Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

i co ma robić ? pić wodę czy co ?

dobre pytanie. szkoda tylko że przyzwyczaiłeś się do tego, że nie robią nic i to dla Ciebie normalne.

Opublikowano
Ulman napisał:

Te ryby się po prostu utopiły i taka wersję przyjmie sekta.

Ale tylko szczepione. Nieszczepione zeszły na COVID. Koło Krosna przy wylocie z oczyszczalni gromadzą się ryby. Moim zdaniem skażenie powstało z powodu: normalnych zrzutów przy bardzo niskim stanie rzeki plus jakiś uj coś dołożył od siebie no chyba, że coś się namnożyło z powodu iż jakiś uj coś od siebie dołożył. Jak nie popada to dopiero się zacznie rzeź tego co zostało bo gnije na potęgę.

• Thanks 1
Opublikowano

mówił, że mieszkańcy krakowskiej dzielnicy Bieżanów mogą czuć się bezpiecznie. Oświadczył, że przed falą powodziową zabezpieczy ich zbiornik retencyjny. Nie minęło 5 godzin, a rzeka Serafa wystąpiła z brzegów, zalewając ulice.

Jak pech to pech. Premier, który chciał się wykazać troską o sprawy społeczności, zebrał cięgi. - Rząd mówił, że powodzi nie będzie, a jednak była. Tyle to jest warte - pieklił się do kamery TVN mieszkaniec Bieżanowa. W piątek rano woda ustąpiła z ulic dzielnicy.

- Mieszkańcy i służby walczyli dzielnie. Podtopień nie można było uniknąć. Czekamy na budowę zbiornika w Wieliczce. Natomiast w Bieżanowie? Gdyby choć trochę poszerzyć koryto... - skomentował Stanisław Kumon, główny specjalista Wodociągów Krakowskich.

Powodzi nie ma, ale... Kampania przeniosła się na wały

Politycy mówią, że tuż przed wyborami do Parlamentu Europejskiego muszą odłożyć sprawy kampanii. Bo teraz jadą na zalewane tereny pomagać i organizować akcję przeciwpowodziową. Towarzyszą im media, pokazując, jak ściskają ręce strażaków, brodzą w kaloszach przez wodę, są z ludźmi i "walczą z powodzią". Premier

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

co byś jeszcze zrobił pogrzeb dzień żałoby czy co ?

wystarczy robić to co należy do obowiązków, a nie sie opierdalać i szukać winy w kimś innym.

Opublikowano (edytowane)

ale nie udawałem że to dla dobra czyjegoś.

2 minuty temu, Strongman napisał:

Co ty w życiu nigdy nic nie na grzeszyłeś.:D

1 minutę temu, Roman176 napisał:

gdzie pierwszą noc poślubną miał ksiądz nie on  

wytrzeźwiej może. i zważaj na słowa.

z tobą zapewne miał.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Roman176 napisał:

4 godziny temu, DTaras napisał: Czlowieku. Zachciało mi się bałtyckiego Dorsza to dostałem coś trochę większe od śledzia i to był ostatni raz. Takie gluty po trzy kilo to już ze 30 lat ma Bałtyku. ja najlepszą jadłem w Chorwacji

Too nie był dorsz ale te ich płotki faktycznie umio zrobić. Ligni było popróbować... To, że Niemcy nie wiedzą o co chodzi to trzeba brać pod uwagę nawet czynnik hubertusa - taki mógł być plan.

Opublikowano

ja w kolobrzegu jadlem rekina wielorybiego-nic specjalnego.

7 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Gorszej mendy od ciebie to chyba nie ma .

Dziura budżetowa to była za nie jakiego Buca za PIS to ja żadnej dziury nie widzę , ludzie są coraz bogatsi i żadne podwyżki im nie straszne , tylko w TVN źle bo chcą jak najszybciej się dostać do rządowych POwskich dotacji . Jaka ta polityka jest prosta co nie?

oprocz glowy i wzrok masz kiepski ??

32 minuty temu, Pafnucy napisał:

jaki urlop w  swieto u nas we wsi byl. cala gmine chyba zjezdzil.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

u nas we wsi byl.

uścisnąłeś onemu dłoń? też ma taką ochronę jak mniejszy?>

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Pafnucy napisał:

wytrzeźwiej może. i zważaj na słowa.

z tobą zapewne miał

nie pije .... oj jo skoczył się humorek 

12 godzin temu, Ulman napisał:

A jaką ty Roman rybe w tej Chorwacji jadłeś?

nie wiem 

12 godzin temu, Pafnucy napisał:

no napisał, że żeby.

no straszne .. nic tylko się ciąć 

Edytowane przez Roman176
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

uścisnąłeś onemu dłoń? też ma taką ochronę jak mniejszy?>

Temu nie potrzebna ochrona bo jest wysoki, mniejszy też nie potrzebuje ochrony, tylko szpaler z ochrony, żeby ludzie nie obstąpili, bo by nic nie widział.

