Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
49 minut temu, daron64 napisał:

Święta czas zacząć - wpadla lewa kasa, to posplacalem jakieś raty, więc można było sobie zrobić prezent kolejnymi 😅. Samo body z walizka (dcd999), bo baterie i ładowarkę z klucza mam. Jeszcze parę rzeczy ma wpaść w najbliższych dniach

IMG_20231214_095033717_copy_918x1632_1.jpg

IMG_20231214_094827703_copy_1632x918.jpg

Możesz napisać jak sprawuje się ten klucz udarowy i co to za model bo sam zastanawiam się nad czymś takim.

Opublikowano (edytowane)

@turion23

Kluczy udarowych to się namnożyło tej jesieni na forum. Dopiero niedawno go kupiłem, także tylko kilka śrubek odkręcił. Na pierwszym biegu odkręca tylnie koła w ciagniku (nakrętka na klucz 32). Parę drobnych rzeczy nim odkrecalem, to wiadomo, że nie jest jakiś mega poręczny, ale jednak ułatwia pracę. Nie mówię jak tam sie ma jakaś jedna śrubę do odkręcenia, ale przy większej ilości super sprawa. Latem pożyczałem od wujka bodaj 899, czyli wielkościowo podobny, to wchodziliśmy w kombajn i nim kręciliśmy, to pomimo rozmiarów naprawdę super sprawa jak nie musisz się pier**lić kluczem zwykłym (dużo śrub na klucz 13). Właśnie po tej akcji zdecydowałem, że w końcu kupię i ja. Więcej pracy będzie miał bliżej wiosny, to dopiero będę mógł coś więcej powiedzieć.

Każdy pisze, że mniejszy bardziej praktyczny, bo tak naprawdę jak często coś konkretnego się nim robi. No i oczywiście mają rację. Ja kupiłem większy, bo jednak mala rzecz dużym kluczem odkrece, w drugą stronę już gorzej. Później pewnie sprawie sobie dla niego towarzysza do drobnicy, ale to kiedyś.

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Dzięki za informację.Ja mam tego zielonego parksaida z Lidla i czasami ze śrubami od kół w aucie ma problem dlatego szukam czegoś mocniejszego  a teraz tym bardziej bo złamaniu w prawej ręce muszę coś kupić aby oszczędzać rękę 

Opublikowano

Tylko wiesz - zielony Parkinson, a żółtek to różnica w cenie kilkukrotna. Znajomy też ma zielonego pakside, to to samo mówił, że nie wszystkie śruby w kołach nim odkręci. No ale to musisz sam pomyśleć, co Ci potrzebne. A z pakside nawet nie patrzyłem czy i za ile mają mocniejsze. Np wkrętarka co mam - jestem mega zadowolony. Kilka lat ja mam i od kiedy zacząłem jej używać, to zwykła sieciowa brałem tylko do betonu. Nic się nie psuje, dopiero wczoraj dodała mi z 3m na zmarznięta ziemię, to szyny baterii pękły, będę musiał podkleic.

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

@turion23

Kluczy udarowych to się namnożyło tej jesieni na forum. Dopiero niedawno go kupiłem, także tylko kilka śrubek odkręcił. Na pierwszym biegu odkręca tylnie koła w ciagniku (nakrętka na klucz 32). Parę drobnych rzeczy nim odkrecalem, to wiadomo, że nie jest jakiś mega poręczny, ale jednak ułatwia pracę. Nie mówię jak tam sie ma jakaś jedna śrubę do odkręcenia, ale przy większej ilości super sprawa. Latem pożyczałem od wujka bodaj 899, czyli wielkościowo podobny, to wchodziliśmy w kombajn i nim kręciliśmy, to pomimo rozmiarów naprawdę super sprawa jak nie musisz się pier**lić kluczem zwykłym (dużo śrub na klucz 13). Właśnie po tej akcji zdecydowałem, że w końcu kupię i ja. Więcej pracy będzie miał bliżej wiosny, to dopiero będę mógł coś więcej powiedzieć.

Każdy pisze, że mniejszy bardziej praktyczny, bo tak naprawdę jak często coś konkretnego się nim robi. No i oczywiście mają rację. Ja kupiłem większy, bo jednak mala rzecz dużym kluczem odkrece, w drugą stronę już gorzej. Później pewnie sprawie sobie dla niego towarzysza do drobnicy, ale to kiedyś.

Z tymi kluczami ,to jak ze szlifierkami ,nie wszędzie dużą wejdziesz 

Opublikowano

Wszystko ma jakieś swoje plusy i minusy. Dużym nie wszędzie dojdziesz, małym nie wszystko odkrecisz. Najlepiej mieć "zróżnicowane" narzędzia. No ale niestety - nie wszystko naraz.

• Like 2
Opublikowano
turion23 napisał:

49 minut temu, daron64 napisał:

Święta czas zacząć - wpadla lewa kasa, to posplacalem jakieś raty, więc można było sobie zrobić prezent kolejnymi 😅. Samo body z walizka (dcd999), bo baterie i ładowarkę z klucza mam. Jeszcze parę rzeczy ma wpaść w najbliższych dniach

Możesz napisać jak sprawuje się ten klucz udarowy i co to za model bo sam zastanawiam się nad czymś takim.

mam około 7 lat 899, w gospodarstwie i mechanice. przez te lata pękł kwadrat ok 100-130zł i przełącznik 450zł (niestety do kupna tylko w komplecie z silnikiem, a stary nierozbieralny) u brata w robocie mieli milwaukee, takie same awarie, a pieniądze za części 2x takie, teraz przeszli na dewalta

Opublikowano

Też noszę się z zamiarem zakupu przyczepki i trochę na nie spoglądam i powiem Ci że akurat ten model w linku to z moich obserwacji jest modelem "marketowym" - samo "ECO" na to wskazuje. Plandeka wygląda nieciekawie i widziałem zdjęcia ze środka to prześwituje. Oczywiście ten producent, jak i wielu innych, ma również w ofercie wersje tzw. "PRO"...

Opublikowano
2 minuty temu, wlamaj1 napisał:

Też noszę się z zamiarem zakupu przyczepki i trochę na nie spoglądam i powiem Ci że akurat ten model w linku to z moich obserwacji jest modelem "marketowym" - samo "ECO" na to wskazuje. Plandeka wygląda nieciekawie i widziałem zdjęcia ze środka to prześwituje. Oczywiście ten producent, jak i wielu innych, ma również w ofercie wersje tzw. "PRO"...

Niby Eco a pro to różnica burty i plandeki wlasnie. Plandeki i tak bym nie brał raczej, sam bym sobie zrobił taka jakbym chciał górę. 

Nie marketowe to braderup, sebik, Wiola, ale to cena już inna. Nie widzi mi się prawie 10k na przyczepke wydać.

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Jakieś opinie o tej firmie ? Coś lepszego niż marketowe czy nie ? 

ogólnie jak najmniej skrecania a wiecej spawanych elementów, polecam Humbaur, uzywaną nawet do remontu  ale żeby baza była dobra, a te  są "marketowe"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v