Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisał 30 lat nie używany, należałoby go rozebrać i wymienić wszystkie elementy z gumy itp. Może korozja się zagnieździła w środku. Ale pewnie powie że często przepalany.

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Pany 7211 się szykuje na handel.....wszystko gra ,lecz długo kręci jak zimny(ciężko pali)-pompka wymieniona. zestaw przyczyn???

Zaworek zwrotny na pompie 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Baks00 napisał:

Tak,

Tak jak pisałem przyczyn możesz mieć wiele. Od zaworka zwrotnego na pompie, po regenerację pompy albo głowice, wszystkie te opcje przerabiałem. W razie czego to zacząłbym od uszczelnienia układu paliwowego (wymiana podkładek miedzianych na łączeniach, przegląd przewodów paliwowych i ewentualnie smok w baku czy nie jest dziurawy). One są wrażliwe na wszelkie nawet niewidoczne gołym okiem nieszczelności

Edytowane przez Jano7711
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Gościu myślę że jeszcze głupcy są na tym świecie chyba. 1224 już w tych latach nie robili. Zastąpił go jak coś 1234 ale on już ma zupełnie inna kabinę. To po prostu zwykła 12 z nowsza maską 

Mimo wszystko nie mogę uwierzyć że są idioci co to kupują. Albo 30 letnie Zetory bez napędu za 50 tyś. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A zapomniałem napisać -  dla śledzących losy mojego złomu - jest kupiec na wszystkie części do skrzyni i sprzęgła. Umówiliśmy się na kwotę i powiedział, że w niedzielę przyjedzie i odbierze osobiście. Prawie 400km w jedną stronę. Jak myślicie - da w ogóle znać, że nie przyjedzie, czy oleje całkowicie?

Rzmawiałem z chlopakiem, który zajmuje się regeneracja sprzętu i wysłałem mu zdjęcia mostu - zobaczymy co odpisze. Ma dać znać czy nadaje się to do urstowania.

Jutro nie mam natchnienia tykać tego - idę drzewo wycianac. Trochę odreagować

Edytowane przez daron64
Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

A zapomniałem napisać -  dla śledzących losy mojego złomu - jest kupiec na wszystkie części do skrzyni i sprzęgła. Umówiliśmy się na kwotę i powiedział, że w niedzielę przyjedzie i odbierze osobiście. Prawie 400km w jedną stronę. Jak myślicie - da w ogóle znać, że nie przyjedzie, czy oleje całkowicie?

Kurcze rozmawiałem z chlopakiem, który zajmuje się regeneracja sprzętu i wysłałem mu zdjęcia no ostu - zobaczymy co odpisze. Jutro nie mam natchnienia tykać tego - idę drzewo wycianac

To podwioze. Jestem niedaleko :)

Opublikowano

Blisko mnie? Koleżka niby gdzieś od Włocławka będzie jechał (ta napewno). 

Choć w sumie tak lekceważąco do tego podchodzę, a przypomniałem sobie, jak chłopaki jechali 300km Mercedesem z j**nieta uszczelka pod głowicą po spawarkę wirówkę. Powiedzieli, że mają znajomego mechanika, który powiedział im, że jak znajdą mu taka spawarke, to zrobi im za darmo uszczelkę 😅

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, daron64 napisał:

Rzmawiałem z chlopakiem, który zajmuje się regeneracja sprzętu i wysłałem mu zdjęcia mostu - zobaczymy co odpisze. Ma dać znać czy nadaje się to do urstowania.

Jutro nie mam natchnienia tykać tego - idę drzewo wycianac. Trochę odreagować

Jeszcze przyjdzie czas że International będzie jeździł . Znów ten szum 6 cylindrów: D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v