Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Tworzywo, więc napewno nie do klepania. 

Ale nawet jakby nie tworzywo, to kurcze, u nas babka do klepania zupełnie inaczej wyglądała.

ale czubek stalowy i ostry , może kawałek młotka do szyb ?

Opublikowano
2 godziny temu, jaco512 napisał:

Elegancko rozwiązane. 

Ale kurcze ponad 40k że skrzynia do remontu, to tak nie za fajnie 

14 minut temu, konteno napisał:

kawałek młotka do szyb ?

Nie wiem skąd miałby się wziąć u mnie 🤷. Nie wygląda, żeby pod rączkę pasował 

Opublikowano
Dnia 4.11.2023 o 21:16, Krzysztof81 napisał:

Tyle amper to jakieś konstrukcje stalowe itp. W gospodarstwie przerost formy nad treścią.

zdziwiłbyś sie , nie wiadomo na ile to prawda z parametrami i czy ktoś ta chińszczyzne rzetelnie pomierzył w testach na yt 

głupia ramę od jakichś maszyn POspawać POlepic przynajmniej jest czym , znajomy połamał wierzyczke w gruberze to z migiem 180A czy elektrodą SPM200 nawet nie podchodził 

Opublikowano
56 minut temu, konteno napisał:

zdziwiłbyś sie , nie wiadomo na ile to prawda z parametrami i czy ktoś ta chińszczyzne rzetelnie pomierzył w testach na yt 

głupia ramę od jakichś maszyn POspawać POlepic przynajmniej jest czym , znajomy połamał wierzyczke w gruberze to z migiem 180A czy elektrodą SPM200 nawet nie podchodził 

Chińska Dedra na 200A przepala centymetrowy płaskownik 

Tą samą chińską dedrą pospawalem kilkanaście przyczep, ramy itp, wszystko jest ok

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, bratrolnika napisał:

Nie mam miernika cegowego który mierzy prąd DC,

myślałem że w robocie coś masz albo jakieś firmy zewnętrzne które u was w pracy coś robią czasem mają jakiś na wyposażeniu 

Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

Jak by kto szukał dobrego ciągnika 80km:

https://www.olx.pl/d/oferta/deutz-fahr-dx-4-50-CID757-IDX4X0K.html

nie działa link

przybyslawice5211 napisał:

Jedne z większych badziewi. Nie wiem kto to kupuje

Opublikowano
7 godzin temu, konteno napisał:

co? tak na  prawdę jeśli dobrze przygotujesz i wiesz jak przygotować to możesz spawać wszystko przy 120A i też będzie ttrzymać, ale to jest nie wygodne i długie przy grubych rzeczach dla tego są mocniejsze spawarki itd  

6 godzin temu, jahooo napisał:

Spawalem rame w pługu inverterem 200A bez problemu, jak nie potrafisz, to i z 300A nie pospawasz.

ot to to

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, przybyslawice5211 napisał:

Ze strony producenta:

"Jesteśmy kompletnym dostawcą niedrogich produktów ze szwedzkim wzornictwem, dla wszystkich rodzajów rolnictwa."

Więc szwedzkie jest tylko wzornictwo, ale za to w adresie do korespondencji widnieje Kutno ;)

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano

czy ja wiem czy lipna ?? to talex przeciez jest na 99 % , tylko tabliczka inna . a fabryka jest pod slupskiem -to takie zaglebie kosiarkowe sierot po sfmr i meduzie swietej pamieci..

nowa tyle kosztowala pare lat temu..

Opublikowano
10 godzin temu, konteno napisał:

myślałem że w robocie coś masz albo jakieś firmy zewnętrzne które u was w pracy coś robią czasem mają jakiś na wyposażeniu 

w Kobanie za prawie 2tys.zł nie ma😔 mierniki Sonel mam do czego innego

a firm współpracujących nie pytałem, w sumie to mi to do niczego nie potrzebne

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

w Kobanie za prawie 2tys.zł nie ma😔 mierniki Sonel mam do czego innego

a firm współpracujących nie pytałem, w sumie to mi to do niczego nie potrzebne

to ja kiedyś trafo ze złomu do migomatu trójfazowe zawiozłem do swojej starej roboty by miernikiem rezystancji izolacji przemierzyć czy dobre bedzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v