Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, PawelWlkp napisał:

Jak ci się szambo zatka to też PiS ma interweniować bo może to być początek jakiejś grubszej sprawy. 

o po kija zwolnili ty dwu Panów? Przecież fachowcy w grubszej sprawie lepiej by się sprawdzili

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, PawelWlkp napisał:

Z tą rzeka to pokolei wszyscy dali d...y. Wszyscy zajmowali się obrzucaniem wzajemnie kupą a kto się rybami i wędkarzami będzie przejmował. A w takim Wrocławiu to niby kto rządzi? A wodę do miasta skąd biorą? Tacy chcą być samorządni i nie bali się że mieszkańcy się potrują. Nikt do dziś nie wie co jest źródłem skarżenia, a nawet tvn do niedawna tematu nie podnosił. Dlaczego 3 tygodnie czekali ? 

Największa winę ponosi rząd i te całe polskie wody czy jak im tam. Pomyśleli że ryby z gorączki i niedotlenienia zdychaja i olali temat nie przerywając urlopów.

Gdyby nie było Wód Polskich, Inspektoratu ochrony środowiska. ministerstwa środowiska i innych służb zarządzanych centralnie przez administrację rządową. Można by przypisać winę samorządom. Ale jest całą masa instytucji obsadzonych przez pis. I całą ta masa jest obsadzona niedojdami z pisu takimi samymi jak w rządzie. Jak w Warszawie strzeliła rura to szybko pokazówkę zrobili jak się pomaga i jak samorząd sobie nie radzi. Bo tam była polityka. A tu myśleli, ze syf sam popłynie i zrobi się cicho. Instytucje rządowe były alarmowane od tygodni i miały to w d*pie.

10 minut temu, PawelWlkp napisał:

A skąd można wiedzieć czy w dół skoro źródła do dziś nie ustalono. Problem zawsze zaczyna się lokalnie . Chyba w pierwszym dniu 400 km Odry nie skazono żeby miała to być sprawa państwowa. Jak ci się szambo zatka to też PiS ma interweniować bo może to być początek jakiejś grubszej sprawy.  Za to ty jawnie jesteś politycznie neutralny , szczując 30 razy dziennie. No prawie nieskazitelność TVN i TVP .

Pojedz nad rzekę w środkowej Polsce i zobacz jaki tam nurt wartki. Wody po kolana a gdzie głębiej to ciężko ocenić w którą stronę płynie.

Jak w Warszawie szambo wywaliło to pis szybko interweniował. Bo Trzaskowskiemu trzeba było dokopać. Choć to nie jego wina była. A tu nie było komu z opozycji dokopać to mieli to w d*pie przez ponad dwa tygodnie.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
Opublikowano

A tu ciąg dalszy jajec.😂

https://wiadomosci.wp.pl/odra-zatruta-mateusz-morawiecki-doszlo-do-ekologicznego-przestepstwa-i-opieszalosci-sluzb-6800895501544416a

Doszło tu do opieszałości niektórych służb i dlatego zarządziłem codzienne raportowanie. Wyciągam konsekwencje kadrowe. (...) Najważniejsze jest to, żeby uporać się szybko z tą katastrofą i zapobiegać takim wydarzeniom na przyszłość. (...) Chcemy wiedzieć, kto jest winny i ukarać winnych ekologicznego przestępstwa. Doszło do zrzutu jakichś substancji - ogłosił premier.

"Mateusz Morawiecki zapowiedział też wyznaczenie nagrody za wskazanie sprawcy skażenia Odry. Nagroda za pomoc w wykryciu sprawcy będzie wynosić aż 1 mln złotych."

Opublikowano

często i tutaj było sugerowane że najlepiej aby władza nic nie robiła głównie w gospodarce a le tutaj widać że można by to rozszerzyć bo teraz co koniecznym jest do zrobienia to ustalenie przyczyn katastrofy a władza właśnie zwolniła tych którzy mieli to ustalić i dla tego użyłem słowa które z definicji opisuje działania irracjonalne lub czysto przypadkowe często destrukcyjne w obliczu niewiedzy połączonej ze strachem

26 minut temu, dysydent napisał:

panika władzy

niezależnie kto jest akurat przy władzy

Opublikowano

Spali kilkanaście dni myśląc, ze to samo przejdzie a teraz wzięli się do roboty. To tak jak było z Turowem. Olewali Czechów bo myśleli, że jakoś to będzie aż się zrobił burdel. To samo jest z Odrą. Pis rozwiązuje problemy myśląc, że jakoś to będzie i samo minie. Niestety nie mija i robi się gruby bałagan z którym potem dzielnie walczą.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, mirro napisał:

Nagroda za pomoc w wykryciu sprawcy będzie wynosić aż 1 mln złotych."

acha
czyli że uznano iż milion zł jest bardziej kompetentny niż rzesze urzędasów latami tuczonych nie jednym milionem na ich utrzymanie gdy się nic nie dzieje a gdy się coś wydarzy to i tak trzeba zapłacić komu innemu za prawdziwą robotę?

to nie jaja, to dramat przeinstytucjonalizowanej rzeczywistości jaką sami sobie budujemy broniąc władzy tej czy innej bo jak co do czego to i tak skazani jesteśmy na samych siebie. Taktowanie własnego państwa... takiego państwa jako głównego mojego wroga może okazać się największym patriotyzmem niż słuchanie i liczenie na jakiekolwiek władze

nie chciało mi się przewijać z podzięką do cytowanego to "zbilansowałem" na pierwszym kolejnym
"byle się statystyka zgadzała" ;)

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

a władza właśnie zwolniła tych którzy mieli to ustalić i dla tego użyłem słowa które z definicji opisuje działania irracjonalne lub czysto przypadkowe często destrukcyjne w obliczu niewiedzy połączonej ze strachem

Władza jest niezdolna do działań racjonalnych, bo cele polityczne i poprawność każą jej właśnie tak działać. Dobrze widziane jest "osranie się " w każdej sytuacji kryzysowej i paniczne działania. 

