Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, MF675ursus napisał:

Przy uszczelnianiu burt, bierz najtańszą piankę. Przy takich szczelinach, nie ma różnicy, czy niskoprężna, czy zwykła 

Tak też zawsze robiłem. Ale w tamtym roku w warsztacie okna wstawiałem i brałem te niskoprężna i się zastanawiałem czy nie wyszłaby lepiej cenowo od zwykłej. Choć pewnie jeden uj, zwłaszcza przy dwóch przyczepach i zaadaptowanym rozrzutniku.

Opublikowano
https://www.olx.pl/d/oferta/massey-ferguson-3075-dynashift-1994r-klimatyzacja-inne-CID757-IDWnDxm.html Jade go obejrzeć w sobote o ile się nie sprzeda do tego czasu. Co tu w szczególności sprawdzić?
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

@daron64 chyba miał, widać było na którymś zdjęciu co wrzucał tutaj,a jak nie to do Przemka się odezwij, on ma wszystko 

A co ja tam tych felg miałem...parę sztuk..ostatnia, to na oponie (nie wiem czy widać na foto) jest napis "310 406 (12-16)"

IMG_20230712_152904694_copy_918x1632.jpg

IMG_20230712_152912678_copy_918x1632.jpg

IMG_20230712_152958662_copy_1632x918.jpg

IMG_20230712_153047713_copy_1632x918.jpg

A tak pozakonkursowo - kiedyś już pytałem i nawet ktoś odpowiedział, ale zapomniałem o temacie, a teraz znowu trafiłem na niego. Na niego tzn na pas o takim oznaczeniu. Kiedyś w sklepie dali mi go jako 3hb 3000 (od bizona). Po założeniu okazało się, że jest za długi, a w sklepie nie chcieli go przyjąć, bo "używany". ch*j, że to oni źle opisali, ale wina moja 🤦 No ale mniejsza o to. Ktoś kojarzy od jakiego to jest kombajnu? Jest wymiarami taki jak 3hb 3000, tylko ciut dłuższy. W zasadzie nie używany - założony, parę razy się przekręcił i zdjęty. Od tego czasu leży i miejsce zajmuje.

IMG_20230712_152451666.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, Baks00 napisał:

Niby skrzynie te zachwalają,i od tego bym zaczął 

Tylko, że w ogłoszeniu pisze 16 i zarazem ABCD, to raczej wychodzi 32. Handlarz pisze a nie bardzo wie co ma?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A co ja tam tych felg miałem...parę sztuk..ostatnia, to na oponie (nie wiem czy widać na foto) jest napis "310 406 (12-16)"

A tak pozakonkursowo - kiedyś już pytałem i nawet ktoś odpowiedział, ale zapomniałem o temacie, a teraz znowu trafiłem na niego. Na niego tzn na pas o takim oznaczeniu. Kiedyś w sklepie dali mi go jako 3hb 3000 (od bizona). Po założeniu okazało się, że jest za długi, a w sklepie nie chcieli go przyjąć, bo "używany". ch*j, że to oni źle opisali, ale wina moja 🤦 No ale mniejsza o to. Ktoś kojarzy od jakiego to jest kombajnu? Jest wymiarami taki jak 3hb 3000, tylko ciut dłuższy. W zasadzie nie używany - założony, parę razy się przekręcił i zdjęty. Od tego czasu leży i miejsce zajmuje.

IMG_20230712_152451666.jpg

Do Bizona

B BP
Szerokość [mm]
17
Wysokość [mm]
13
długość podziałowa Lp [mm]
2978
długość wewnętrzna Li [mm]
2938
Ilość żeber
3
długość zewnętrzna La [mm]
3000
Oznaczenie
3/B3000LA

a ten ma
PHG B117

Dimensions
Height 11 mm
Inner length 2 972 mm
Pitch length 3 012 mm
Width, top 17 mm
Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, jacor73 napisał:

Tylko, że w ogłoszeniu pisze 16 i zarazem ABCD, to raczej wychodzi 32. Handlarz pisze a nie bardzo wie co ma?

To co obstawiasz 16 czy 32?

Masz rację,skąd ta nie jasność 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
48 minut temu, Baks00 napisał:

To co obstawiasz 16 czy 32?

Masz rację,skąd ta nie jasność 

Pisze, że 4 biegi ABCD i do tego żółw/zając to wychodzi na 32, ale pisze, że  skrzynia 16. Może faktycznie ma 16 bo druga 16 już niesprawna.

Opublikowano
37 minut temu, jacor73 napisał:

Pisze, że 4 biegi ABCD i do tego żółw/zając to wychodzi na 32, ale pisze, że  skrzynia 16. Może faktycznie ma 16 bo druga 16 już niesprawna.

Nie chce mi się dzwonić,ale szło by to wyjaśnić 

Opublikowano

Żeby poznać trochę więcej faktów, to trzeba by było pojechać i zobaczyć na własne oczy. Handlarz jak to handlarz, jego prawda nie zawsze idzie w parze z rzeczywistością

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, jacor73 napisał:

Żeby poznać trochę więcej faktów, to trzeba by było pojechać i zobaczyć na własne oczy. Handlarz jak to handlarz, jego prawda nie zawsze idzie w parze z rzeczywistością

Jasne,ale jaka dokładnie to skrzynia to chyba by oznajmił i przez telefon

Opublikowano

Dzwoniłem mowil, że Dynashift. W ogłoszeniu to chyba tak napisał zeby zachęcić ze to nie ta 32x32. Pojade obejrze zobacze, mam 350km od siebie, ale teście kolo Łukowa mieszkają to przy okazji na weekend zajedziemy z żoną. Bylem juz kilka obejrzeć różnych, albo się leje z każdego możliwego miejsca, albo hamulce zero, albo skrzynia rzezi biegi ciężko wchodzą no dramat.

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v