Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Toć wiemy kto najwięcej węgla sprowadził od ruska. 

Pisowskie kłamcy i oszusty rozwaliły i zniszczyły wszystko co się da. 

Mają zapasy które jeszcze nie dopłynęły do nas. Śmiech i cyrk co można temu oblakanemu  narodowi wmówić. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, JanR napisał:

Niestety mam złe wieści bo jest to moje osobiste zdanie i widze co się dzieje. Zanikła nasza Polskość i zmusili nas obłąkani ludzie i wmówili narodowi że jest coś winien oprawcy który wyżynal i mordowal naszych przodków. To jest już dno i upadek tego kraju. 

masz rację. Niestety...

Dzisiaj mają oni swoich popleczników, którzy jadą do Brukseli napierdalać na demokratycznie wybrany rząd (dobry czy zły to inna sprawa) a nawet na Polskę jako kraj. Powinno się ich wy***ać na zbity ryj i zakazać wjazdu do kraju jak nie potrafią uszanować wolności i zasad demokracji!

• Haha 1
Opublikowano

nazywaj to sobie jak chcesz dla mnie niech będą jak najdłużej, bo uważam, że dla obecnej ekipy to Polska jako kraj jest na 1 miejscu. Mnie nic nie ograniczają tzn. wcześniej nie czułem się ani trochę bardziej wolny jak teraz i zaznaczam, że w pisie nie jestem.

tak na marginesie, to co ci konkretnie prezes zabrał, co Ci ograniczył, że go trochę mniej lubisz np. od Tuska?

Opublikowano

Czyli chcesz aby rozwalili i zniszczyli wszystko co się da... No brawo ty, widać musisz być światły i bystry skoro popierasz głupców i twierdzisz że to dobro. No sory ja mam inne zdanie. Pis to dno i banda głupców i złodzieji. 

Nie czułeś się wolny bo głupota była obciachem a teraz jest norma i wyznacznikiem. Wiec jesteś wśród swoich, tu rozumiem dlaczego tak czujesz. 😜

No ja nie mam takiego poczucia i widzę że to głupcy i dystansuje się od tego. 

Opublikowano
12 godzin temu, pane napisał:

obecna władza PIS to najlepsze co możemy mieć na te trudne czasy. Myślą o wszystkich Polakach i starają się łagodzić skutki kryzysu. Nikt wcześniej tak nie kierował państwem, a przychody były z wyprzedaży majątku narodowego. Tak rządziła stara nomenklatura pokomunistyczna, która ma dzisiaj popleczników szczekających na lewo i prawo również w parlamencie europejskim. Morawiecki najlepszym premierem jakiego mieliśmy. No i Ziobro też facet jak to się mówi po chłopsku "z jajami" Można by tak wymieniać i wymieniać.... Mam nadzieję, że wygrają kolejne wybory!

Właź do nory, z której wypełzłeś i przestań pieprzyć głupoty. Takie osoby nie powinny mieć prawa głosu. Nie jestem zwolennikiem donalda, ale za to co odpierdalają obecni, nie powinni wyjść z pierdla.

• Like 2
Opublikowano
49 minut temu, pane napisał:

masz rację. Niestety...

Dzisiaj mają oni swoich popleczników, którzy jadą do Brukseli napierdalać na demokratycznie wybrany rząd (dobry czy zły to inna sprawa) a nawet na Polskę jako kraj. Powinno się ich wy***ać na zbity ryj i zakazać wjazdu do kraju jak nie potrafią uszanować wolności i zasad demokracji!

Bruksela sama wie c się u nas dzieje. A to, że kogoś demokratycznie wybrali nie znaczy, że może łamać prawo czy konstytucje.

39 minut temu, pane napisał:

nazywaj to sobie jak chcesz dla mnie niech będą jak najdłużej, bo uważam, że dla obecnej ekipy to Polska jako kraj jest na 1 miejscu. Mnie nic nie ograniczają tzn. wcześniej nie czułem się ani trochę bardziej wolny jak teraz i zaznaczam, że w pisie nie jestem.

tak na marginesie, to co ci konkretnie prezes zabrał, co Ci ograniczył, że go trochę mniej lubisz np. od Tuska?

