Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Znajomy sprzedał jałowke 530kg -7% MM mała ale okrągła po 12brutto świętokrzyskie.kupujacy mówił że byki poszły 1zl w dół a jałówki narazie się trzymaja

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
2 godziny temu, MariuszDe napisał:

Znajomy sprzedał jałowke 530kg -7% MM mała ale okrągła po 12brutto świętokrzyskie.kupujacy mówił że byki poszły 1zl w dół a jałówki narazie się trzymaja

ja dzisiaj sprzedałem jałówkę jersejke 500kg po 11 brutto 

Opublikowano

Jeden byk zerwał ostatni kolczyk. Połowę nalazłem w korycie. Muszę zamówić chociaż jeden nowy czy jak dom bo co jest to nie będą robić kłopotów przy odbiorze?

Opublikowano (edytowane)

@radekz200Dziwnie sporo dostałeś.

Chyba za u was drożej.

Ja kuźwa za całkiem ładne byki dziś po tyle😭

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

@radekz200

😭

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

@radekz200Dziwnie sporo dostałeś.

Chyba za u was drożej.

Ja kuźwa za całkiem ładne byki dziś po tyle😭

ale HF? przy mnie gościu dostał za takiego szkoeletora 520 kg po 11 zł a za angusa po 13 

krowy 700+ po 9,5 brutto 

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

500 na aucie u befa marecka, a u Radka mogła mieć trochu wincyj 😉 w tamtym tygodniu położył dużą zywcowke do rowu beef także trzeba odrobić straty

nie na aucie tylko na bazie 😛 gdzie zwożą handlarze którzy maja te sztuki przeważone 10 razy ps ile mogła ważyć jałówka jersey? krowa ważyła 745 

Opublikowano
21 godzin temu, soltys48 napisał:

Co Wam powiem to Wam powiem

Ja to ma dobrych odbiorców,którzy się martwią o mnie i przede wszystkim o moje bydło do odstawy. Dziś z samego rana dwa telefony żebym się nie wstrzymywał z odstawą bo byk strasznie leci i za tydzień dwa w ogóle nie sprzedam bo tyle jest bydła.

Nadmienie tylko,że jeden z moich rozmówców miał dziś do uboju max 30% tego co biją normalnie i w większości były to niedorosty-kolega rano wiózł im sztukę żeby mu ubili 

To przesądzone , cena już nie wzrośnie 😐

Opublikowano
1 godzinę temu, PartyzantTK napisał:

Pozwoliłem sobie podzwonić po okolicznych handlarzach. Dobry byk 13 PLN. Może ceny spadły tylko po uboju 🧐 

U handlarzy z kieleckiego cena jest wartością stałą , wszystkie pozostałe czynniki są zmienne.

W poniedziałek zmień taktykę i dzwoń do zakładów.

• Haha 1
Opublikowano
PartyzantTK napisał:

Pozwoliłem sobie podzwonić po okolicznych handlarzach. Dobry byk 13 PLN. Może ceny spadły tylko po uboju 🧐 

w Łódzkim 11 zł plus vat za ładnego mięsnego

Opublikowano (edytowane)

a co to za różnica co tam widać?

u mnie było widać 5 dni temu solidne deszcze po niedzieli

teraz widać po następnej niedzieli jakieś skromne opady

a dwa dni temu nie było nic na miesiąc do przodu

najlepiej widać na miarce jak już jest co wylać, a ta prognoza to o kant d*py :(

Edytowane przez KarolaKarotka
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v