Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Do wbc mogą dołożyć do tej ceny. Ciśnij  mocniej 

Na WBC nie sprzedam (kolega raz sprzedał i był niezadowolony), tylko na wagę żywą.

Na razie chce 14,30 i zobaczymy czy uda się wyrwać.

Opublikowano

Chłopaki wiecie jak policzyc stado DJP pod ekoschemat ekstensywne uzytkowanie tuz? Wiem tylko tyle ze liczone ma byc od kwietnia do konca września i co najmniej 0.3DJP Mógłby ktos podpowiedziec jak to liczyć

Opublikowano
10 minut temu, livebird napisał:

Chopoki cielak tak jakby ciężko oddychał, tak jakby sie krztusił po czym kaszlnie lekko i tak dalej co mu może być? 

Mi tak robił po mojej krowie to ja mu cyk schowałem go do zamrażarki 😋😋😋

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Mieciu24 napisał:

Mi tak robił po mojej krowie to ja mu cyk schowałem go do zamrażarki 😋😋😋

Za drogi był żebym go tam chował a ma już ponad 2 miesiące, i kto by to jadł

Edytowane przez livebird
Opublikowano
2 godziny temu, livebird napisał:

Chopoki cielak tak jakby ciężko oddychał, tak jakby sie krztusił po czym kaszlnie lekko i tak dalej co mu może być? 

Jaką ma temperaturę? Może wystarczy zwykła polopiryna s , a może być potrzebny wet i antybiotyk .

Opublikowano
14 godzin temu, chudy123 napisał:

Propozycja na jałówki LM:

Biskupiec 24,00 na WBC lub 14,10 na żywą (około 2 tygodni temu 13,90 dawali)

Kręglewscy 24,00 na WBC na żywą musi przedstawiciel przyjechać obejrzeć 

Netto ? 

Opublikowano
Dnia 14.04.2023 o 09:41, Krzysiek3110 napisał:

dasz namiar?

502 394 922 Marek, zgodził się na udostępnienie swojego numeru więc daję 

9 godzin temu, Michal014d napisał:

Chłopaki wiecie jak policzyc stado DJP pod ekoschemat ekstensywne uzytkowanie tuz? Wiem tylko tyle ze liczone ma byc od kwietnia do konca września i co najmniej 0.3DJP Mógłby ktos podpowiedziec jak to liczyć

Jedz do agencji złóż wniosek i ci policzą jak do zwrotu akcyzy 

Opublikowano
12 godzin temu, jarek1996 napisał:

Netto ? 

Tak, cena netto.

Już załadowane i wybierają się do ubojni, ostatecznie pojechały do Kręglewskich: 14,40 netto, 5% okarmienie, średnia waga 626kg brutto

Biskupiec zatrzymał się na 14,20 netto.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, chudy123 napisał:

Tak, cena netto.

Już załadowane i wybierają się do ubojni, ostatecznie pojechały do Kręglewskich: 14,40 netto, 5% okarmienie, średnia waga 626kg brutto

Cena dobra, w jakim wieku były?

Opublikowano
5 godzin temu, chudy123 napisał:

Tak, cena netto.

Dużo tych jałówek było 

Opublikowano
chudy123 napisał:

2 minuty temu, soltys48 napisał: Do wbc mogą dołożyć do tej ceny. Ciśnij  mocniej  Na WBC nie sprzedam (kolega raz sprzedał i był niezadowolony), tylko na wagę żywą. Na razie chce 14,30 i zobaczymy czy uda się wyrwać. kto był wyceniać?

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Dużo tych jałówek było 

moich 5 sztuk, tylko że jeszcze dwóch kolegów sprzedawało 10 i 12sztuk do tego transportu

1 godzinę temu, zachodnihobbysta napisał:

Z Biskupca był oglądać chyba Tomek (nie mam zapisanego imienia)

A od Kręglewskiego nikt ostatecznie nie dojechał tylko  po zdjęciach wyceniał 

Opublikowano
7 godzin temu, chudy123 napisał:

Tak, cena netto.

Co miałeś za towar że taka cena? Ja sprzedawalem do Kreglewskich to zapomnij o takiej cenie. Jak chcesz więcej info odezwij się na priv. Masz pełna skrzynkę. 

Opublikowano
wojak1986 napisał:

5 godzin temu, chudy123 napisał:

Tak, cena netto.

Dużo tych jałówek było 

A do Wlkp zaglądają ?Moje jałówki nadal czekają ,ładne sztuki a godnej ceny brak ,może ktoś podeślę zaufanego odbiorcę ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v