Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, daron64 napisał:

Teraz na raty wszystko można kupić, także w argument o braku środków nie wierzę

Źle napisałem, nie jest problemem wydać tysiąc czy dwa, tylko po co?? Wydać żeby mieć markowy??? Miałem/mam budżetowe telefony typu Kruger&matz, myPhone, użytkowałem też służbowego Samsunga, chyba A50, czy tam A52 

Samsung był lepszy, szybciej działał, ale czy było to warte tego żeby wydać trzykrotnie więcej jak za te budżetowe??? 

Nowy telefon za 500-800zł to nie będzie mi szkoda wyrzucić po roku czy półtora, nie muszę się z nim obchodzić jak z jajkiem 

Opublikowano
2 godziny temu, Grzechooo napisał:

A ja to znowu jestem nerwus i młotki jak po redbulu latają😅

A daj spokój, ja to musze na jakąś terapie chyba jechać żeby nauczyć się nie zapominać gdzie odkladam rzeczy. Dwie smarownice ręczne mi zginęły, po prostu jak kamfora. Młotki ze cztery już nóg dostały, niedawno piąty kupiłem w ciagu max dwóch lat. Sworzni i zawleczek to nawet nie będę liczył. Kilka korków od paliwa zapomniało się zakręcić. Klucze tak samo ginęły. No z tym ostatnim to się poprawiłem bo kupiłem sobie dwa komplety, wszystkie włożyłem w jedną płachtę z tymi kieszonkami i jak do tej pory się dyscyplinuje żeby po KAŻDYM użyciu wkładać je z powrotem do tej płachty. No ale ogólnie to jestem dość mocno nierozgarnięty niestety, zapominalstwo to moja bardzo zła strona.

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Nowy telefon za 500-800zł to nie będzie mi szkoda wyrzucić po roku czy półtora, nie muszę się z nim obchodzić jak z jajkiem 

Ja się nie obchodzę jak z jajkiem. Wychodzę z założenia, że na niego sobie zapracowałem. A wydaje tyle, żeby właśnie nie było mi go żal. 

MyPhone miałem - rozkleiła mi się cała obudowa. Po tym już nie zaryzykowałem drugi raz.

Miałem parę Xiaomi - bez tragedii, ale każdy jakiś wkurwiające detal miał. 

Miałem motkę za ~900 i zaraz potem poco za ~1200 i powiem, że różnica była zauważalna i napewno warta dopłaty. A w droższych czy ta różnica jest zauważalna i warta doplaty? Ciężko mi powiedzieć 🤷

9 minut temu, KlimekPL napisał:

A daj spokój, ja to musze na jakąś terapie chyba jechać żeby nauczyć się nie zapominać gdzie odkladam rzeczy.  

Wystarczy zrobić porządek i żeby każda rzecz miała swoje miejsce, żebyś wiedział, że tam jest

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

o ja cie... ale cena...

Zbychu ale to perełka trzymana pod kocykiem. 😁

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Starszy już cały piaskowany malowany.

Motyl jest z kwasówki plus brak mieszadeł bo ma wibrujące dna.

Choć to kiedyś będzie mega drogie w naprawach. Jak popatrzyłem w katalog ile tam u mnie jest części w przekładniach ...🤦‍♂️

Opublikowano
18 minut temu, daron64 napisał:

Wystarczy zrobić porządek i żeby każda rzecz miała swoje miejsce, żebyś wiedział, że tam jest

Ja taki generalny porządek robię co dwa miesiące, wszystko wywalam z garażu, sprzątam, elegancko układam na swoje miejsce no i przez dwa tygodnie jest dobrze ale potem znowu zaczyna sie "nie chce mi się odnosić" 😅

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, KlimekPL napisał:

"nie chce mi się odnosić" 😅

No to już sam sobie jesteś winien 🤷 ja teraz po każdej robocie czyszczę i odkładam na miejsce. Zauważyłem, że nagle przestały mi rzeczy ginąć. No poza plaskooczkowymi 13 - te to cały czas ktoś mi ewidentnie podpierdala jak nie patrze 🙃

Edytowane przez daron64
Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

🤷. No poza plaskooczkowymi 13 - te to cały czas ktoś mi ewidentnie podpierdala jak nie patrze 🙃

To musi być jakaś akcja o ogólnokrajowym zasięgu bo i u mnie 13 giną 

Opublikowano
5 godzin temu, michal1993 napisał:

A pistolet do pompowania Metabo? Tam jest manometr WIKA

Nie wiem nie trzymałem w ręce. Każdy autoryzowany był zobowiązany do kupna "michałów", w domu używam chińczyka z takim zegarem:

0-10BAR Manometr 160mm M20x1,5 M160R KFM EN837-1 • Cena, Opinie • Pneumatyka 9721052932 • Allegro

Manometr kupiłem na olx za 50zł

1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

A daj spokój, ja to musze na jakąś terapie chyba jechać żeby nauczyć się nie zapominać gdzie odkladam rzeczy. Dwie smarownice ręczne mi zginęły, po prostu jak kamfora. Młotki ze cztery już nóg dostały, niedawno piąty kupiłem w ciagu max dwóch lat. Sworzni i zawleczek to nawet nie będę liczył. Kilka korków od paliwa zapomniało się zakręcić. Klucze tak samo ginęły. No z tym ostatnim to się poprawiłem bo kupiłem sobie dwa komplety, wszystkie włożyłem w jedną płachtę z tymi kieszonkami i jak do tej pory się dyscyplinuje żeby po KAŻDYM użyciu wkładać je z powrotem do tej płachty. No ale ogólnie to jestem dość mocno nierozgarnięty niestety, zapominalstwo to moja bardzo zła strona.

