Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
czareczek85 napisał:

Cena za styczeń 2.91 netto średni tłuszcz 4,38 i średnie białko 3,52. Parametry myślę że bardzo dobre przy średniej 36-37kg od sztuki. 

jeśli naprawdę te litry są to dobre .

• Like 1
Opublikowano

Różnica między sierpcem a piatnica jest juz dramatyczna. Kiedyś to było około 20 gr. A teraz mlekuta jest około 20 gr przed sierpcem za styczeń

Opublikowano
czareczek85 napisał:

Cena za styczeń 2.91 netto średni tłuszcz 4,38 i średnie białko 3,52. Parametry myślę że bardzo dobre przy średniej 36-37kg od sztuki. 

Jakie masz sposoby na utrzymanie takiego tłuszczu? u mnie przy wydajności 34 litry od sztuki ze zbiornika mam tłuszcz 4,17 i białko 3,39. Piątnica 2.81 netto

• Confused 1
Opublikowano
34 minuty temu, robi57362 napisał:

myślałem że Bieluch najgorzej płaci jednak się mylilem

Są co jeszcze mniej płacą na FB piszą że nawet 1,26 gościu w Hajnówce dostał a w Rozspudzie 1,36.Na ta Rozspuda to wkurzeni niektórzy bardzo bo obiecali za styczeń około 2,7- 3zl a tu 30.01 wiadomość z taką obniżka

Opublikowano
11 godzin temu, artur12441 napisał:

Kolejne ? Ciekawe o ile i z czego bo przy tych kosztach to już naprawdę nie ma z czego obniżać... 😑

Uwierz że mają mają z czego. Niektórzy już mają poniżej 2zl sporo i jakoś muszą radzic niestety. Cena na poziomie 2.5 obecnie to bardzo dobra cena

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, moodies napisał:

Jakie masz sposoby na utrzymanie takiego tłuszczu? u mnie przy wydajności 34 litry od sztuki ze zbiornika mam tłuszcz 4,17 i białko 3,39. Piątnica 2.81 netto

Podstawa to optymalne żywienie oraz odpowiednie sztuki znajdujace się w oborze moje stado zostało zbudowane na zwierzętach z najlepszych Polskich hodowli z województwa Opolskiego. Powtarzam jeszcze raz  na POLSKICH a nie zagranicznych. Cudze chwalicie a swego nie znacie. Polska hodowla w OHZ stoi wyżej niż zagraniczna. I jeszcze jedno raz tylko kupiłem w 2011r sztuki z zagranicy i z pomocą pośrednika ale po tym co zobaczyłem od tamtej pory potrafię sobie sam załatwić co chcę z kąd chcę i za ile. 

Edytowane przez czareczek85
  • Like 5
Opublikowano
1 godzinę temu, robi57362 napisał:

myślałem że Bieluch najgorzej płaci jednak się mylilem

W porównaniu z Polmlekiem, Reny Picot i SM Ciechanów to i tak Ronomlex daje trochę więcej. No i chcą przyjeżdżać. 

Opublikowano
2 godziny temu, czareczek85 napisał:

Z udziałem? Czy po odliczeniu?

• Like 1
Opublikowano

Ze dwa lata temu rozmawiałem z Lachem o tł w mleku i powiedział że jeżeli przy 12tys od krowy  mam tł 3.9 to jest zaje...y i nic przy dawce nie kombinować bo można tylko pogorszyć .

Stwierdził że jak ktoś mówi że ma takie mleko i wysokie parametry to albo niema tej wydajności albo tych parametrów. Fizjologii nie da się oszukac

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, zetorr6441 napisał:

Ze dwa lata temu rozmawiałem z Lachem o tł w mleku i powiedział że jeżeli przy 12tys od krowy  mam tł 3.9 to jest zaje...y i nic przy dawce nie kombinować bo można tylko pogorszyć .

Stwierdził że jak ktoś mówi że ma takie mleko i wysokie parametry to albo niema tej wydajności albo tych parametrów. Fizjologii nie da się oszukac

Albo w radzie siedzi, blisko prezesa 😃

Opublikowano
1 godzinę temu, vodz napisał:

Różnica między sierpcem a piatnica jest juz dramatyczna. Kiedyś to było około 20 gr. A teraz mlekuta jest około 20 gr przed sierpcem za styczeń

Łowicz bierze nie daleko mnie, w styczniu około 30 groszy przed Sierpcem, śmiechu warte 

Opublikowano

Łowiczowi życzę jak najlepiej bo niedaleko mnie i były dostawca jestem tylko dziwi mnie że taką cenę walą jak wszystkie mleczarnie jak jeden mąż w dół i to ostro - oprócz Piątnicy ale ich pod uwagę nie ma co brać bo to ewenement od długich lat z cena. Wracając do Łowicza to albo tak dobrze stoją i ich produkty idą z dużym zyskiem albo po prostu chcą zarzucić siec  na byłych dostawców i skusić cena żeby powrócić a później znowu klops....

Opublikowano

W Łowiczu przy władzy bylo za dużo cwaniaków którzy siebie , rodziny i znajomych,,ustawiali '', kosztem rolników . Zresztą jeszcze w wielu spółdzielniach nadal  tak ten schemat wyglada. Rolnicy w radzie widać mieli swoje ceny że na takie coś pozwalali. Kiedyś 3 spółdzielnia w kraju. Najważniejsze że zarząd i radę ludzie zmienili i teraz widać przynosi to efekty. Nie są najlepsi ale też do najgorszych im bardzo dużo brakuje. Taki mocny średniak. Przykład Łowicza też pokazuje że jak się w odpowiednim momencie zareaguję na to co się dzieje w spółdzielni to można jeszcze wyjść z ,,dołka ''. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 12.02.2023 o 17:19, alfa napisał:

Było licho bo jedna z prywatnych mleczarni podobno naiwieksza wsadziła swojego człowieka na wysoki stołek a ta osoba kopała dołki po łowiczem że by łowicz podupad j chcieli go przejąć za groszę ale w końcu się dopatrzyli i ja wy***ali

Edytowane przez arosaw100
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v