Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

Kościół gromadzi wszystkich ludzi na modlitwie więc łączy wszystkie wspólnoty Wspólnotą nazywa się zjednoczonych przez jedną wiarę, modlitwę i posługę chrześcijan. Łacińskim odpowiednikiem „wspólnoty” jest „communio”, dlatego wspólnotę można także określić jako komunię wierzących. Wzorem każdej wspólnoty jest jedność Trójcy Świętej.

czemu Obrze nie mieszkasz ? 

Ty Romek u Komunii nie byłeś? 

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

Premier każe obserwować ceny w sklepach i donosić (ja to znam). W każdym sklepie powinna być widoczna informacja ile było za prąd i gaz, a ile jest teraz. Trzeba będzie robić zdjęcia i wysyłać do PANA PREMIERA (uprzejmie donoszę)

😁

Opublikowano
5 minut temu, agromatik napisał:

Nie odpowiem w myśl zasady gufno ruszysz będzie śmierdzieć

a taki mądry byłeś .... a teraz nie rusza patrz jaki mądry jak powiedziałeś a to Powidz b 

jednak to prawda co się w szpitalu wydarzyło z tobą 

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

Kościół gromadzi wszystkich ludzi na modlitwie więc łączy wszystkie wspólnoty Wspólnotą nazywa się zjednoczonych przez jedną wiarę, modlitwę i posługę chrześcijan. Łacińskim odpowiednikiem „wspólnoty” jest „communio”, dlatego wspólnotę można także określić jako komunię wierzących. Wzorem każdej wspólnoty jest jedność Trójcy Świętej.

czemu Obrze nie mieszkasz ? 

Kopiuj wklej wyszło, reszta jak zwykle🤮

Opublikowano

Chalecka bodajże w ostatnich wiadomościach straszyła, że PO będzie wprowadzało terapię szokową jak w latach 90. Widać gdzie cofnął nas PIS. Polska w Ruinie urzeczywistniło sie.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Ty Romek u Komunii nie byłeś? 

byłem ...  

1 minutę temu, agromatik napisał:

Kopiuj wklej wyszło, reszta jak zwykle🤮

bd pier**lił jak ty zamiast sprawdzić .... coś ala @racyl

Opublikowano

Odkąd wprowadzili rozdawnictwo pisałam że to się źle skończy. Firmom dokręcają śrubę ile się da, a znów rozdają ludziom, zamiast wspomóc firmy żeby nie musiały podnosić cen. To że dadzą ludzim nic nie da przy wzroście kosztów firm, czy ktoś to w rządzie w ogóle rozumie?????

Opublikowano
Przed chwilą, agromatik napisał:

Roman nie unoś się, przecież ty pier,dolisz dyrdymały cały czas.

jeśli tak twierdzisz to ok .....  ja wiem co wklejam ...  @ulmanek udusił się swoją gospodarką ..... to jest jak się gada .. za dużo 

Opublikowano

Ale to przecież wina Tuska 😄. Propaganda grzmi o 5% obniżki VATu a nie wspomni o kilkuset procentowej podwyżce cen energii. A VAT to przede wszystkim podatek handlowy nie mający nic wspólnego z kosztami wytwarzania.

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

To że dadzą ludzim nic nie da 

Jak to nic nie da 🤨 zobacz ilu socjalbiorców jest za pisiorami i na kogo będą głosować?

Opublikowano (edytowane)

Nawet nie zauważycie tych tarcz, ale za to zauważycie wzrosty po wyłączeniu tarcz w okolicach sierpnia wszystko pójdzie 5 % do góry. Tak to jest jak rządzą nami partacze z PiS-u walczący na co dzień z ostrym cieniem mgły. I pamiętajcie To Wszystko Wina PiS-u!!!

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, agromatik napisał:

Ale gorzej z formułowaniem myśli.

to ze ci coś wklejam ze tak jest to ci to przeszkadza ?

@a racyl nadaje z farmy trolli to dobrze ?

wydaje mi się ze masz wielki problem w życiu społecznym 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Jak Jaroszewicz w 1976 ogłosił, że będą podwyżki cen części artykułów konsumpcyjnych nawet do 70%.... to nastąpiły wydarzenia określane dziś mianem Czerwca 76.... Strajki w całym kraju, niepokoje społeczne. Biedni komuniści nie należeli wtedy do Unii i nie mogli powiedzieć, że to wina Unii, a Tuska niestety nikt z komunistów za bardzo jeszcze nie znał. Nie mogli też się biedni komuniści skarżyć, ze to wina CCCP czy Układu Warszawskiego.... tak jakoś. Musieli biedni komuniści wszystko wziąć na siebie, tłumacząc, że wzrost cen to skutek szybkiego rozwoju kraju. No a kraj był podejrzanie podobny do obecnej Polski PiS. Produktywność była niska bo nie wzrosła a miała podobno wzrosnąć. Ludzie przyzwyczaili się do poprawy poziomu życia i stałego (niczym nie uzasadnionego) wzrostu płac (na kredyt)..... Za chwilę był stan wojenny a potem PRL się skończył i tak samo będzie PRL - PiS... przepraszam BIS.

• Like 1
Opublikowano
Ulman napisał:

Jesli były to pieniądze z budżetu to nie powinno być inflacji.  Jeśli by dodrukowali biliony dol to nie wierzę żeby nie było inflacji.

Wspomniana wcześniej Wenezuela i nasze czasy Gierkowskie to całkowity brak towaru. Tam niezależnie od zarobków i ceny człowiek nie jest w stanie w ogóle kupić niczego. Tak jak u nas z ziemią. Nawet jak ma się pieniądze to ciężko kupić,. bo nikt nie sprzedaje. Dlatego cena wybija rejonami do absurdu. Ameryka ma stałe rosnąca inflację od kiedy kiedy zaprzestali połączenia wartości dolara za złotem. Teraz liczba wyemitowanych pieniędzy jest większa niż wartość towarów tam dostępnych. To są dosyć zawiłe mechanizmy. Nie opiszę dokładnie jak, a przy najmniej nie teraz na szybko.

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Jego matka taka sama. Narzuca swoje zdanie innym i ogólnie nie ma szaczunku. 

Zanim objął waszą parafię to wcześniej był w Zwoleniu kilka lat a jeszcze wcześniej na Ukrainie kilka lat też był. 

Łasy na kasę bo to rodzinne 😔 niestety bo to siostrzeniec mojego ojca. 

Nie dajcie sobie narzucać jego woli bo to cwaniak pełną gębą. 

o kuźwa jaki ten świat mały. Tylko mnie nie wydaj 😁

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, racyl napisał:

boi się nawet zaszczepić naród aby nie stracić koryta.

hahahahahahah leże xD:DB|

nastepny:S , chcesz to bierz te cudowne dopałki , najlepiej co 6-msc

oddam  Ci swoje nawet przesyłke opłace 

Smacznego !

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

A czemu miałby szczepić ten naród? 

Nowe wyznanie sie wykuwa od dwóch lat xD

Edytowane przez V12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v