Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, conny napisał:

Miałem te kombinerki, Takie przeciętne. Drugi raz bym nie kupił.

Nie wiem jak u was ale ja praktycznie wcale nie używam kombinerek. Owszem nam kilka badziewiaków i jedne Beta z 90 tych lat  . W większości używam szczypiec nastawnych i mam knipexa i starą Smalkaldę i ta bije wszystkie.na głowę jakoś jest najbardziej poręczna . Dokupiłem kiedyś też takie z Yato chyba i dałem kumplowi bo jakoś nie leżały mi w ręce 

Opublikowano

ja tam nic nie zamawiam i nic nie dostaję, nie mam żadnych pretensji, jak ktoś robi firmie obrót na kilka tys złotych rocznie, to coś tam mu skapnie, ja za nawozy za 20-30 tys rocznie nawet kalendarza od firmy nie odstanę, takie życie

Opublikowano
1 minutę temu, Stodoła napisał:

Masz go już na klik czy jeszcze z zacięciem na ząbek

Na ząbek, kupiłem używane. Teraz wiem że musze sobie takie sprawić nowe. 

2 minuty temu, jahooo napisał:

ja tam nic nie zamawiam i nic nie dostaję, nie mam żadnych pretensji, jak ktoś robi firmie obrót na kilka tys złotych rocznie, to coś tam mu skapnie, ja za nawozy za 20-30 tys rocznie nawet kalendarza od firmy nie odstanę, takie życie

30tys to warsztat nawet nie zbyt duży robi w miesiąc. Chodzi o zamówienia części +płyny eksploatacyjne. 

Opublikowano (edytowane)

Hubert a sciągaczi do izolacji jakie używasz .mam knipexa ale już jakoś źle trzymają mi przewód i trzeba przytrzymać drugą ręką. A może jakąś tam sprężynę wymienić. A najlepiej idzie obcinaczkami do psich pazurów🤣

Edytowane przez Stodoła
Opublikowano
15 minut temu, hubertb napisał:

Na ząbek, kupiłem używane. Teraz wiem że musze sobie takie sprawić nowe. 

30tys to warsztat nawet nie zbyt duży robi w miesiąc. Chodzi o zamówienia części +płyny eksploatacyjne. 

Ciekawe jaki obrót ma wartszat miesięczny gdzie pracuje 7 mechaników/ stanowisk 

Opublikowano
1 minutę temu, Stodoła napisał:

Hubert a sciągaczi do izolacji jakie używasz .mam knipexa ale już jakoś źle trzymają mi przewód i trzeba przytrzymać drugą ręką. A może jakąś tam sprężynę wymienić. 

Knipex ma częsci zamienne. 

W domu do drobnicy mam haupe która kupiłem stówę taniej niż cena z allegro:

HAUPA Szczypce do zdejmowania izolacji O 0,08-6 (211930) • Cena, Opinie 10935687602 • Allegro.pl

Do grubszych przewodów mam Knipexa:

ŚCIĄGACZ DO IZOLACJI 0,2-6 MM² KNIPEX NIEMIECKI - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl 

Jego również kupowałem za cenę niższą około110zł dałem(taki ściągacz mam też w pracy) 

Znajomi używają również:

JOKARI Ściągacz do izolacji szczypce AUTOMAT 20050 - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl

WEICON Ściągacz izolacji do kabli Nr 5 0,2-6 mm2 - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl

Są zadowoleni. 

3 minuty temu, mf362 napisał:

No obrót jest duży, ale zysk jest coraz mniejszy. Co nie znaczy że jest bieda. 

