Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co nie chce palić?

Dnia 30.11.2023 o 17:04, superfarmer02 napisał:

Nie walą się gdzieś komuś taki obciążnik? Chętnie przygarnę w niedużych pieniądzach 

IMG_20231130_135823.jpg

Leży u mnie. Ale puki jest tur na ciapki to niech leży. Pusty w środku Nigdy nie używany był.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Panowie prostownik z rozruchem jaki?

Żaden. 

Najlepiej osobno urządzenie rozruchowe i osobno prostownik. 

Opublikowano
soltys48 napisał:

Ja na allegro w ulubionych mam taki, ale moja decyzja jeszcze nie nabrała mocy urzędowej. https://allegro.pl/oferta/prostownik-inwertorowy-12v-24v-rozruch-ladowarka-12664503943

Opublikowano

Spoglądałem na takie

23 minuty temu, 6465 napisał:

Co nie chce palić?

Grzesia siuntke uruchomiłem ale układ paliwowy co kupiłem jest w kiepskim stanie. Zimę musi przetrwać. Jak mamki pójdą na pastwiska to oddam do regeneracji 

21 minut temu, PRIMO napisał:

Żaden. 

Najlepiej osobno urządzenie rozruchowe i osobno prostownik. 

To byłoby najlepsze. Teraz pytanie jakie

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Opinie razy budżeti masz odpowiedź. 

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Ja mam coś takiego już kilka lat i nie mogę narzekać

przydaje się do 12 i 24V, realniedaje na przedłużaczu do 100A prądu, bez akumulatora na tym nie odpali, ale jako wspomagający jest OK

tylko trochę ciężkie

https://allegro.pl/oferta/sherman-rozruch-prostownik-class-330-12-24v-300a-13268173441

Miałem shermana ale na 3 fazy. Po jednym sezonie UJ go strzelił 

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Spoglądałem na takie

Grzesia siuntke uruchomiłem ale układ paliwowy co kupiłem jest w kiepskim stanie. Zimę musi przetrwać. Jak mamki pójdą na pastwiska to oddam do regeneracji 

Jak chcesz to mam pompę na wymianę. Nie wiem w jakim ona stanie ale na zamianę się nada. 

Ja wziąłem od Andrzeja po regeneracji nawet to chodzi już chyba 3 rok 

Opublikowano
jahooo napisał:

Ja mam coś takiego już kilka lat i nie mogę narzekać

przydaje się do 12 i 24V, realniedaje na przedłużaczu do 100A prądu, bez akumulatora na tym nie odpali, ale jako wspomagający jest OK

tylko trochę ciężkie

https://allegro.pl/oferta/sherman-rozruch-prostownik-class-330-12-24v-300a-13268173441

Ja mam takich gabarytów z geko już 12lat ale jest duże i ciężkie i tak mnie korci kupić ten inwertorowy. Bardzo dobre opinie mają.

Opublikowano
56 minut temu, szymon09875 napisał:

Miałem shermana ale na 3 fazy. Po jednym sezonie UJ go strzelił 

Jak chcesz to mam pompę na wymianę. Nie wiem w jakim ona stanie ale na zamianę się nada. 

Ja wziąłem od Andrzeja po regeneracji nawet to chodzi już chyba 3 rok 

Wiele za nią?

Opublikowano
11 godzin temu, soltys48 napisał:

Grube przewody, podjeżdzasz sprawnym samochodem lub ciagnikiem i odpalasz od razu, szkoda hajsu na prostowniki 😁 ja tak ihc odpalam bo -1 to już dla niego za zimno

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v