Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, artur12441 napisał:

Ok wszyscy to wiemy że będą rosnąć tylko wolniej ale kiedy osiągną szczyt i zaczną spadać chodź trochę bo u nas rolników w dół a reszta się dorabia spija śmietankę? Pośrednicy sieci handlowe etc etc 🤔 🤔 Zaczną spadać czy nie ? Bo to delikatnie rzecz ujmując jest irytujące żeby nie stwierdzić wkurwiajace 😔

No właśnie nie wszyscy, jakieś 95% społeczeństwa spodziewa się ze jak inflacja spadła o jakiś tam ułamek to zaraz w sklepie będzie taniej a jest zupełnie na odwrót "miało staniec a zdrożały" no k**wa jak to mozliwe. Na wsi myślą że mistowe to złodzieje i niewdzieczniki a w mieście ze na wsi to bogacze i wyzyskiwacze ze słoma w butach.

Obawiam się ze jeśli mleka jest za  dużo to raczej nikogo nie obchodzą twoje czy moje koszty, nie opyla sie to zlikwiduj, na dobrą sprawę mleko placilo fajnie i można było sporo  odłożyć, ale ok, mówię tu za siebie.

Nie ma co się oglądać na rząd bo rząd da pomoc i podniesie podatki. Jedna ręką da a druga zabierze. Tylko że pomoc da raz a podatki podniesione zostaną na codzień. Trzeba przetrwać i tyle, nie pierwszy dołek i nie pierwsza gorka.

Dodam jeszcze swoje własne przemyślenia, ze ktoś w rządzie chyba stwierdził, że rolnicy tez muszą się do ich socjalu dołożyć bo wszyscy widzą korporacje a nikt nie widzi największych szkodników i złodziei w postaci państwa pis.

• Like 4
Opublikowano
PawelWlkp napisał:

Jak jeszcze hodowałem zwierzaki to pasze sobie sam robiłem choć różnica była koło 100 zł a czasem mniej ale wiedziałem ze jest w niej to co do niej dodalem. A wy tysiaka przepłacacie.?  I jeszcze uważacie ze to wina rządu.  No bardzo wygodne wytłumaczenie  P.S. Mam dwa mieszalniki  z sobmetalu na sprzedaz😁😁

weź koło i .... się w czoło bo pierdzielisz bez sensu gdzie ten tysiąc zejdź na ziemię a szrot na złom wywieź ...

Opublikowano

Ja nie rozumiem fenomenu lidera. Wielu pisze że tnie na parametrach robi co chce a mimo to wielu próbuję się tam przenieść i nikt złego słowa nie powie na lidera. 

Jak grajewo obniży 2gr to już krzyczą złodzieje nieroby itp 

• Like 6
Opublikowano

To ile taka 20 % białka choć ma deklarowane 23 może kosztować w produkcji własnej?  Zboża paszowe 800 rzepakówa 2000 soja pewnie koło 3000 . Dobry premiks do tego. Chyba skoro na białku rąbią choć to najłatwiej sprawdzić to na całej reszcie są uczciwi😁😁

Opublikowano
PawelWlkp napisał:

To ile taka 20 % białka choć ma deklarowane 23 może kosztować w produkcji własnej?  Zboża paszowe 800 rzepakówa 2000 soja pewnie koło 3000 . Dobry premiks do tego. Chyba skoro na białku rąbią choć to najłatwiej sprawdzić to na całej reszcie są uczciwi😁😁

chyba już wziąłeś....

Opublikowano
23 godziny temu, zlociutki3514 napisał:

Pewnie zwlekałeś z podpisaniem faktury i z jej oddaniem, dlatego zwlekali w wypłatą. 

Nie jak dzwoniłem powiedział że muszę płacić frykowe 

Opublikowano
2 godziny temu, Karol3512 napisał:

Nie jak dzwoniłem powiedział że muszę płacić frykowe 

Ile u niego wypowiedzenie jest 2msc czy 3 ? Ja dawno temu jak od niego odchodziłem to wtedy można było tak ,,z dnia na dzień,,bez żadnych problemow

Opublikowano
5 godzin temu, grzesiu napisał:

Ja nie rozumiem fenomenu lidera. Wielu pisze że tnie na parametrach robi co chce a mimo to wielu próbuję się tam przenieść i nikt złego słowa nie powie na lidera. 

Tosz już dawno  o tym pisałem.  

Chyba dostawcy  lidera są również wyznawcami Pisdu🤣🤣

• Like 2
Opublikowano

Z tego co widzę to byli dostawcy rotru którzy przeszli do lidera mają się wcale nie gorzej niż ci co poszli do sierpca, najgorzej ci co poszli do polmleku. Nawet ci co z sierpca przeszli to sobie chwalą 

Opublikowano
45 minut temu, dabrowskit napisał:

soja 2800 brutto

57 minut temu, Primula94 napisał:

1490 netto ,można było ostatnio kupić , luzem z wydmuchem do silosu  kilka ton. 

Jak zawsze, jak zrobię zapas to wtedy zaczyna iść do dołu...soja 3130, rzepak 1960, brutto.

Opublikowano
42 minuty temu, Primula94 napisał:

Daleki nie masz to możesz podjechać sprawdzić sobie smsy z parametrami z wynikami oceny. Próżno bym nie pisał. Pisałem wcześniej jak jednego spółdzielnia waliła na parametrach to wyslal próbę do parzniewa. Jak się okazało że takie same wyniki to stwierdził że mleczarnia jest w zmowie z federacją

Opublikowano
Primula94 napisał:

5 godzin temu, grzesiu napisał:

ile masz legowisk po tej stronie co hala udojowa jest

Opublikowano
2 godziny temu, Primula94 napisał:

1490 netto ,można było ostatnio kupić , luzem z wydmuchem do silosu  kilka ton. 

Gdzie takie rzeczy? Bo takie ceny to raczej ilości całosamochodowe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v