mieć je najpierw

Opublikowano

Minus 4 ,cisza,zaraz może trochę słońca będzie widać . Wczoraj polożony dąbek ,taki ok 90 cm średnicy ,nie chce kto kawałek . ? Chłopaki od ,,trudnych drzew'' z 5 godzin prężyli się na linkach ,by go bezpiecznie między linią ,warkoczem a mieszkaniem porozkladać .

Opublikowano

@sadownik kupiłeś w końcu ten siewnik? Obejrzałeś chociaż? 

Przed chwilą, kizak napisał:

Wczoraj polożony dąbek ,taki ok 90 cm średnicy ,nie chce kto kawałek . ? 

Iluletni? Co z niego będzie? Pewnie skręcony po długości tak jak i mój. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Karol6130 napisał:

@radekz200

Dojca nie chcesz? 

Ładny, zielony, z ładowaczem 

Deutz Fahr 5100c z 2017r

Na wygląd to fajne i  się nie psują podobno 

Karol zmieniasz markę 🤔

Screenshot_20230209_072546_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano

a grom go wie ,jego brat z 40 lat temu był położony to mial może z 40 cm . Jedna gałąż odpękala ,na mieszkanie ,więc kilka lat wcześniej częsc gałęzi odcięta była by odciążyć . Alę pęklina poglębiała się i trza było interweniować . Ten co zcinal, mówił że był na takiej akcji co podobny dąb obaliło ,czy raczej gałąż odłupało . To mówił żę gałęzie pokonały dach ,poddasze ,stop ,i w posadzkę się wbiły . I mówi ,że tu też by za jakiś czas to czekało .😐

Opublikowano
kizak napisał:

a grom go wie ,jego brat z 40 lat temu był położony to mial może z 40 cm . Jedna gałąż odpękala ,na mieszkanie ,więc kilka lat wcześniej częsc gałęzi odcięta była by odciążyć . Alę pęklina poglębiała się i trza było interweniować . Ten co zcinal, mówił że był na takiej akcji co podobny dąb obaliło ,czy raczej gałąż odłupało . To mówił żę gałęzie pokonały dach ,poddasze ,stop ,i w posadzkę się wbiły . I mówi ,że tu też by za jakiś czas to czekało .😐

Też miałem takiego dęba na podwórku. Stał sobie grzecznie ponad 100 lat, aż zaczął samoistnie zrzucać gałęzie 20cm średnicy. i stałby nadal, gdyby nie fakt, że dzieci nieraz się bawiły w cieniu tego drzewa. Ale powiem Ci, że procedura usunięcia takiego starego drzewa z podwórka bardzo formalna. Gość przyjezdAl, opisywał, zdjęcia pstrykał, potem pismo, że pozwalają wyciac, ale pod warunkiem, że przez 5 lat nie postawie żadnego budynku na jego miejscu.

Opublikowano
8 godzin temu, hubertb napisał:

To kugę zostaw żonie ;) 

Były rozważania czy czegoś nie kupić a kugę zostawić jak syn pradko zrobi. Ale to minimum dwa lata. Bez sensu utrzymywać dwa auta plus busa który 1-2tys km rocznie robi.

A ten że zdjęcia to raczej zbyt drogi w utrzymaniu. Same opony to kosmos cenowy. Reflektory wszystko lux, ale jak się xpierdoli...🤦‍♂️

No i w 10l pewno ciężko go zamknąć.

Opublikowano (edytowane)

wita co ? zimno. no ale wiatru nie ma ... i jest ciepło... 🤔

pojechał by jakie drzewo ściąć, no ale po co, jak juz zapas na przynajmniej dwa sezony...

Rysiek pomóc Ci?

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v