Dla tej ekipy koryto jest na pierwszym miejscu. Nigdy nie było, że politycy czy ich rodziny pracowali w kilku spółkach skarbu państwa. Za pisu to norma. Oni Polskę mają w d*pie. W myśl zasady po nich choćby spalona ziemia. Zadłużają rozkradają psują złotego. Aby tylko się na chapać.

19125f19db0603ee3d52205d55918226.jpg

e87ce7bb7e64866d14bfccfb5321e6fa.jpg

a289b43df699cf03a6d23caec47c380d.jpg

9e5f56da20b5d2465d985ded362d1faf.jpg

• Like 1
Opublikowano

Teraz niemoty poczuły się elita. Pis dał i takie mylne poczucie. Są szczęśliwi bo całe życie byli nikim. Popierają głupców i złodziejstwo bo sami są podobni. Pobierają socjal i plują innym w twarz. A ci co im plują to na nich robią. Patologia i dno na całego. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

co zaoszczedzisz na orce zwrocisz w opryskach.. to z prawie 15 letniego  doswiadczenia, gdy nie zmiany klimatu to temat nie  bylby wart zainteresowania..

2 godziny temu, JanR napisał:

Jeden zakumoflowany, drugi pomylony co rozpacza nad losem tych co nas nie dawno mordowali. 

e zakumuflowany- onuce rozpracowalismy dawno , ciebei nie trudno rozgryzc.

nie rozpaczajcie nad losem rosji i bez was da sobie rade, a zycia milionow zamordowanych przez rosje polakow nikt nie zwroci....

2 godziny temu, JanR napisał:

Niestety mam złe wieści bo jest to moje osobiste zdanie i widze co się dzieje. Zanikła nasza Polskość i zmusili nas obłąkani ludzie i wmówili narodowi że jest coś winien oprawcy który wyżynal i mordowal naszych przodków. To jest już dno i upadek tego kraju. 

co jestesmy winni rosji ?? za miliony pomordowanych ,ponad poltora wieku okupacji i rozkradania polski i polakow.

na szczescie oblakancow z konfederacji nie jest znowu tak wiele...

2 godziny temu, pane napisał:

a gdzies sie ty uchowal ze dopiero niedawno sobie konto zalozyles ?? nawet na zadupiu polski c internet jest od dawna-chyba ze nalezysz do tych co im wiedza o swiecie i polsce nie jest potrzebna-to by tlumaczylo twoja milosc do prezesa-

wlasnei ze sa tacy co zaczeli protestowac to prezes niewiele zabral-marzyl mu sie budapeszt ale ludzie zaprotestowali..

• Like 1
Opublikowano

Jedni i drudzy nas mordowali a nam się wciska że mamy im pomagać bo to przyjaciele. Czy przyjaciel podrzyna gardło aby unicestwić i wyrznac w pień. 

Jaki my mamy dług u upadlincow i co nas obchodzi że ich teraz napadł ruski jak oni nam nie pomogli jak my byliśmy w tej samej sytuacji tylko dołączyli do oprawcy. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

jacus napisał:

jak 500 osob to musialo byc powiatowe wesele 🤣 ciekawe jaki bedzie rozwod jak sie posada i kasa skonczy 😂

a skad onuca ma wiedziec co mysla ludzie jesli mieszka na zadupiu,skad wszyscy madrzejsci juz uciekli a zostali nieudacznicy jak on. 

glupi jas tak nazywaja zastrzyk dla swirow-dziwny zbieg okolicznosci.

Wesele, podobnie jak urodziny czy imieniny to idealne miejsce do wręczenia wynagrodzenia czy też zadośćuczynienia...

