Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
slawek74 napisał:

massey235 napisał:

Krowy rzeźne podlaskie 650  kg .7 zł .wszystko w dół a nowy ciagnik mf 5s 130 km .Za jedyne 400 tys netto

650 co to za krowa ... sprzedałem karzełka nrf to 707 ważyła i upaść już się nie dało 5.5tys wyszła..

w tym roku nie opłaca się paść bo sianokiszonka droga jak coś nie pasuje to telefon do Korzeniaka i pojechała

Opublikowano
Przed chwilą, Damianek20 napisał:

Po ile teraz krowy ? Taka cena serio ?

U nas brali ostatnio to przedział ceny 6-9 zł żywa waga z tym że 9 to byś dostał jakbyś miał chyba jakiegoś mutanta 😉u mnie za dwie ładne sztuki 800 kg dali 8 zł, rzeźnie są zawalone towarem,dużo rolników rezygnuje z bydła z dobrze nam znanych różnych powodów. W przyszłym roku natomiast będą za pewne braki i będą płacić po 11 za krowy 

Opublikowano (edytowane)

Teraz w Mlekpol nie dali podwyżki ale za to na święta sypno grubo żeby chłopy wiedzieli jaki mamy dobry zarząd . 

W okolicy spory ruch ale właśnie za sianem to z tej strony wiozą to z tej . Największy ruch będzie pod wiosnę tylko zależy od ceny mleka czy to będą samochody po bydło czy raczej z paszami 🤪🤪 

U mnie pojechały trzy krowy cena od 7 do 8 zł brutto. Chętnie jeszcze trzy sprzedam ale pewnie na początku grudnia . Po nowy roku zaczynają się cielić jałówki 

Edytowane przez greg1985
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, slawek74 napisał:

650 co to za krowa ... sprzedałem karzełka nrf to 707 ważyła i upaść już się nie dało 5.5tys wyszła..

To Jersey upasione pewnie masz po 900kg

Mlekovita jednorazowo żałosne 5gr.szkoda że  obniżek jednorazowo nie robili 

Edytowane przez massey235
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, ChiquitaB napisał:

Albo piach albo glina w 80% glina. Obsada 75tys w tym roku byla

Bardzo niska obsada. Z czego wynika? Tak będzie lepiej? Ja rok temu 90 tys i zastanawiam się po co wywalac więcej pieniędzy. 

11 minut temu, mate12345 napisał:

sms z mlekowity jednorazowa premia świąteczna 5gr, to się rzucili haha. Jak to jest że jedna mleczarnia w kraju płaci a reszta nie bardzo.

Ale ciągle to jest 2,50 a nie jak u nas na południu  2zl nawet nie potrafią dać. 

Opublikowano
34 minuty temu, konradek88 napisał:

U nas brali ostatnio to przedział ceny 6-9 zł żywa waga z tym że 9 to byś dostał jakbyś miał chyba jakiegoś mutanta 😉u mnie za dwie ładne sztuki 800 kg dali 8 zł, rzeźnie są zawalone towarem,dużo rolników rezygnuje z bydła z dobrze nam znanych różnych powodów. W przyszłym roku natomiast będą za pewne braki i będą płacić po 11 za krowy 

Też mam krowę do sprzedania i liczyłem sprzedać ja listopad ma  początek grudnia  ale nie sądziłam że cena tak jebnela

7 minut temu, kampl napisał:

Bardzo niska obsada. Z czego wynika? Tak będzie lepiej? Ja rok temu 90 tys i zastanawiam się po co wywalac więcej pieniędzy. 

Ale ciągle to jest 2,50 a nie jak u nas na południu  2zl nawet nie potrafią dać. 

Ja nigdy nie dostałem żadnej premi , dawaliśmy do osm Zamość później Krasnystaw a teraz do prywaciarza .

U tego ostatniego to nawet kilograma sera na święta nie da 

Opublikowano
14 minut temu, kampl napisał:

Gdzie te 2.50?  😄

Opublikowano
27 minut temu, kampl napisał:

Przy 24tyś l za zeszły miesiąc 2,18 brutto netto w nie całe 2zł wychodzi, do 2,5 daleko 

Opublikowano
42 minuty temu, mate12345 napisał:

sms z mlekowity jednorazowa premia świąteczna 5gr, to się rzucili haha. Jak to jest że jedna mleczarnia w kraju płaci a reszta nie bardzo.

Prezes opowiada wszędzie że ma rekordowe przychody ile to kasy nie zarobił .... A rolników w ch*ja robią całe życie 

Opublikowano

Mlekovita to od dłuższego czasu  chyba podobna politykę prowadzi co Polmlek, mimo że to spółdzielnia i niby takie zyski a rolników mają chyba najgłębiej w tyłku ze wszystkich spółdzielni. Juz wole być w Mlekpolu niż miałbym u tamtych oszustów siedzieć 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Akardin napisał:

Prezes opowiada wszędzie że ma rekordowe przychody ile to kasy nie zarobił .... A rolników w ch*ja robią całe życie 

Każda firma dąży do maksymalizacji zysków, i nikt nie będzie się oglądać czy się opłaca czy nie. Mleko jak płynęło tak płynąć będzie to raczej nikt rzucać się z podwyżkami nie ma ochoty

Edytowane przez Tigon
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, konradek88 napisał:

Mlekovita to od dłuższego czasu  chyba podobna politykę prowadzi co Polmlek, mimo że to spółdzielnia i niby takie zyski a rolników mają chyba najgłębiej w tyłku ze wszystkich spółdzielni. Juz wole być w Mlekpolu niż miałbym u tamtych oszustów siedzieć 

Nie no dostajesz serduszka bo porównałeś mlekovite z polmlekiem. Ja wychodze. 

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

To hf pewnie 900+ i można się za nią schować na stojąco. Mam jałówkę hf taka ponad 170 cm to jak przyjechał mały weterynarz to na palcach...

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Sean_Layton napisał:

Ktoś może daje krowom sano protamilk hp ? Lub coś podobnego , i jakie wrażenia ? 

Stosowałem bo skończył mi się korektor z agrocentrum a dostawa miała byc za dwa dni. Syf i dziadostwo. Kiedyś protamilk naprawde pachniał, teraz chemią wali, krowy mleko raz dwa urwały no i cena powala bo konkurencja ma taniej, to chyba 3/4 ceny za ten napis SANO na worku. Sano jedynie co dobre teraz ma to drożdże, ja sobie je chwale. 

Edytowane przez Rolniik122
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v