Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, conny napisał:

teraz mam Jonnesway i bez porównania lepsza jakość.

Albo mieliśmy/mamy zupełnie inne kleszcze albo masz jonneswaya z kosmosu bo ten który normalnie jest do kupienia jakości nie grzeszy a kombinerki nadają się do wbijania gwoździ w ogóle nie są precyzyjne. Sporo tego dostaję za darmo w ramach przerobu części. 

Opublikowano
1 minutę temu, conny napisał:

Jonnesway kosztowały ok 80 pln

Zmień dystrybutora to marka taka jak Hans, cena jest napompowana a to chińczyk. Tajwańczyki to np. Toptul czy Sonic.  Mam narzędzia jonnesway i nie uważam ich za szczególnie dobre a cenę mają wysoką. Naprawdę dobre kombinerki z twardego materiału ma NWS. 

Opublikowano

Wcześniej miałem Atorn kilka lat i spoko. Jonnesway kiedyś cena była inna teraz mocno podrożało . 

Ostatnio kupiłem 25 szt. Płasko oczkowych WGB za 319pln.

Mam kilka szt. takich dużych rozmiarów i spoko są. 

Opublikowano

Jonnesway kiedyś cena była inna teraz mocno podrożało . 

Bo się pojebało w głowach. Zaraz chińskie narzędzia będą droższe niż markowe. 

3 minuty temu, conny napisał:

WGB

Jak to wygląda od strony dystrybucji i gwarancji? 

Opublikowano

Nie interesowałem się gwarancją, ja kupiłem na necie jakąś ostatnią szt.

Ja robię jako mobilny więc często gubię graty, więc szkoda pakować kasy w jakieś drogie klucze.

Prędzej zgubię niż uszkodzę. 

Opublikowano

Z wurtha mam stary zestaw zebra 3/4 dla mnie pancerny .

Wurth nie jest producentem tych narzędzi on je branduje. Tak jak Berner(np. kombinerki Berner w rzeczywistości to NWS). Wurth np elektronarzędzia to milwaukee itd. Dlatego przeważnie dość tanio można kupić naprawdę markowe narzędzia. Tylko tam ceny zabijają jak nie masz upustów. 

Opublikowano
2 minuty temu, Grzechooo napisał:

Właśnie z jonneswaya dokupisz każdą pojedynczą rzecz. Są to naprawdę dobre narzędzia, wiem co mówię bo mam ich sporo.

Zaczynałem w pracować w fachu to marka rodziła się razem z king tony oraz toptulem. To były tanie tajwańskie narzędzia. Nie są całkowicie złe ale do markowych im jednak daleko. 

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Wurth nie jest producentem tych narzędzi on je branduje. Tak jak Berner(np. kombinerki Berner w rzeczywistości to NWS). Wurth np elektronarzędzia to milwaukee itd. Dlatego przeważnie dość tanio można kupić naprawdę markowe narzędzia. Tylko tam ceny zabijają jak nie masz upustów. 

Upustów nie mam bo handlowca pogoniłem, potrafił 2 razy w tygodniu dzwonić. 

Opublikowano

Upustów nie mam bo handlowca pogoniłem, potrafił 2 razy w tygodniu dzwonić. 

No i co ty możesz brać z wurtha na mobilnym..... Też j**nięty handlowiec. 

Opublikowano
2 minuty temu, conny napisał:

Jonnesway kiedyś był w cenie yato. Jakość dużo lepsza.

Komplety to nawet handlowcy za darmo rozdawali. Teraz dostaje się pojedyncze rzeczy. 

Opublikowano
hubertb napisał:

Zaczynałem w pracować w fachu to marka rodziła się razem z king tony oraz toptulem. To były tanie tajwańskie narzędzia. Nie są całkowicie złe ale do markowych im jednak daleko.

A czym się zajmujesz jeżeli można wiedzieć? Jakie to markowe sata? beta? uważam że jonnesway im nie ustępuje. Dla mnie są świetne. Jak coś zgubię to katalog w rękę i byle bita po numerze można dokupić. Grzechotka 1/2" jest mega już mi guma w rączce się rozłazi a środek daje rade, używam jej codziennie przez 12lat. W 1/4" Fakt środek wymieniałem ale naprawdę jest do ręki i lekko chodzi. To samo ze szczypcami jedynie obcinaczki dokupiłem bo ktoś mi zajumał(tz wiem kto ale za rękę nie zlapałem).

conny napisał:

Jonnesway kiedyś był w cenie yato. Jakość dużo lepsza.

Nie no nigdy, yato było zawsze sporo tańsze.

Opublikowano
4 minuty temu, Grzechooo napisał:

A czym się zajmujesz jeżeli można wiedzieć?

Obecnie naprawiam klasyki. 

8 minut temu, Grzechooo napisał:

Jakie to markowe sata? beta? uważam że jonnesway im nie ustępuje.

Sata nie ma gwarancji Beta jest taka sobie. Najbardziej lubię Facom ale jest sporo dobrych narzędzi. 

Opublikowano
1 minutę temu, Grzechooo napisał:

A skąd bierzesz części że takie prezenty Ci dają?

Wyślij kilku handlowców na drzewo to zobaczysz jakie prezenty ci przyniosą. Wszystko zależy jeszcze od kwoty obrotu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v