Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, adamowicz84 napisał:

Jak już ktoś tu pisał hodowcy krów mlecznych są zdani na siebie, chodowcy trzody coś im pomagają w sektorze zbożowym też a mlecznym nic 

Jesteś z miasta, czy udajesz?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Peron napisał:

Jesteś z miasta, czy udajesz?

Nie nie jestem z miasta, może nie pamiętasz ale sam miałem chodowle trzody i wiem że składałem wniosek do prosiaków urodzonych a z tego pamiętam do mleka-  co był jakiś 

5 minut temu, kizak napisał:

Mają dopłaty do dobrostanu ,wypasu ,dodatkowe na paliwo do krów ,się nie nudzą ,żyć nie umierać 😐

To masz dopłaty , do paliwa i tu i tu są tylko że hodowcy mleka dodakowo do sztuki 

Edytowane przez adamowicz84
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kizak napisał:

Do 20 sztuk

1 godzinę temu, kizak napisał:

Zgadza się . Zamknijmy ten temat , wróćmy do cen mleka 

Edytowane przez adamowicz84
Opublikowano
10 godzin temu, slawek74 napisał:

najwięcej wiedzą ci nie związani z mlekiem i najwięcej mają dopowiedzenia....

Tak masz rację, obniżki cen są bo jest hossa na rynku i wszystko schodzi od reki, sieci nie mają nic do gadania tylko zgadzają się na dyktatury spółdzielni.

Opublikowano
24 minuty temu, Sean_Layton napisał:

Mam nadzieję że w 3/4 kwartale tego roku sytuacja z cenami się poprawi.. ( a przynajmniej tak głoszą „eksperci” ).

Jak nie bd co dać żrec to się poprawi.....

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

To dlaczego kur..   płacimy tyle za pasze .Pierd... że poszedł prąd ,a nam urwa nie poszedł .18 mm opadu za maj ,dziś mróz jak uj ,ciekawe co z qq ,a uj tam  ebać chłopa ,kur.. ktoś tę inflację musi na swym grzbiecie przeboleć . I cieszmy się że piard .... jakąś zapomogą ,bo kurna za chwilę i tak oddamy ją z procentem .😐.    z cen spadku mleka jest jeden pożytek ,nikt nie wyzywa. ty bogaczu krowiarzu 😐

Edytowane przez kizak
  • Like 2
Opublikowano

Cześć. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi cenę mleka w mlekovicie, jaka była w kwietniu, i prognoza za maj/czerwiec? Fakturka za tydzień ale zżera ciekawość. Czy maja gdzieś cennik wg dostępny? Jesteśmy u nich świeżo. Dostaliśmy SMS że czerwiec -5gr, ale od jakiej ceny? 

Opublikowano
13 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

No dla mnie jest interes. Wszystko wyciągnąć z pola ? Nawet słomę? A jak pisałem nie zmierzam się użerać z rolnikami/handlarzami żeby potem szukać swoich pieniędzy. Im mniej się narobię i nerwów sobie oszczędzę tym lepiej ;) Rozumiem że wam słoma jest do hodowli potrzebna ale ja zwierząt nie trzymam i mam w to wyjebane. 

To po kiej uj się udzielasz w cenach mleka bo nie rozumiem 

• Like 5
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 1.06.2023 o 19:19, greg1985 napisał:

Tak policzyłem na szybko to mi w Mlekpolu za czerwiec przy spadających obecnie  parametrach wyjdzie 1.9 zł netto 😭😭. A to pewnie nie koniec obniżek .

A to dziwne, bo na Podlasiu wiem to z rzetelnego źródła wczoraj, że dostają w Mlekpolu po 2,80/litr. tak mimochodem mi wpadło w ucho, a wy tu lamentujecie jak to źle się dzieje w mleczarstwie.    :P

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v