Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

A ja chyba wiem 

Ale jakbyś się jednak skusił, to ma jeszcze oponę za darmo😁 może w zestawie byś zabrał

Jak za to chce 100 to tej opony za darmo to ja nie chcę, bo jak w aucie zmieniałem i chciałem zostawić na wulkanizacji to kazali mi dopłacić.

4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

A żonka wie? 

Cichoj. Kontrola jakaś musi być.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Nie wiem co chcesz wozić ale ja zawsze wolę mieć zapas ładowności niż bać się czy podłogi nie zgubie. Sam zrobisz jak ci pasuje, no i cena. Ja za swoją 155x270x40 dałem 1700. Papiery do 2 tys ogarnie 

Auto mnie ogranicza, bo znalazłem bardzo ładna za trochę więcej niż ta co link podałem, ale 2000 dmc... 

Opublikowano
16 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie wiem co chcesz wozić ale ja zawsze wolę mieć zapas ładowności niż bać się czy podłogi nie zgubie. Sam zrobisz jak ci pasuje, no i cena. Ja za swoją 155x270x40 dałem 1700. Papiery do 2 tys ogarnie 

Sprzedał byś sam daszek z tej kabiny?

Opublikowano
1 minutę temu, ZetorMisio napisał:

Mam taką tylko na jednej osi.mam ja już ze 6 lat, latała za golfem 4, teraz za Sorento, zdarzało się i po tonie  ( i więcej) na niej wieść.Odradzam. 

Pęka, gnie się czy co się dzieje ?

Opublikowano
ZetorMisio napisał:

Mam taką tylko na jednej osi.mam ja już ze 6 lat, latała za golfem 4, teraz za Sorento, zdarzało się i po tonie  ( i więcej) na niej wieść.Odradzam.

czego odradzasz? wozić po tonie czy zakup przyczepki? 😃

Opublikowano (edytowane)

Kółko podporowe ,a raczej rama w miejscu gdzie jest przykręcone to kółko wygięła się po pół roku, plandeka pęka na każdym rogu, zawiasy w tylnej burcie ( o ile to można nazwać zawiasami) żyją własnym życiem, burty się rozcinają, i teraz zauważyłem że rama w miejscu gdzie jest oś przykręcona zaczyna się gąć. I te cholerne chińskie lampy które trzeba rozbierać co kilka tygodni i doginsc blaszki żeby to świeciło 🤦 szukaj czegoś lepszego.

2 minuty temu, slawek74 napisał:

czego odradzasz? wozić po tonie czy zakup przyczepki? 😃

I jednego i drugiego 😁

Edytowane przez ZetorMisio
  • Thanks 1
Opublikowano

Potwierdzam przedmówcę bardzo delikatna, kupiłem w Castoramie bo na szybko była potrzebna na budowie. Jeśli będziesz lądował tyle ile ma w papierach to powinna wytrzymać. Co prawda wiozłem paletę pustaków ale odradzam więcej tyle nie załaduje 

Opublikowano
Dnia 12.12.2023 o 17:06, michal1993 napisał:

Kupiłem nowe aku do MTZa i chciałbym też założyć jakieś konkretne klemy. Obecnie mam popularne mosiężne. Warto zainwestować w takie? https://allegro.pl/oferta/klema-akumulatora-tir-mosiezna-13800560518

mam jakąś dużą gruba mosiężną( kupioną kiedyś w grene )na + to jakie wżery sie robia pomimo solidnego dokręcenia i wysmarowania wazeliną techniczną , stare gięte z blachy co szły na pierwszy montaż do wiązek byli najlepsze w zetorze

Dnia 14.12.2023 o 14:25, kubaguzik napisał:

przełącznik 450zł (niestety do kupna tylko w komplecie z silnikiem, a stary nierozbieralny)

masz jeszcze ten stary zepsuty? 

Dnia 10.12.2023 o 11:17, 6465 napisał:

A teraz to już wkraczam w taki etap w życiu że czas myśleć o wyposażeniu dzieci. 

to sprzedać maszyny i ziemię i pokupować im kawalerki w mieście 

Opublikowano
21 minut temu, konteno napisał:

to sprzedać maszyny i ziemię i pokupować im kawalerki w mieście 

Mam jaką taką głowę ,zdrowe ręce i ambicje to jestem w stanie zarobić na mieszkanie dla jednego bez sprzedawania maszyn czy gleby. A drugie dostanie schedę i zrobi z tym to co będzie uważać.

• Like 5
Opublikowano (edytowane)
Dnia 11.12.2023 o 19:19, radekz200 napisał:

ciekawe co oni tym krokodylem wywalali to może być nieciekawe z mostem przednim , znajomy kupił polskiego łyżkokrokodyla 2m na palonych zębach i stoi za stodołą bo za ciężki , kupił łyżke strickland zawiózł do majstra by krokodyla mu dospawał do niej na kutych zębach 

Edytowane przez konteno
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v