Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, thor1984 napisał:

@Agrest  Ciepielów?

Tak.

To jeszcze Twoja parafia czy Ty Zwoleń

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Co innego wiara, a co innego zepsucie instytucji kościoła ... Bo mnie jakoś nie przekonuje biskup jeżdżący nowym Mercedesem, mówiący, że głównym problemem obecnego świata są ludzie bogaci nie dzielący się z biednymi xD Niech sprzeda Mercedesa, przesiądzie się do Fiata, a to co zostanie rozda biednym, niech da ludziom przykład.

Ale nikt nie każe dawać księdzu , idziesz do kościoła i wychodzisz po godzinie . Ja do kościoła chodzę dla siebie a nie na pokaz ...

A to że kościół zbłądził i patrzy na kase to mnie też się nie podoba , zresztą jak większości

Opublikowano
Ursus932 napisał:

To się poszwędaj gdzie indziej nie koniecznie na zakupach

Masz pretensję do świata za to jaki jest?? Uuu kolego. Psychiatra będzie potrzebny. Aby coś mieć trzeba się ozapier..ać. Chodzenie do kościoła to conajwyżej podpisanie listy, żadne święcenie dnia. Taki Kapelan opierdziela mszę w piętnaście minut kolego. Niema zakazu szwędać się po sklepach...

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Tak.

To jeszcze Twoja parafia czy Ty Zwoleń

Pamiętam jak kiedyś stałem za nim w kolejce w banku a on kuźwa robił wpłatę na konto chyba kasą z tacy bo w huk bilonu miał i z liczeniem trochę było długo. O wyczynach okolicznych księży czasem było głośno zwłaszcza jak u mnie był ks malec - może kojarzysz bo on gdzieś tam pochodzi od Lipska czy Ciepielowa. 

Ja mam swoją parafię Jasieniec 

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Ale nikt nie każe dawać księdzu , idziesz do kościoła i wychodzisz po godzinie . Ja do kościoła chodzę dla siebie a nie na pokaz ...

A to że kościół zbłądził i patrzy na kase to mnie też się nie podoba , zresztą jak większości

Tylko ja po 5 minutach politycznego kazania wychodzę, bo mam wrażenie, że słucham TVP INFO a nie księdza. Wolę w tygodniu skręcić na chwilę do kościoła jak nikogo nie ma, zatrzymać się na parę minut.

Opublikowano
Leszy napisał:

Kłócicie się o inflacje, i jej przyczyny a tych jest ogrom. Po pierwsze to nasz pieniądz jest wirtualny, i ma wartość umowną. Ceny są głownie ustalane przez podaż i popyt i spekulacje. USA wpompowały biliony dolarów w sektor finansowy i nie mieli gwałtownego wzrostu inflacji. W Europie i strefie euro było to samo. 

Nooo to u nas sektor bankowy gdzie się znajduje?

Opublikowano
15 minut temu, thor1984 napisał:

@Agrest  Ciepielów?

A przypadkiem w twojej parafii proboszcz to niejaki Jarosław Pałka?

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Żeby się pomodlić to nie trzeba robić pokazówek całorodzinnych w kościele. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

, idziesz do kościoła i wychodzisz po godzinie .

Wytłumacz fenomen tego budynku że ma monopol na obecność Boga. Na łące czy też brzegu jeziora go nie ma, że trzeba poginać do tej kupy stali cegieł i betonu żeby się pomodlić i mieć z nim "łączność"?

Opublikowano
5 minut temu, thor1984 napisał:

Pamiętam jak kiedyś stałem za nim w kolejce w banku a on kuźwa robił wpłatę na konto chyba kasą z tacy bo w huk bilonu miał i z liczeniem trochę było długo. O wyczynach okolicznych księży czasem było głośno zwłaszcza jak u mnie był ks malec - może kojarzysz bo on gdzieś tam pochodzi od Lipska czy Ciepielowa. 

Ja mam swoją parafię Jasieniec 

A, to macie swój  kościół. Zapomniałem

Ten ponoć ma zajebistą posiadłość w miejscowości Świe..., pewnie wiesz. Ogrodzone wysokim płotem , żaluzje antywłamaniowe. Oficjalnie kogoś z rodziny, a ludzie na wycieczki jeżdżą oglądać jak inwestuje😁

2 minuty temu, jacus napisał:

podaj parafie to sprawdze ten cud mniemany- na 99 % nie masz pojecia o czym piszesz.

https://www.iskk.pl/badania/roczniki-statystyczne

A wrzuć mi linka parafia św Trójcy Lipsko n/Wisłą. 