JanR napisał:

Folksdojcz nigdy nie będzie Polakiem tak samo jak inny osiedleniec który nie ma tożsamości narodowej bo zdradził już swoją to dlaczego ma szanować cudzą. Zresztą tu wystarczy poczytać co piszą poniektórzy i widać wyraźnie że mają gdzieś Polskę bo im upadline żal. 

Jeden zakumoflowany, drugi pomylony co rozpacza nad losem tych co nas nie dawno mordowali. 

Aaa czy można siedzieć ramie w ramie po pas w głównie i rozmawiać ze sobą w obcym języku bo narodowego ni huhu się nie łapie? Czy można mieć wspólne priorytety? Nic nie wiesz, nasłuchałeś się Dugina.

Opublikowano

https://www.onet.pl/informacje/onetkrakow/wystawne-wesele-wiceministra-dostal-w-prezencie-ciagnik-warty-15-mln-zl/yklm09z,79cfc278

wiezi rodzinne w dojnej prawicy silne jak nigdzie -najpierw obajtek dal bratu wille z basenem, potem ten mu oddal, nastepnie pinokio dal zonie dzialki-ciekawe czy odda, teraz vice-minister o ktorym jeszcze w sobote wieczorem  nikt nie slyszal ,dostal od brata ciagnik-ciekawe kiedy odda ??a wszystkimi kiedys na pewno zainteresuje sie krysztalowy marian albo nastepca zera............

ktos sprawdzi ile doplat  ma ten brat ?? ciagnik  za tyle kasy z nieba nie spada, podatek od darowizny nie wiem czy podchodzi ??  na 16 ha cos tu smierdzi jak ruska onuca..bo takie rzeczy rosji to normalka.

kolejna mejza ??

54 minuty temu, JanR napisał:

Jedni i drudzy nas mordowali a nam się wciska że mamy im pomagać bo to przyjaciele. Czy przyjaciel podrzyna gardło aby unicestwić i wyrznac w pień. 

Jaki my mamy dług u upadlincow i co nas obchodzi że ich teraz napadł ruski jak oni nam nie pomogli jak my byliśmy w tej samej sytuacji tylko dołączyli do oprawcy. 

wiesz dziecko ktory mamy rok ?? po ukraine bylaby przybaltyka i polska -masz co do tego jakies watpliwosci ??

wole zeby umierali za kijow niz za krakow.

chyba ze jestes tak glupi jak ci w 38 co mysleli ze austria i czechoslowacja wystarczy ??
nauczyla cie cos historia czy jako konfederat jej nie znasz ??

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, pane napisał:

nazywaj to sobie jak chcesz dla mnie niech będą jak najdłużej, bo uważam, że dla obecnej ekipy to Polska jako kraj jest na 1 miejscu.

Uuuuuu Panie Kolego, grubo Pan jedziesz.😂 No gdyby jeszcze tylko coś z tego ich chciejstwa wynikało. Bo na razie to sama tragedia i zgryzota.🤣

24 minuty temu, jacus napisał:

wole zeby umierali za kijow niz za krakow.

No i aby ruscy ginęli pod Kijowem a nie Krakowem. Zawsze to mniej sprzątania.🤣

25 minut temu, jacus napisał:

ktos sprawdzi ile doplat  ma ten brat ?? ciagnik  za tyle kasy z nieba nie spada, podatek od darowizny nie wiem czy podchodzi ??  na 16 ha cos tu smierdzi jak ruska onuca..bo takie rzeczy rosji to normalka.

Normalna pralnia kasy. Tak jak w rolnictwie, to nie wypierzesz nigdzie. 🤣

Opublikowano

Kiedy to wszystko pierdyknie pytacie ? a ja spytam kto będzie chciał wrócić do starych cen  , ci co kupują pewnie by chcieli ale ci co produkują nie . Węgiel po 700 zł , nawóz po 900 zł , drewno po 70 zł były takie ceny owszem , zaczęło się od covidu , wojny i już tak zostanie im wyższe ceny tym wyższe zyski .

