Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, przybyslawice5211 napisał:

Nowy/ Używany ?

Myślałem używkę kilkuletnią  typu claas atos 220 ewentualnie deutz 4070 

Opublikowano

Cały dzień nie padało..kombajny kosza aż miło, gdzie wody nie ma.

2 godziny temu, wojtal24 napisał:

Monika

Zgadles,chyba tak samo jak moja ma na imię...

5 godzin temu, konteno napisał:

jak grał go George Lazenby 

@radekz200 pewnie tego nie oglądał 

a czego się spodziewałaś ? patrząc na relacje swoich rodziców wiem że się do tego nie nadaję , pomimo przebywania w pracy  z ludźmi z innego otoczenia ciężko się zmienić bo przeszłość odcisnęła piętno a charakter i samopoczucie mam jak mój ojciec pomimo że nie piję 

DDA-ciezka sprawa....

Opublikowano
17 minut temu, mzk napisał:

Myślałem używkę kilkuletnią  typu claas atos 220 ewentualnie deutz 4070 

jeśli chcesz takiego młodego i tych gabarytów i mocy to najlepiej popytaj się serwisantów, i lepiej 4cyl niż 3, będzie większy ale równie uniwersalny fendt 308/9 ci, mocy więcej biegów tyle samo bo takie ciągniki głównie brali w skrzyniach mechanicznych, ciężki temat może nh t5, lepiej mieć większego jak mniejszego i kupić drugi zestaw kół pod truskawki a bez większego problemu bawić się rozstawem a i przy truskawkach itd przyda się przedni tuz czy wom 

https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-farmer-309ci-308-307-312-412-416-CID757-IDSUzI2.html

https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-farmer-309-ci-2005-rok-przednie-balasty-oryginal-klima-CID757-IDXOEJJ.html

jeździłem serią 300 od najstarszych do ci właśnie i mechanicznie to samo (silniki deutz a nie mwm) ale klima jest, radio itd więc na tle tych 10cio letnich wynalazków będzie pewniejszy   

Opublikowano
7 godzin temu, Skowron16 napisał:

witam posiada może ktoś na sprzedasz kabinę rurkową do c-330 najlepiej kuj-pom + 50km

Mam rurkowa z plastikowym dachem ale bez przedniej szyby. Mocowanie do c-4011 ale trochę przyciąć, wywiercić nowe dziury i będzie pasować. Mazowieckie a dokładnie Sochaczew 

Opublikowano

Coś tam dziś kluczem pokręciłem - wymieniałem płytę w tym zetorku z tyłu i jakby ktoś się zastanawiał jak taki klucz (dcf 900) odkręca/dokręca - bo np ja nie miałem porównania nigdy i nie wiedziałem ile takim kluczem można odkręcić/zakręcić. No to śruba na klucz 24, dokręcona na 1biegu - ręką i tej długości kluczem(przedłużka na udarze ma 250mm) idzie jeszcze zrobić może z pół obrotu. Dokręcone na 2biegu - juz dojebane, ze ręką nic się nie dociagnie. Dokręcone 2biegiem, odkręca na 1 biegu bardzo leciutko.

IMG_20231219_140535117_copy_1632x918.jpg

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, daron64 napisał:

Coś tam dziś kluczem pokręciłem - wymieniałem płytę w tym zetorku z tyłu i jakby ktoś się zastanawiał jak taki klucz (dcf 900) odkręca/dokręca - bo np ja nie miałem porównania nigdy i nie wiedziałem ile takim kluczem można odkręcić/zakręcić. No to śruba na klucz 24, dokręcona na 1biegu - ręką i tej długości kluczem(przedłużka na udarze ma 250mm) idzie jeszcze zrobić może z pół obrotu. Dokręcone na 2biegu - juz dojebane, ze ręką nic się nie dociagnie. Dokręcone 2biegiem, odkręca na 1 biegu bardzo leciutko.

IMG_20231219_140535117_copy_1632x918.jpg

daron64 może Ty wiesz. Mam takie pytanie do znawców ursusów ciężkiej serii podkładka pod cylinder taka jak w linku   https://agronak.pl/podkladka-pod-cylinder-podnosnika-c-385-80400023.html    Jaką pełni funkcję? Dobrze rozumuję że ona jest po to w razie jak by puściły śruby trzymające cylinder żeby nie wybiło dziury w plecaku? Pytam bo w jednym ciągniku nie mam tego a w drugim na cylindrze jest naspawany taki cypel z 5mm. W załączniku dodaje stronę z katalogu ta podkładka to pozycja 40.

silownikhydrauliczny-URSUS-C385.jpg

Edytowane przez gregory81
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v