Może kiedy poczytam😉

Opublikowano
17 minut temu, damian303 napisał:

Nic śmiesznego. Moja żona uczy histerii i będzie mieć tą ogromną przyjemność nauki tego nowego przedmiotu:) Miała te nowy podręcznik w ręku i tam różne ciekawe rzeczy. Między innymi to (bez cytatu bo nie widziałem), że bracia Kaczyńscy to najważniejsze osoby, które walczyły o wolną Polskę, a reszta osób to tylko tło dla ich zasług.

będzie że rydzyk ważniejszy od papieża 🤣

No i winy tuska muszą być obowiązkowo ujawnione

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Masz pretensję do świata za to jaki jest?? Uuu kolego. Psychiatra będzie potrzebny. Aby coś mieć trzeba się ozapier..ać. Chodzenie do kościoła to conajwyżej podpisanie listy, żadne święcenie dnia. Taki Kapelan opierdziela mszę w piętnaście minut kolego. Niema zakazu szwędać się po sklepach...

Ale gdzie ja Ci każe do kościoła chodzić 🤔 możesz robić co chcesz , mało to jest sposobów na spędzenie wolnego czasu , to dlaczego w takich Niemczech mają sklepy pozamykane a przecież tak lubicie się na nich wzorować 😉 , ja mam hodowle to do leżenia mi daleko ...

Opublikowano
27 minut temu, DTaras napisał:

Ty, a co GUS liczy do inflacji?

podchwytliwe pytanie ale ja jeszcze w dane GUS wierze 

19 minut temu, Ulman napisał:

@jarecki pomylił nadmiar pieniądza z zamożnością i oszczędnościami.

dobra , inaczej niemcy wierzą w swój system monetarny i trzymają oszczędnosci a wrócę do wenezueli bo tam ostatnio wytstąpiła hiper inflacja  to takim prekursorem była panika ludzie rzucili sie na bankomaty i banki żeby dokonać wypłaty swoich oszczednosci przez co zabrakło kasy i w bankach i instytucjach i musieli sobie dodrukować bo by zabrakło na wypłaty dla budżetówki i tak się zaczeło . w polsce zbijanie inflacji też trwało kilka dobrych lat , to nie było tak że przyszedł balcerowicz z różdzką  magiczną i pomachał .

Opublikowano

Tylko, że ten przedmiot za dużo nie da. Oprócz histerii moja luba prowadzi wos i podejście uczniów do partii rządzącej (szczególnie do jej prezesa) jest bardzo niekorzystne. Głosowanie na PiS w śród młodzieży jest bardzo passe.

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko ja po 5 minutach politycznego kazania wychodzę, bo mam wrażenie, że słucham TVP INFO a nie księdza. Wolę w tygodniu skręcić na chwilę do kościoła jak nikogo nie ma, zatrzymać się na parę minut.

No to nie wiem , u nas o polityce nie ma kazań . Jak chcesz to zapraszam na PW u nas są też wszystkie msze online to sobie z domu zerkniesz 🙂 a moja parafia jest znana w diecezji łódzkiej 

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

bo przyznać się do głosowania na PIS to wstyd , PIS zawsze było partią nie doszacowaną w sondażach , tak samo jak tramp .

Nie przyznanie się do głosowania, a samo głosowanie na PiS to wstyd, wstyd i hańba. 

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, PRIMO napisał:

Dobrze , żebyś Ty chociaż sam poszedł 😊 ja na samym końcu stoje żeby nie było jak to ujołeś pokazówki 😛

Opublikowano

k**wa teraz o kościół się kłócą no wszędzie ludźmi  sterują sterują co mają robić gdzie chodzić co robić i kiedy co robić i o której to robić .

Dać sobie siana na to wszystko każdy ma swój rozum .

Opublikowano
25 minut temu, PRIMO napisał:

No niestety choć teraz trochę jakby się ogarnął 

23 minuty temu, Agrest napisał:

A, to macie swój  kościół. Zapomniałem

Ten ponoć ma zajebistą posiadłość w miejscowości Świe..., pewnie wiesz. Ogrodzone wysokim płotem , żaluzje antywłamaniowe. Oficjalnie kogoś z rodziny, a ludzie na wycieczki jeżdżą oglądać jak inwestuje😁

A wrzuć mi linka parafia św Trójcy Lipsko n/Wisłą. 

Może kiedy poczytam😉

Jeśli myślimy o tej samej osobie to nie dziwię się bo już raz kulkę dostał. 

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Najprostszy chleb będzie kosztować 3,90 ale bez VAT 😁

No i co? Premier kazał obniżyć sklepikarzom artykuły spożywcze o 5PLN a Ty dalej robisz pod górę władzy?😂 

Opublikowano
1 minutę temu, thor1984 napisał:

No niestety choć teraz trochę jakby się ogarnął 

To co za zwody wywijał ?

Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

bo przyznać się do głosowania na PIS to wstyd , PIS zawsze było partią nie doszacowaną w sondażach , tak samo jak tramp .

Mylisz się. Aktualnie młodzież nie tyle wstydzi się głosować na PiS, ile po prostu szydzi z nich, w nie mniejszym sposób jak niektórzy na tym forum. Tylko u nich nikt nie staje w obronie pis-u, jak niektórzy na tym forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v