Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, Łolek napisał:

To po kiej uj się udzielasz w cenach mleka bo nie rozumiem 

Zobacz najpierw od czego się ta dyskusja zaczęła. 

A tak poza tym to żeby się wypowiadać w tym temacie trzeba być krowiarzem ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

wypadało by być producentem a nie upadłym 🤭

Życie się nie kończy na krowim ogonie. Pamiętaj Sławku;) 

Chociaż w sumie Ty nigdzie indziej byś sobie pewnie nie poradził...

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

wypadało by być producentem a nie upadłym 🤭

Życie się nie kończy na krowim ogonie. Pamiętaj Sławku;) 

Chociaż w sumie Ty nigdzie indziej byś sobie pewnie nie poradził...

pewnie twoja głowa nie pomieści tego gdzia ja byłem... 😃

Opublikowano

Jeden ma talent robić na budowie, inny w korpo, a jeszcze inny dobrze zarządza stadem mlecznym. Taki Sławek ma talent do tego, taki Dyzio ma do czego innego i nad czym tu debatować? Jak każdemu na życie starcza a i coś zostanie to po co mu zaglądać do życia?

• Like 3
Opublikowano

Ototo 👍 niestety taka suafcia natura, że dla niego jak kto pod krowim ogonem nie siedzi to legat, nieudacznik i w ogóle o życiu pojęcia nie ma. A potem się dziwi, że się śmieją z jopka. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, slawek74 napisał:

pewnie twoja głowa nie pomieści tego gdzia ja byłem... 😃

no racja nie każdy zagląda krowie do tyłka 🤪

50 minut temu, niesamowity90 napisał:

Jeden ma talent robić na budowie, inny w korpo, a jeszcze inny dobrze zarządza stadem mlecznym. Taki Sławek ma talent do tego, taki Dyzio ma do czego innego i nad czym tu debatować? Jak każdemu na życie starcza a i coś zostanie to po co mu zaglądać do życia?

cos pomyliłeś stado ze stadkiem 😗

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
21 godzin temu, Łolek napisał:

Ale wszyscy nie przejdziemy do Piątnicy 

Marek ale do mlekpolu możesz 🤔

Opublikowano

Mogę, ale czy chcę i czy oni teraz chcą 🤔 @Aktywnyrolnik7245ja już nie będę się rozwijał raczej na odwrót

7 godzin temu, pedro2 napisał:

Ototo 👍 niestety taka suafcia natura, że dla niego jak kto pod krowim ogonem nie siedzi to legat, nieudacznik i w ogóle o życiu pojęcia nie ma. A potem się dziwi, że się śmieją z jopka. 

To że nie trawisz Sławka to fakt ale żeby po nim jeździć w każdym temacie trochę przesada 

Moim skromnym zdaniem jeśli jest to temat o cenach mleka to najwięcej mają do powiedzenia ci co faktycznie przy tym robią, a z tego co wiem to ty i Dyzio macie to za sobą nie wiem jak Bodzio, 

A przygadywanie  że ktoś się grzebie w głównie jak samemu robiło się to samo lekko śmieszne jest 

• Like 9
Opublikowano

Ja się śmieje tylko ze Sławka. Nie toleruje takich ludzi. Wszystko wie najlepiej, każdego skrytykuje kto tylko mysli inaczej, przemarzały niesamowicie a sam jakoś wielkiego sukcesu jak do tej pory nie osiągnął. 

• Like 2
Opublikowano

Sukces w życiu  może również oznaczać że kilka ludzi w uja się zrobilo,i na ich grzbietach ,i łzach się wylazlo . Po mojemu to sukces jak wieczorem temu facetowi w lustrze spojrzysz prosto w twarz ,i nikt przez ciebie nie beczy , Niestety teraz mlode wilki mają inne wartości

• Like 12
Opublikowano

A byłeś, widziałeś  co osiągnął po co to złośliwość. 

16 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Ja się śmieje tylko ze Sławka. Nie toleruje takich ludzi. Wszystko wie najlepiej, każdego skrytykuje kto tylko mysli inaczej, przemarzały niesamowicie a sam jakoś wielkiego sukcesu jak do tej pory nie osiągnął. 

• Like 2
Opublikowano

Najmniejsze nie znaczy najgorsze w kolejce po socjal nie stoi tylko pracuje ,wcale nie znaczy że duże gospodarstwo lepiej funkcjonuje od małego.

5 minut temu, FarmerDyzio napisał:

No tak 8 ha na własność i maszyn za 1.5 mln. 

To jak ty masz np 18 ha to co lepszym człowiekiem czy gospodarzem jesteś ?¿

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, soltys48 napisał:

Znam gospodarstwo które ma ok 2ha a majątku duuuużo więcej niż ja. Żyją tylko z tego gospodarstwa 

No pozmieniało się kiedyś jakieś 15-20lat temu na 20ha wystarczył 1maly ciągnik a teraz z tego co widzę to takie gospodarstwa mają 3-4 jakie by one nie były ale 3-4 sztuki są...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Jeżeli powiększyłem razy 2 gospodarstwo które przyjąłem 5 lat temu to myślę że tak. 

12 minut temu, soltys48 napisał:

Znam gospodarstwo które ma ok 2ha a majątku duuuużo więcej niż ja. Żyją tylko z tego gospodarstwa 

Jaki dział? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v