1 godzinę temu, jacus napisał:

ja w kolobrzegu jadlem rekina wielorybiego-nic specjalnego.

To samo by powiedział rekin jedząc ciebie.   :P Zresztą mogłeś wziąć tego "rekina"   w pomidorach, ten image.jpeg.8a236259cb6cd5d2a0d9bcf8d3fc2be9.jpeg faktycznie mógł ci nie smakować.    :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

nawet nie wiesz jakie sa ryby jadalne..zjedz paprykarz szczecinski bo gwiazdorzysz..

przy takich zmianach klimatu niedlugo nie bedzie ryb w baltyku, a i w innych rejonach nie bedzie lepiej..

Opublikowano

Jako, że jestem blisko Odry to Wam napiszę. Moim zdaniem coś się zbufało w górnym biegu, potem jakiś myślał i wymyślił, ze trzeba rozcieńczyć zrzutami i puścili ze zbiorników co mieli a i popadało w Czechach co zamiast rozcieńczyć wywołało falę i zjebali rzekę na 200 km no bo jak poziom skoczył to i KGHM ropoczął zrzut solanek z tym, że nie wiadomo czy celowo czy nie. Czynnik hubertusa jest tu jak najbardziej prawdopodobny, niestety. Ptfuu!

Opublikowano (edytowane)

Eeeee tam. Władzunia powiedziała że nic nie zrzucała specjalnie, a to tylko spekulacje wrednej opozycji, która buduje kapitał polityczny na tragedii rybiej społeczności. 😂

A tak w ogóle to opozycja jest niemerytoryczna i byle jaka, co ryby milcząco potwierdzają.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

KGHM ropoczął zrzut solanek z tym, że nie wiadomo czy celowo czy nie

eeeeeeeeeeee oni już nie rzucają solanek sól jest odzyskiwana nie wiem czy wiesz ale jsw jest 2 w Polsce producentem soli warzonej  nie wiem czy kampania dalej nie rzuca dalej wody do odry 

Opublikowano
12 godzin temu, Desperado napisał:

mniejszy też nie potrzebuje ochrony, tylko szpaler z ochrony, żeby ludzie nie obstąpili, bo by nic nie widział.

Nie taniej by było jak by stołeczek se nosił? 😊

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

eeeeeeeeeeee oni już nie rzucają solanek sól jest odzyskiwana nie wiem czy wiesz ale jsw jest 2 w Polsce producentem soli warzonej  nie wiem czy kampania dalej nie rzuca dalej wody do odry 

"Nie przekraczamy norm środowiskowych. Mamy na to liczne raporty i analizy służb państwowych. W lipcu i sierpniu zrzucaliśmy minimalne ilości wody - 25 procent tego, co w roku ubiegłym. Monitorujemy zrzuty sami i robią to też inne instytucje związane z ochroną środowiska. Woda technologiczna zawiera sól i inne pierwiastki. Nie jest groźna dla środowiska" - mówi dyrektor naczelny ds. komunikacji KGHM Lidia Marcinkowska-Bartkowiak.

czyli jednak jest sól, a nie jak piszesz

Opublikowano

Odra jest zanieczyszczana regularnie – wskazują pierwsze wyniki kontroli prowadzonych przez Wody Polskie. W jej dorzeczu wykryto już setki nielegalnych wylotów ścieków — czytamy w czwartkowym wydan...

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/sa-pierwsze-wyniki-kontroli-odry-setki-nielegalnych-zrzutow-sciekow/jdvngr8

Regularne? To czym zajmowała się ta powołana przez pisowskie mendy spółka?

Minister klimatu i środowiska Anna Moskwa w rozmowie z Polską Agencją Prasową stwierdziła, że jedynym "gatunkiem" dotkniętym katastrofą ekologiczną na Odrze są ryby, a śmierć innych zwierząt po kontakcie z wodą rzeki to "pojedyncze przypadki, które są niepotrzebnie nagłaśniane".

https://aszdziennik.pl/141046,minister-klimatu-i-srodowiska-tylko-ryby-ucierpialy-na-odrze

comment_1660740334mkmQeTst819j3e2yVGrPie,w400.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v