Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Buszmen11 napisał:

Myślałem o 50k, przeglądając ogłoszenia to trzeba najmniej szykować 70. Bracholowi się marzy znowu renault tylko 120.54 albo 133.54

Za tą kwotę to cięzko będzie w tej mocy patrząc to co się dzieje z cenami a szczególnie patrząc na fetora ceny🤔

Opublikowano
11 godzin temu, mf362 napisał:

A same hurliman Lamborghini też taka lipa z lat 90jesli chodzi o  części ?

nie, tu już bez większycch problemów

4 godziny temu, Buszmen11 napisał:

Będzie trzeba albo poszukać czegoś młodszego/droższego albo remontować swojego złomka

jak cała skrzynia ciebie wyniesie 8 tys za części a reszta dobra to mi się wydaje że w tych czasach to nie warto, jeszcze raz sie na minę władujesz i tyle dobrego z tego będzie  

3 godziny temu, Buszmen11 napisał:

Myślałem o 50k, przeglądając ogłoszenia to trzeba najmniej szykować 70. Bracholowi się marzy znowu renault tylko 120.54 albo 133.54

dobre te renówki, sam chciałem na 3ci 8514 lub 9514 lub serie 34  ale na razie inne wydatki   

Opublikowano

300km+ i minimum 600 przyczep rocznie, to już sprzęt na duże firmy usługowe lub gospodarstwa większe jak 2000ha co by przebiegi robić i ciągnik od początku maja do końca października był do niej przyspawany wraz z kierowcą

Opublikowano
1 godzinę temu, igor10246 napisał:

nie, tu już bez większycch problemów

jak cała skrzynia ciebie wyniesie 8 tys za części a reszta dobra to mi się wydaje że w tych czasach to nie warto, jeszcze raz sie na minę władujesz i tyle dobrego z tego będzie  

dobre te renówki, sam chciałem na 3ci 8514 lub 9514 lub serie 34  ale na razie inne wydatki   

Czerwone mają uj wartą hydraulikę, tj wolną i małowydajną. Za 8k całą skrzynię się kupi, o ile jest na sprzedaż. Na tą chwilę obdzwoniłem wszystkie  szroty z olx i nikt całej nie ma. Jeden plus tego ciągnika że twardy, prosty jak cep i ciężki. 

Zgodzę się z Tobą że warto rozważyć remont. Oprócz skrzyni musiałbym dorzucić chociaż opony na tył bo te co mam robią się już "przezroczyste"

Opublikowano

używki opony to nie drogi koszt, szersze jeszcze dać co by powierzchnią zastępowały wysokość bieżnika, hydraulika wolna to może pompa już słaba, ew wstawić wydajniejszą, ma rewers ?  

Opublikowano

Rewers ma. Do czerwonej pompy wydajniejszej nie wstawisz p&p np od żółtej. Przerabiałem już ten temat. Używane opony... Już jedne miałem. Niby ładne, klocka połowa, po dwóch latach popękały od środka i gryzą dętki

Opublikowano

wstawisz, wujaszek do małej czerwonej wstawił dwie sekcje(czy jak to tam nazwać) takie jak są w żółtej bo w niej dorobił tura I wspomaganie i wszystko śmiga dzisiaj to widziałem. Tyle że wszystko to 🤑

Opublikowano
3 minuty temu, KlimekPL napisał:

Mój sporo gorzej wygląda ale tylko farba z niego odlazi i ma sporo nalotów rdzy ale zaplacilem prawie 3x mniej

coś za coś...

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

wstawisz, wujaszek do małej czerwonej wstawił dwie sekcje(czy jak to tam nazwać) takie jak są w żółtej bo w niej dorobił tura I wspomaganie i wszystko śmiga dzisiaj to widziałem. Tyle że wszystko to 🤑

W mojej (dużej/6 garowej)  jest fabrycznie podwójna pompa. Te z żółtej bez rzeźby nie podejdą. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v