• Thanks 1
Opublikowano

Putina obudził Giganta czy Niemcy , Niemcy mogą stać się potęgą militarną i gospodarczą jak to miało miejsce w latach 1933 .

Obudził się "śpiący gigant Europy"

Jednak inwazja na Ukrainę obudziła "śpiącego giganta" i może sprawić, że zmiana polityki Berlina doprowadzi do czegoś, co będzie "osobistym koszmarem" Putina, czyli Niemiec silniejszych i bardziej śmiałych, w bardziej zjednoczonej Europie — ocenia "Economist".

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PawelWlkp napisał:

Pojedz nad rzekę w środkowej Polsce i zobacz jaki tam nurt wartki. Wody po kolana a gdzie głębiej to ciężko ocenić w którą stronę płynie.

nie dawał mi spokoju Twój ten fragment i rzeczywiście możesz mieć rację

czytam w necie że podzielone opinie co do zawartości rtęci w Odrze bo jakieś tam (jednak) przeprowadzone badania nie wykryły jakichś nienormalnych stężeń a z kolei jakiś Niemiec burmistrz czy coś takiego jakąś sól podejrzewa to może rzeczywiście przyczyny naturalne lub tylko koncentracja toksyn w "zagęszczonej" upałami i brakiem opadów przecież stale tam w jakimś stopniu skażonej wodzie.
Ciekawe czy zawartość tlenu badali?

jak by co to milion "fifty fifty" ;) tylko jak oni "sprawcę" ukarzą?

jak kiedy meteoryt walnie to też pewnie pierwsze głównego astronoma zwolnią a później dadzą milion za info kto to zrzucił :P

11 minut temu, galan99 napisał:

inwazja na Ukrainę obudziła "śpiącego giganta" i może sprawić, że zmiana polityki Berlina doprowadzi do czegoś, co będzie "osobistym koszmarem" Putina, czyli Niemiec silniejszych i bardziej śmiałych, w bardziej zjednoczonej Europie — ocenia "Economist"

a patrz economist o Kaczyńskim zapomniał. Ten to będzie miał koszmary jakie to "reparacje" mogą Niemcy który to już kolejny raz Polsce zgotować

Niemcy mogą być nie tylko gigantem ale i koszmarem przede wszystkim sąsiadów swych najbliższych bo nie wiem czy ten economist wie ale one z rosją nie graniczą i co nieco po drodze rozdepczą zanim (kolejny raz) tam dotrą.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, PawelWlkp napisał:

A skąd można wiedzieć czy w dół skoro źródła do dziś nie ustalono. Problem zawsze zaczyna się lokalnie . Chyba w pierwszym dniu 400 km Odry nie skazono żeby miała to być sprawa państwowa. Jak ci się szambo zatka to też PiS ma interweniować bo może to być początek jakiejś grubszej sprawy.  Za to ty jawnie jesteś politycznie neutralny , szczując 30 razy dziennie. No prawie nieskazitelność TVN i TVP .

Do kogo należy Odra, a do kogo odpływ szamba? Ja wiem, że "wyznawcy" mają kłopoty z logicznym myśleniem, tylko po co się z tym obnoszą.

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

az sprawdzilem zyciorys ministra -trudno dziwic sie ze, ktos urodzony w wielkopolsce w mlodym wieku trafiwszy na lubelsczyzne dostal hopla 🤣

https://pl.wikipedia.org/wiki/Przemysław_Czarnek

onuca -nie jedziesz na krym na wakacje ????, ostatnio zwolnily sie miejsca w osrodkach wypoczynkowych i na plazach .

Moze jako wielbiciel pedryla bandery powinieneś tam pojechac i pomagać swoloczy odzyskac Krym? Pewnie czulbys sie nieswojo bo wielkie przestrzenie zamiast chlopskich hektarowych dzialeczek jak w malopolsce. 

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Do wiosny  wojna się skończy , Europa zacznie handlować z Rosją jako dobrzy partnerzy ale nasz , rząd wraz  z Ukrainą utopią kraj w gównie .

Toz ja od zawsze pisalem rządzą nami idioci wybrani przez głupków 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

Toz ja od zawsze pisalem rządzą nami idioci wybrani przez głupków 

Czyli jako mądry, ty na wymarciu. 

Opublikowano
49 minut temu, Ulman napisał:

Moze jako wielbiciel pedryla bandery powinieneś tam pojechac i pomagać swoloczy odzyskac Krym? Pewnie czulbys sie nieswojo bo wielkie przestrzenie zamiast chlopskich hektarowych dzialeczek jak w malopolsce. 

onuca idzie sladami maniusia-niedlugo jak on pojdzie w kaftany 🤣.

ty taki liberal,swiatowiec a homoseksualisci ci sie nie podobaja ?? ja nie mam az tak dokladnych jak ty informacji o banderze.. jesli w jego imieniu dzisiaj piora smierdzace oncue to chwal gierojowi, choc i miecz wkladal w inne miejsce niz ja-bo co do ciebie, to mam watpliwosci,samotny przegryw ,bez zony i dzieci.jak marecek malowana ciota.🤣

marecek dzisja 13 a nie 10 zaspales premii nie bedzie..

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Wiekszosc zawsze jest glupia. Tak bylo jest i będzie. 

No dobra, ale mniejszość przegrywa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v