Opublikowano (edytowane)

Trzeba położyć laskę na upadlinę i zacząc robić normalny biznes z tymi którzy mają czym handlować to i ceny wrócą na sensowne poziomy. Tak jak od poczatku pisałem sankcje , blokady embarga dadzą nam bardziej po d*pie niż ruskim . Jesteśmy w kryzysie którzy nasi rządzący kretyni wywołali a teraz się pod d*pą zapaliło mimo że to było wiadomo od początku. Dziś gdzieś przeczytałem że spośród prawie 5 milionów upaińców którzy przyjechali zatrudnionych zostało......400 tys. No zajekuźwabiście - 4,6 mln żyje z naszych podatków. Tylko idiota tego nie rozumie.

Słuchałem dziś PR24 i aż z wrażenia zwolniłem. Otóż jakis profesorek orientacji politycznej wiadomej stwierdził że się upaińcy za bardzo panoszą, bo padają postulaty by upaiński był drugim urzędowym językiem  a i niektóre ulice by nazwać po ichniemu. Do tego wzrasta roszczeniowość tego plemienia i wiecznie im mało przywilejów. Pierwsi chcą do lekarza, pierwsi do urzędu, dzieci do szkoły i przedszkola poza kolejnością wszystkie świadczenia też się należą i chcą więcej bo przecież oni ofiary wojny.  Redaktorek zaczął coś pieprzyć że przecież pobudzaja popyt który buduje pkb na co profesor mówi że to i tak guzik warte bo  wydaja pieniądze z budzetu więc nie ma mowy żeby ten biznes wyszedł na plus. Konkluzja była taka ze trzeba draństwo wziąć pod but i wyznaczyć granice i miejsce a przede wszystkim przestać się użalać i zagonić do roboty zeby chociaż na siebie zarobili.  Jak się zastanowić to wysyłamy im mase kasy na upainę, utrzymujem ich w Polsce  - żyć nie umierać. Nawet araby u Merkel takich luksusów nie mieli. Normalnie all inclusive  hotel ***** PIS 

Wie ktoś gdzie są archiwalne audycję PR24 ? Chętnie bym jeszcze raz posłuchał i zlinkował banderofilom.

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
11 godzin temu, pane napisał:

u mnie jest dokładnie odwrotnie oglądam te tvn24 i szklo kontaktowe i coraz bardziej mnie przekonują, że Polska to dla nich obcy kraj... a eurokołchoz to wzór demokracji i cel, do którego należy dążyć. Tu jest POLSKA, "nie rzucim ziemi..." a i bez tych ich pieniędzy sobie poradzimy tylko trzeba przestać płacić składki. Wdać w dobie kryzysu co ta Unia jest warta. Jeszcze szwaby od nas gaz chciały dostać... (mogą jedynie gest Kozakiewicza) hehe

Co bierzesz że taki odlot masz?

• Haha 1
Opublikowano

PO dzisiaj zapowiedziało doniosą do tsue ze w miastach niema uregulowanych ścieków  grozi nam 6 mld kary ...... to ja się pytam debila Trzaskowskiego kto rządzi miastami ?😗   na moim przykładzie miasto Wodzisław rowy z szambem i inne bajery co nie bd pisał jedyne miasto co nie ma obwodnicy rybnik  Racibórz zory jastrzębie mają miasto starych komuchów niema nawet drogi porządnej ..... wieś Marklowice od 8 lat skanalizowana da mi ktoś przykład dobrej platformy ? szukam szukam i ujj to wychodzi 

7 godzin temu, JanR napisał:

Teraz niemoty poczuły się elita. Pis dał i takie mylne poczucie. Są szczęśliwi bo całe życie byli nikim. Popierają głupców i złodziejstwo bo sami są podobni. Pobierają socjal i plują innym w twarz. A ci co im plują to na nich robią. Patologia i dno na całego. 

a dopłaty się fajnie bierze ?

