Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, marcianjargit napisał:

Ma 100 l na odbiór pewnie wiem bo mam kumpla co mówił że jak pójdą na trawę w cholerę więcej mleka i w ch*j dalaka srają 😀

azot robi swoje i brak włókna ,a bakterie jeszcze rozumieją zimowe karmienie ,i dopiero się uczą 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Poczytaj w galerii komentarze osób co wzięły się za budowlankę. Na magazynach ludzie byliby 100-200 tys do przodu gdyby zaczęli teraz stawiać względem roku czy dwóch lat do tyłu. Tv zryla ludziom głowy o tracącej wartości pieniądza i większość się wyzbywala kasy co jeszcze podbijało ceny 

Nikt nie każe się cofać. Tylko zauważyłem że kilkaset tys poszło do kieszeni przedsiębiorców zamiast jego. Na samym nowym ciągniku czy beczce 300 tys lekko ceny zawyżone 

zamówiłem blachę i usługę wymiany pokrycia i jakoś nie widzę tej taniości względem 2020 roku.ale to chyba przez te dopłaty do wymiany pokrycia w tej branży jest tak drogo nadal 

Opublikowano
54 minuty temu, robert1226 napisał:

No to dopiero 100÷20 =5 ÷ 7= 0.71 l od sztuki dziennie i on to zauważył? 

Ale też zauważ że te 100 l praktycznie go nic nie kosztuje. Przykładowo ktoś trzyma na uwięzi to żeby podnieśc o ten 1 l to musi kupić. A jego co jedynie to trochę prądu do pastucha kosztuje 😃

• Haha 2
Opublikowano
17 minut temu, massey235 napisał:

zamówiłem blachę i usługę wymiany pokrycia i jakoś nie widzę tej tniościy względem 2020 roku.ale to chyba przez te dopłaty do wymiany pokrycia w tej branży jest tak drogo npadal 

A ja widzę. Znajomy w 2021 za blachę płacił 47 netto a ja w końcówce tamtego roku za tą samą blachę 29 netto i on brał wieksza ilość. Szwagier za pustaki płacił po 16-17 zł przy całym tirze. I to ukraińskie. A teraz idzie kupić po 13 ytonga gdzie wtedy były po 20 zł. Drzewo czy stał to samo 

Opublikowano

Robią te wszystkie programy modernizacyjne i sztucznie ratują wywindowane ceny inaczej byłoby takie załamanie że poplyneliby wszyscy. Ludzie brak pracy, banki i państwo czyli inflacja będzie z nami na dłużej bo jak się gasi pożar benzyną to szybko nie zgaśnie...

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, massey235 napisał:

To ja na początku marca 34 zł za metr brutto i już niby 10 % poszła do góry . 

Bardzo możliwe. Też mogłem zamówić po 26 albo 28 brutto ale blacha 0,4 że w ręku można podrzeć. Wszystko zależy od grubości, trapezu itd 

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

sami ekonomiści 🤦‍♂️

No Ty kiedyś też nieźle zabłysnąłeś w tej kwesti

1 godzinę temu, massey235 napisał:

zamówiłem blachę i usługę wymiany pokrycia i jakoś nie widzę tej taniości względem 2020 roku.ale to chyba przez te dopłaty do wymiany pokrycia w tej branży jest tak drogo nadal 

Blacha to potaniała. Dychę na trapezie na metrze i płaska 20 

27 minut temu, komizmo napisał:

Ja mam wycenę na oborę na 20% mniej niż w zeszłym roku 

Kiedy to godzone było? Kiedy będzie start? Roboty pogodzone w tamtym roku a i dwa wstecz i nikt o obniżkach nic nie mówi. 

Opublikowano
dantur96 napisał:

54 minuty temu, robert1226 napisał:

No to dopiero 100÷20 =5 ÷ 7= 0.71 l od sztuki dziennie i on to zauważył? 

Ale też zauważ że te 100 l praktycznie go nic nie kosztuje. Przykładowo ktoś trzyma na uwięzi to żeby podnieśc o ten 1 l to musi kupić. A jego co jedynie to trochę prądu do pastucha kosztuje 😃

bo trawa to sama rośnie i nic nie kosztuje... 🤭🤔

gregor1284 napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał: sami ekonomiści 🤦‍♂️ No Ty kiedyś też nieźle zabłysnąłeś w tej kwesti

.....

Opublikowano

Sławek czasami to głupoty piszesz że aż oczy bolą. Taniej wyjdzie pryzma czy belki od trawy która zjedzą od razu krowy? I tu i tu jest ten sam produkt w podstawie tylko żeby zebrać go potrzeba dużo pieniążków więc rachunek prosty

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

No Ty kiedyś też nieźle zabłysnąłeś w tej kwesti

Blacha to potaniała. Dychę na trapezie na metrze i płaska 20 

Kiedy to godzone było? Kiedy będzie start? Roboty pogodzone w tamtym roku a i dwa wstecz i nikt o obniżkach nic nie mówi. 

Oferta w zeszłym roku mniej więcej w połowie, wstrzymałem się, aktualizacja oferty na ten moment tyle taniej. I dalej się zastanawiam

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

Ja mam wycenę na oborę na 20% mniej niż w zeszłym roku 

To nie Ty ostatnio z użytkowniczka @Krowiarka, pisałeś żeby zmniejszać produkcję bo cena leci ? Że wtedy mleczarnie zaczną się liczyć z dostawcą jak im zmniejsza się dostawy. Ehh @komizmonajwięcej płaczesz jak to źle i nieopłacalnie a teraz oborę będziesz budował? 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v