Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, migacz napisał:

Wuja przy stole natchnęło i chce na spółkę kupić rozrzutnik z talerzami

No to jak kupicie, to był ostatni wspólny raz przy stole.🤣

Opublikowano
27 minut temu, migacz napisał:

Wuja przy stole natchnęło i chce na spółkę kupić rozrzutnik z talerzami żeby nim wozić głównie pomiot i wapno. Coś polecacie w normalnej kasie? Szukać czeskiego czy jakiegoś innego? A i z ciekawości czy Czesi jeszcze to produkują ?

Na spółkę to bym tylko kupił coś, co mało się używa. 

- a czemu miałbym dawać połowę kasy jak u mnie mniej by chodził

- chce mniej się dokładać a używać by chciał pierwszy

- a czemu najpierw i niego a nie u mnie

- a niby czemu miałoby być u niego najpierw jak ja mam więcej

- a czemu ja mam sie dokładać tyle samo do części jak u niego chodzi więcej

- a czemu miałby się nie dokładać tyle samo do części

- a znowu u niego się zepsuło, jak on jeździ

- znowu wziąłem od niego i zaraz się zepsuł, jak on dba

- a czemu ja mam pomagać w naprawie jak u niego się zepsuło

- a czemu on mi nie chce pomóc w naprawie, co z tego że zepsuło się u mnie jak równie dobrze mogło u niego

- nawet nie wyczyścił

- nawet nie przesmarowal 

- ledwo rozwiozlem, a ten już przylazl i zabrał nawet nie ma kiedy wyczyścic i przesmarowac

Itd itd itd

Jak by dobrze się z kimś nie żylo, to w końcu jakieś swary o to będą, raz, drugi, trzeci jakaś pierdoła, a na końcu okaże się, że się nie odzywacie do siebie przez gównowóz.

• Like 5
Opublikowano
5 godzin temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ktoś może wie jak nazywa się ten system mocowania narzędzi ? 

Screenshot_20230410-083623.png

To nie ma chyba żadnej nazwy. To jest mocowanie osprzętu występujące jedynie w starych czeskich turach.  Zostaje albo mordować się z tym albo przerobić na euro lub SMS.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, ZetorMisio napisał:

To nie ma chyba żadnej nazwy. To jest mocowanie osprzętu występujące jedynie w starych czeskich turach.  Zostaje albo mordować się z tym albo przerobić na euro lub SMS.

Tak właśnie szukałem i nic nie pasowało , wiadomo , że na euro się przerobi.  A coś na temat sterowania hydraulika możesz coś więcej powiedzieć  ? Wszystko na elektryce ale nie ma 3 sekcji a trzeba dorobić ;)

Opublikowano
8 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Tak właśnie szukałem i nic nie pasowało , wiadomo , że na euro się przerobi.  A coś na temat sterowania hydraulika możesz coś więcej powiedzieć  ? Wszystko na elektryce ale nie ma 3 sekcji a trzeba dorobić ;)

Jednym słowem: wy***rdolić to elektryczne "coś" i założyć "normalny" 3 sekcyjny rozdzielacz.

• Haha 2
Opublikowano

Tam jest albo te elektryczne sterowanie,albo powiedzmy normalny rozdzielacz na zewnątrz i 2 linki do środka kabiny 

1 minutę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Aha😁 aż tak źle ? 

Załóż normalny rozdzielacz i będzie ok. I najlepiej z jedną sekcją pływająca.

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Na spółkę to bym tylko kupił coś, co mało się używa. 

Spółka to tylko proszenie się o kłótnie. Jak nie ty bedziesz miał pretensje do wspólnika to wspólnik do ciebie.

Zamiast rozrzutnika na pół to już lepszy byłby podział przykładowo jeden kupuje rozrzutnik a drugi ładowarkę i obaj pracują u siebie nawzajem razem i każdy swoim sprzętem.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Dwa elektrorozdzielacze na ramię i   joystick elektryczny ;)

Jeszcze raz powtórzę : wy***rdolić to w cholerę. Założyć rozdzielacz z 3 wajchami, lub jak chcesz wygody to dżoj i elektrozawór.

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, michal8011 napisał:

Piękny egzemplarz 😍 Gdyby był w tej większej kabinie to już w ogóle bajka 😍

qrła , strach pomysleć ile za 3340 by cenili 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
25 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Chyba sam się muszę przekonać , że to kiepskie rozwiązanie 😁

Jak elektrycznie stsrowany to fajnie, lżej będze sterować, joystick też fajnie chodzi ale elektryczny to kolejny poziom wygody, a jak do elrktycznego chcesz 3cią sekcję to alb o rozszeżasz to co masz i dorabisz przełącznik lub osobny manipulator albo dokladasz przycisk i tak samo jak w joysticku na linki dokładasz dzielnik do 3ciej sekcji

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, vat napisał:

Jakie tarcze 230mm polecacie do cięcia? Kupiłem te falontech to wogóle nie chcą ciąć, dopiero gdy nagrzeją metal do czerwonego - przecinają go

https://allegro.pl/oferta/tarcza-do-metalu-stali-inox-nierdzewki-230-2-230x2-13415912363

Vulcan , z tańszych starflex -bardzo fajne .

4 minuty temu, vat napisał:

Jakiej grubości tarcze używasz?

230-2mm , 125-1mm 

4 minuty temu, vat napisał:

Jakiej grubości tarcze używasz?

230-2mm , 125-1mm 

Edytowane przez zycietoniejebajka1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, igor10246 napisał:

Jak elektrycznie stsrowany to fajnie, lżej będze sterować, joystick też fajnie chodzi ale elektryczny to kolejny poziom wygody, a jak do elrktycznego chcesz 3cią sekcję to alb o rozszeżasz to co masz i dorabisz przełącznik lub osobny manipulator albo dokladasz przycisk i tak samo jak w joysticku na linki dokładasz dzielnik do 3ciej sekcji

Dzielnika tu raczej nie dołożysz , bo nie będzie w stanie tego obsłużyć manipulator ,😉 raczej będzie  potrzebny trzeci rozdzielacz elektryczny i albo drugi manipulator albo dołożone dwa przyciski .

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Ja 230 kupuje 1,6mm

Bo Ty rowki pod segery pewno toczysz to musisz mieć cieńsza 🤣🤣😎😎

Edytowane przez zycietoniejebajka1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v