Po co denerwujesz się przy pracy? Odkładanie kluczy, musi być odruchem. Ja o tym nawet nie myślę po prostu wiem. Każde narzędzie musi mieć tylko jedno miejsce. 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, soltys48 napisał:

To musi być jakaś akcja o ogólnokrajowym zasięgu bo i u mnie 13 giną 

Tak podejrzewałem, że to nie może być przypadek. Ostatnio dokupiłem parę sztuk. Teraz szedłem cos skręcić, a tam widzą tylko dwa. A dokupiłem chyba 4 + to co wisiało. 

8 godzin temu, szymon09875 napisał:

To jakby ktoś miał 10 nadmiar to moje 🤣 bo 13 już znalazłem 

Pio 10 też dokupywalem sporo. 10 i 13 to powiedzmy, że małe klucze to nawet gdzieś tam w skrzynce może leżą i nie zauważyłem. Ale kuźwa 24 jeszcze mi na potęgę znikaly. Też ostatnio jakieś kupowałem i uja - były i nie ma 🤷

13 minut temu, robi57362 napisał:

wszystko jest tak poroznoszone ze w garażu jest pusto

A to u mnie nie - w skrzynkach mam wszystko, tak że z garażu bardzo rzadko muszę coś dobierać. Na zniwa kupiłem druga skrzynke. Przed sezonem zapełniam ja i wstawiam do maszyny i po sprawie.

Opublikowano
Dnia 3.02.2023 o 17:24, kubamako66 napisał:

Arion 510 jutro jadę oglądać co przy nim sprawdzić na co zwrócić uwagę  newralgiczne miejsca ? 158 tyś brutto wart 2008rciagnik  7.7tyś mth, 120km, tur 2018r, przednia oś i turbina po regeneracji z pisemną gwarancja ?

328543212_912944526416783_2599432490107801875_n.jpg

bylem wczoraj oglądać i tak tur ładny sztywny opony przód nowe tył ponad połowa bieżnika  przedni most sztywny plastiki wszystkie są nic nie połamane tylko w masce kratki popękane stał niby miesiąc i wczoraj -5 było w nocy i odpalił nawet dobrze  podnośnik cały sztywny tylko delikatny luz na bolcach od ramion u góry ale tak silnik z obu stron cały mokry i skrzynia też ciągnik tylko myty powierzchownie bo silnik i skrzynia dawno nie myty a miska olejowa od spodu z 0.5cm oleju z kurzem niektóre c360 nie są tak  zaklejona brudem ogólnie trzeba szukać dalej ;) 

Opublikowano
hubertb napisał:

Nie wiem nie trzymałem w ręce. Każdy autoryzowany był zobowiązany do kupna "michałów", w domu używam chińczyka z takim zegarem: 0-10BAR Manometr 160mm M20x1,5 M160R KFM EN837-1 • Cena, Opinie • Pneumatyka 9721052932 • Allegro Manometr kupiłem na olx za 50zł

To sam zegar 50 do tego korpus to lepiej dołożyć parę groszy i kupić w komplecie dobry pistolet z certyfikatem, który będzie miał gumową osłonę przeciw uderzeniom. Ogólnie o narzędzia dbam fakt nerwus jestem ale tylko jak coś nie idzie, ale od momentu kiedy musiałem wymieniać szybę w oknie to młotki latają w neutralne miejsca😉 nie no jak człowiekowi coś nie wychodzi to najlepiej zostawić robotę, przejść się i uspokoić, tylko nie zawsze tak się da jak całe życie w pośpiechu. Ale to też zależy od charakteru są tacy co nigdy nie widziałem u nich złości tylko na spokojnie wszystko przyjmują.

Opublikowano
2 minuty temu, Grzechooo napisał:

Ale to też zależy od charakteru są tacy co nigdy nie widziałem u nich złości tylko na spokojnie wszystko przyjmują.

Też nie raz się denerwuje, jednak staram się trzymać nerwy na wodzy i zachowywać zimną krew. Mój mentor powtarzał "chciał byś żeby operował cię lekarz którego trzęsie rękami ze złości?" 

Opublikowano (edytowane)

Manometr ,ciśnieniomierz standardowy 100mm,0-4bar Katowice Piotrowice-Ochojec • OLX.pl

Proszę klasa 1,6

Manometr KFM, kl. 1.6. Hajnówka • OLX.pl

Stary manometr ciśnieniowy Mikołów Centrum • OLX.pl

Ten ostatni na pewno trzeba by sprawdzić do jakiegoś kontrolnego i wyregulować ale do pistoletu był by idealny.

A tutaj naprawdę dokładny:

Manometr kontrolny 6 bar, press-temp Kraków Nowa Huta • OLX.pl

Edytowane przez hubertb
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v