Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hobbysta82 napisał:

Panowie

Przy zgłoszeniu przemieszczenia wyskakuje mi kod błędu K0483 dotyczący przewoźnika.

Olać to czy prostować?

Olać ja też nie wpisuje danych przewoźnika i w każdym zgłoszeniu mam ten błąd ale to żaden problem...nawet lepiej nie wpisywać bo później w razie czego to musisz mieć samochód przystosowany do przewozu zwierząt no i uprawnienia na przewóz zwierząt ...

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
25 minut temu, soltys48 napisał:

Takie kolejki a jak nie sms to telefon za bykiem 

Dokładnie.

28 minut temu, damianos95 napisał:

Na odbiór to jest tyle że czeka się minimum półtora tygodnia teraz idzie masa krów całe samochody bo ludzie wypychają słabe sztuki a krowa tańsza niż byk to na byku nie zalezy

Zmień odbiorcę, będziesz z dnia na dzień obsłużony 😁

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Łukaszek napisał:

Kolega zgłosił byka do jednej z największych ubojni i od miesiąca nie odbierają więc chyba im nie potrzeba narazie mięsa.

rolnik indywidualny jest tylko jako bufor. 

współpraca idzie z konkretnymi pośrednikami którzy dadzą chociaż z pół auta dziennie potrzebnego sortu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzysiek277 napisał:

Cena na byki to raczej utrzyma się w miejscu czy poleci w dół w najbliższych tygodniach?

A trzeciej wersji dlaczego nie bierzesz pod uwagę

Trza być optymistą😉

Opublikowano
4 godziny temu, chudy123 napisał:

Jaka cena za jałówki LM? orientuje się ktoś ?

Te twoje 13,5 netto.

3 godziny temu, DRIPOL napisał:

Bydło na BSE badanie idzie powyżej 72 miesięcy także poniżej do walenie rolników w h...

Powyżej 72 też walenie.

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, czaro napisał:

Nowy kupujący się u mnie pokazał. ZUB Biskupiec. Jakie opinie? Tyle tego teraz w okolicy, że nie wiadomo do kogo oddawać 😉

Biznes się kręci .. rolnicy coraz gorzej przędą a wszelakiej maści pasożytów wysyp .. ja na wiosnę  wszystko trawami obsiewam .. koniec kukurydzy i zbóż ... Zimą bale grazzing . Koniec przewalania ziemi .. całą pasze sobie kupię i coś tam zbeluje . Jak sobie policzyłem koszty w tym roku to wolę kupić całą pasze na zimę 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
3 minuty temu, bluecows1 napisał:

u nas kilka lat do tyłu ludzie rezygnowali z hodowli, mowili że obsieja pola i pójdą do pracy na magazyny teraz nie mają komu sprzedać ziarna

Razem z małymi gospodarstwami zwiną się mniejsze skupy a większe to leją na małych rolników 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v