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Kiedy to wszystko pierdyknie pytacie ? a ja spytam kto będzie chciał wrócić do starych cen  , ci co kupują pewnie by chcieli ale ci co produkują nie . Węgiel po 700 zł , nawóz po 900 zł , drewno po 70 zł były takie ceny owszem , zaczęło się od covidu , wojny i już tak zostanie im wyższe ceny tym wyższe zyski .

ile ty masz lat ??? bo podobno wiecej niz rozumu 😂.

jest debil zwykly ,debil patentowany i debil pisowski....

pamietasz lata 80 i 90 ??? jesli pamietasz i tak piszesz to jestes debilem pis-owski a nie zwyklym..

ja pieprze skad tacy sie biora ???

1 godzinę temu, witejus napisał:

sprawdził, brat 132 653,23

ojciec 13 558, 23

wicek 26 303,49

brat to chyba ma jakis prow-bo samych doplat tyle to raczej w malopolsce niemozliwe..

czyli mini-ster zlozyl falszywe oswiadczenie majatkowe- 16 ha i tyle doplat, chyba ze ekologiczne gospodarstwo ma.no i osobiste prowadzenie gospodarstwa ??

smierdzaca onuca zaczela swiadomie klamac -zbliza sie do psychicznie chorych typu maniusa- ile razy juz bylo tu pisane ile z tego wyjechalo z powrotem na ukraine albo do innych krajow..

smrod mysli ze ktos da sie nabrac na jego brednie 😂

ja za to w radio dobrej zmiany nr .3 sluchalem jak zwykle audycji o fejk niusach-tam opisuja takich zdrajcow jak onuca, dokladnie robi to o czym oni mowia na podstawie badan trolli z leningradzkiej oblasti..

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

smierdzaca onuca zaczela swiadomie klamac -zbliza sie do psychicznie chorych typu maniusa- ile razy juz bylo tu pisane ile z tego wyjechalo z powrotem na ukraine albo do innych krajow..

wybacz mu tam coś przyszło od rusa https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2022-08-24/zagadkowy-pyl-dotarl-nad-polske-ze-wschodu-normy-przekroczone-o-300-procent-wyslano-alert-rcb/

Zaniepokojenie spotęgowała nietypowa barwa nieba. Zamiast błękitu panowała szarość, a Słońce świeciło jakby przez matowe szkło. W powietrzu dało się wyczuć drażniącą oczy, nos i gardło spaleniznę. Widoczność znacząco się zmniejszyła.

W ciągu kilku godzin żółty pył opanował prawie całą wschodnią Polskę, a w środę (24.08) zaczyna docierać na południe, północ i do centrum kraju. Wolne od niego są jedynie zachodnie województwa. Trzeba się liczyć z tym, że miejscami spadnie brudny deszcz.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roman176 napisał:

wybacz mu tam coś przyszło od rusa https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2022-08-24/zagadkowy-pyl-dotarl-nad-polske-ze-wschodu-normy-przekroczone-o-300-procent-wyslano-alert-rcb/

Zaniepokojenie spotęgowała nietypowa barwa nieba. Zamiast błękitu panowała szarość, a Słońce świeciło jakby przez matowe szkło. W powietrzu dało się wyczuć drażniącą oczy, nos i gardło spaleniznę. Widoczność znacząco się zmniejszyła.

W ciągu kilku godzin żółty pył opanował prawie całą wschodnią Polskę, a w środę (24.08) zaczyna docierać na południe, północ i do centrum kraju. Wolne od niego są jedynie zachodnie województwa. Trzeba się liczyć z tym, że miejscami spadnie brudny deszcz.

no,
nie chce mi się drugi raz pisać to -
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/47878-fasola/?do=findComment&comment=3761236

rzeczywiście deko "apokaliptycznie" się dziś zrobiło i nie pamiętam czegoś takiego
no ale mniej więcej tak powstawały gleby lessowe na przestrzeni milionów lat

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v