Opublikowano
21 minut temu, jahooo napisał:

A co ja mam powiedzieć? Pracuję w najwiekszej firmie w Polsce a nawet umowy z nimi nie mam. Jedynie co mi sie udalo to gumiaki kierownik mi zalatwil chociaz mi sie nie należą 😀

• Haha 3
Opublikowano
19 minut temu, Stodoła napisał:

Hubert a sciągaczi do izolacji jakie używasz .mam knipexa ale już jakoś źle trzymają mi przewód i trzeba przytrzymać drugą ręką. A może jakąś tam sprężynę wymienić. A najlepiej idzie obcinaczkami do psich pazurów🤣

Zaraz będę w warsztacie to ci zrobię zdjęcie albo link wstawię. Mam skrzynke z KS toolsa i naprawdę jest ok ;)

• Like 1
Opublikowano
Dnia 1.02.2023 o 21:18, Marl napisał:

7 ton to jako ssąco-tłocząca w transporcie do BIN 70 ton, ( BIN 60WR) , wedle strony BIN, wysokośc załadunku wynosi : 5,75m. Liczone od fundamentu silosa.

Sprawdziłem w instrukcji obsługi, 15Kw wymaga bezpieczników typ C o obciążalności 63A

Urządzenie jest ok, ale jakby kosztowało jako używka 6 tys zł. 

chyba przesadzasz , 15kW nie ma prądu znamionowego przekraczającego 30A  , może na C35 by chodził jeśli przy odpalaniu przez przełęcznik gwiazda trójkąt nie wywali bezpieczników chyba że maja na myśli zabezpieczenie przedlicznikowe na przyłączu

u znajomego 11kW na C25 działa

Dnia 2.02.2023 o 08:53, Pafnucy12 napisał:

mało rozbity jak na taki śmiertelny wypadek... 😁

zapomnieli do kartonów cegieł nakłaść 

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

zapomnieli do kartonów cegieł nakłaść 

raczej sensu nadać fabule...

Opublikowano

Stodoła napisał:

A ja właśnie lubię szczypce nastawne z yato kosztują znikome pieniądze a robią robotę mam parę szt różnych.

jahooo napisał:

Musisz zagadać z dystrybutorami z polcalku mają piękne kalendarze🫣👌😎

mf362 napisał:

No i ciekawe jakie opłaty ma ten co zatrudnia 7 mechaników...🤔

coś mi te cytaty popier..liło

Opublikowano
8 minut temu, GABBER85 napisał:

Nie liczy sie obrót , tylko ile zostaje...

jak taki Prof. Chris czy Łysy z M4K mają kupe czasu na kręcenie na YT i kase na szalone projekty wciąż rozkręcając byznesy to musi zostawać w chooj 

Opublikowano

O to moje knipexy podobne do tej haupy. Te jokari fajne i chyba się skuszę. . A zaciskarkę do wsuwek nie izolowanych co byś polecił. Mam jakieś Yato niby ładnie zaciska ale już nie dociągają. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Belaruss820 napisał:

A co ja mam powiedzieć? Pracuję w najwiekszej firmie w Polsce a nawet umowy z nimi nie mam. Jedynie co mi sie udalo to gumiaki kierownik mi zalatwil chociaz mi sie nie należą 😀

to gdzie ty robisz ? kiedyś w Karcherze w białym byłem to tez w gumofilcokach zapieprzali po warsztacie

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

to gdzie ty robisz ? kiedyś w Karcherze w białym byłem to tez w gumofilcokach zapieprzali po warsztacie

Pracuję na orlenie😄 a gumiaki to kumpel ma na wyposazeniu podjazdowego. A ja kazalem kierownikowi zamowic bo do obory są idealne😀

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

jak taki Prof. Chris czy Łysy z M4K mają kupe czasu na kręcenie na YT i kase na szalone projekty wciąż rozkręcając byznesy to musi zostawać w chooj 

Tylko ile oni liczą za naprawy 

Cenią się. Do prof Krisa trzeba się zapisywać kilka miesięcy wcześniej. 

Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Pracuję na orlenie😄 a gumiaki to kumpel ma na wyposazeniu podjazdowego. A ja kazalem kierownikowi zamowic bo do obory są idealne😀

Chyba nie za kasą?

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

Chyba nie za kasą?

No za kasą a gdzie niby indziej?no tez robię jako "złota rączka". Nasza stacja o profilu typowo nastawionym na gastro wiec sporo żarcia w ofercie a nie same hotdogi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v